profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Domāju, ka prātīgākais būtu, ka Rally Estonia apmeklētu vietējie igauņu līdzjutēji

Go4speed 24.07.2020 - 00:23 Tanaks: Domāju, ka prātīgākais būtu, ka Rally Estonia apmeklētu vietējie igauņu līdzjutēji
Ots Tanaks. Foto: Martin Hlinka

Jau ziņojām, ka no 4.-6.septembrim Igaunijā norisināsies pasaules rallija čempionāta (WRC) posms ''Rally Estonia''. Organizatori nesen atklāja, ka trīs dienu laikā pasākumu varēs apmeklēt 20 000 unikālo cilvēku - 16 000 skatītāji ar ieejas biļetēm, 1 500 būs piloti, stūrmaņi, komandas personāls un citas oficiālās personas, bet 2 500 būs ar ralliju organizēšanu saistīti cilvēki.

Drīz vien dažādos forumos un rallija diskusijās rallija fani apmainījās viedokļiem par to, kā ''Rally Estonia'' spēs nodrošināt to, lai ralliju klātienē redz tikai 16 000 skatītāji, kuri būs iegādājušies biļetes. Cik redzēts daudzos rallijos, tad rallija fani vienmēr atrod risinājumus, kā nokļūt ātrumposmos, pat, ja viņiem nav ieejas biļešu. Lai arī daudzi uzskata, ka arī šajā rallijā varēs izšmaukt bez biļetes, šobrīd, spriežot pēc pieejamās informācijas, tas būs grūti izdarāms.

''''Rally Estonia'' organizators Urmo Āva bieži teicis, ka ''Rally Estonia'' ir tikai sākums, jo plāns ir Igaunijā bieži rīkot WRC posmu, tāpēc viņiem ir nepieciešams aizvadīt perfektu ralliju. Viņiem visai pasaulei ir jāparāda, ka viņi ir labākie – viņi nevar kļūdīties. Arī Igaunijas valdība ir ļoti plaši iesaistīta šajā rallijā. Arī viņi nevar kļūdīties. Personīgi es uzskatu, ka policija un citas struktūrvienības būs ļoti nopietni iesaistītas šajā rallijā, lai to aizvadītu, kā tas ir šobrīd paredzēts uz papīra. Nerekomendētu plānu doties uz ralliju bez biļetes un kaut kur mežā to skatīties,” raksta kāds Igaunijas rallija foruma lietotājs.


Foto: Vladislav Maschl

Cits foruma lietotājs piebilda, ka ''''Rally Estonia'' pārstāvji kādā igauņu radio stacijā intervijā atklāja, ka pie rallija ātrumposmiem tiks nosegtas visas meža ieejas un, ja kādam nebūs ieejas biļete, tad viņam nebūs iespēja nokļūt ātrumposmā. Tajā pašā laikā minētais lietotājs uzskata, ka, ja tiks nodrošināti milzīgi cilvēku resursi (ar rallija organizēšanu kopā būs saistīti 2500 cilvēki), lai kontrolētu biļetes, tad tajā pašā laikā nosegt visus meža ceļus nav iespējams.

Tikmēr pagājušā gada WRC čempions Ots Tanaks vienā no totalizatoru blogiem atzina, ka ''Vissvarīgākais mums visiem ir tas, lai rallijs noritētu veiksmīgi un mēs saņemam pozitīvas atsauksmes. ''Rally Estonia'', kas būs pirmais WRC posms pēc koronavīrusa krīzes, radīs lielu spriedzi ne tikai man, bet arī daudziem citiem cilvēkiem. Tagad visiem ir jādomā, kā pēc iespējas drošāk atsākt sezonu. Pašreizējā situācijā domāju, ka prātīgākais būtu, ka ''Rally Estonia'' klātienē apmeklētu tikai vietējie igauņu līdzjutēji, un organizators rūpētos par visiem pārējiem. Šodienas WRC+ ir ļoti labā līmenī, tāpēc, skatoties WRC+, neviens nezaudēs emocijas,'' uzskata Ots Tanaks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png