profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oļegs Gross: Ja mums nebūtu Tanaka, tad WRC posms Igaunijā nenotiktu

Go4speed 09.07.2020 - 23:15 Oļegs Gross: Ja mums nebūtu Tanaka, tad WRC posms Igaunijā nenotiktu
Oļegs Gross. Foto: Andras Kralla

Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona septembra sākumā atsāksies ar Igaunijas ralliju. Pirmo reizi šī brīža WRC čempions Ots Tanaks varēs startēt sev zināmos ceļos, tādējādi viņš būs galvenais favorīts uz uzvaru.

''Mums jābūt gataviem Igaunijas WRC rallijam, un labākajā formā. Vēl ir daudz darāmā, bet mēs strādājam, lai būtu labā formā,'' portālam news.err.ee saka Ots Tanaks.

Kā igauņu medijam atzina Igaunijas Autosporta savienības (EAL) valdes loceklis Oļegs Gross, kurš karjeras pirmsākumos bija viens no lielākajiem Tanaka atbalstītājiem, tad tieši pateicoties Otam Tanakam Igaunijā šogad būs WRC posms. ''Lai WRC posms notiktu Igaunijā, mums mazliet jāatgriežas vēsturē. Ja mums nebūtu Tanaka, tad WRC posms Igaunijā nenotiktu."


Tanaks Viru rallijā. Foto: Ernests Dinka

''Mums bija savas zvaigznes slēpošanā, bet tagad mums ir savas zvaigznes rallijā. Pateicoties tam, Rally Estonia attīstībai tika pievērsta uzmanība. Bet mums ir arī jāskatās uz jaunajiem braucējiem, lai redzētu, vai starp viņiem nav kāds nākamais Ots Tanaks."

Atgādināsim, ka februārī starp EAL un ''Rally Estonia'' organizatoru Urmo Āvu bija nesaskaņas (EAL ''Rally Estonia'' organizatoriem pieprasīja 100 000 eiro maksu par starptautisko autosacensību rīkošanu), kas noveda pie tā, ka sākotnēji ''Rally Estonia'' šogad nebija paredzēts.

''Urmo Āva un es abi esam par Igaunijas autosportu. Ja starp mums bija kādas nesaskaņas, tās bija sīkas. Mēs esam lieli atbalstītāji, tāpēc gribam pateikties Āvam par viņa darbu. Viņam nākamajos mēnešos būs daudz stresa, daudz darba, jo rallijs jāsagatavo ļoti īsā laikā. Ja ''Rally Estonia'' iepriekš tika gatavots gadu, tad šoreiz šis rallijs jāsagatavo pāris mēnešos,'' nobeidz Gross.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png