profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens: Ožjē grib pagarināt līgumu ar 'Toyota' uz vēl vienu sezonu

Go4speed 20.07.2020 - 21:58 Makinens: Ožjē grib pagarināt līgumu ar 'Toyota' uz vēl vienu sezonu
Sebastjans Ožjē. Foto: Le DL / Gérald LUCAS

Pirms šīs sezonas Sebastjans Ožjē paziņoja, ka šis ir viņa noslēdzošais gads pasaules rallija čempionātā. Taču koronavīrusa pandēmijas dēļ, kā rezultātā visas sporta sacensības ilgu laiku tika paralizēts, Ožjē vienos no nesenajiem testiem paziņoja, ka viņš lēnām sāk pārdomāt.

''Jā, ideja pēc šīs sezonas noslēgt WRC karjeru ir manā galvā, bet nebiju gaidījis, ka šī sezona izvērtīsies tā, kā tā ir izvērtusies tagad. Redzēsim, kas notiks šogad, bet, ja sezona būs saīsināta uz pusi vai tamlīdzīgi, tad varētu apsvērt ideju aizvadīt vēl vienu sezonu WRC čempionātā. Varbūt to laiku, ko tagad pavadu mājās, varēšu atlicināt vēl vienai sezonai WRC,'' tā nesen teica seškārtējais WRC čempions Sebastjans Ožjē, kurš līdz šim 12 WRC sezonās izcīnījis 48 uzvaras.


Foto: Vladislav Maschl

''Toyota'' boss Tomijs Makinens atzina, ka sarunas par līguma pagarināšanu ir sāktas. ''Mums bija pārrunas, kurās Ožjē teica, ka grib ar mums turpināt sadarbību uz vēl vienu sezonu. Mums nav nekas pretim šai idejai. Viņš ir viens no labākajiem pilotiem, kāds mums ir bijis, un viņš nepārprotami ir labs skolotājs jaunajiem braucējiem. Protams, mēs viņu gribam ļoti paturēt. Šādas pašas sajūtas ir arī Japānā (komandas īpašniekiem),'' saka Tomijs Makinens.

Šobrīd zināms, ka Elfinam Evansam un Kallem Rovanperam ar ''Toyota'' komandu noslēgti līgumu līdz 2021.gada beigām. Tāpat atsevišķos (vai visos) posmos brauks Toyota komandas juniors, japāņu pilots Takamoto Katsuta.

WRC kopvērtējumā šobrīd Top 4 iekļuvuši trīs Toyota braucēji, kur līderis ar 62 punktiem ir Ožjē, kuram seko Evans (54), Tjerī Noivils (42) un Rovanpera (40).

Nākamais WRC posms paredzēts septembra sākumā Igaunijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png