profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada rallijsprinta spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa

Mārtiņš Jankovskis 07.12.2011 - 23:29 2011. gada rallijsprinta spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa
Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Turpinām aizsākto Latvijas autosporta sezonas atskatu, tāpēc šoreiz piedāvājam jums aplūkot spilgtākos brīžus (II daļu) no aizvadītās rallijsprinta sezonas.

I daļā bija aplūkojami, mūsuprāt, spilgtākie momenti no sezonas pirmajiem posmiem. Protams, arī bez šiem un nākamajiem momentiem bija daudz skaistu brīžu, kā arī sāpīgas neveiksmes, bez kurām diemžēl autosports nav iedomājams.

Rallijsprintā ''Gulbis 2011" jau pēc pirmajiem posmiem bija skaidrs, ka šeit būs sīva cīņa starp vairākām ekipāžām. Diemžēl jau trešajā posmā smagu avāriju piedzīvoja Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris, kuri īsi pirms finiša piedzīvoja avāriju. Lai arī sportisti finišu sasniedza pašu spēkiem, turpināt ralliju viņi vairs nevarēja.


Grīvas/Vēvera automašīna pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Nākamajā posmā, kurš notika Madonas un Jēkabpils apkaimes ceļos, bija ļoti karsts un sauss laiks. Šeit gandrīz katrs līdzjutējs varēja izjust, kā garšo smiltis, jo putekļu bija ļoti daudz. Šajā bildē redzams, kā kāds skatītājs gan sauļojas, gan arī izvairās no saules dūriena.


Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Šo posmu ļoti labi iesāka Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, kuri pirmajā grants posmā tuvākos sekotājus apsteidza par gandrīz astoņām sekundēm. Diemžēl otrais posms, kurš norisinājās Jēkabpils pilsētas ielās, ekipāžai bija liktenīgs. Vienā atpakaļejošā līkumā (pēdējais pirms finiša) Kalniņš/Dombrovskis saslīdēja un ietriecās apmalē, tādējādi sabojājot mašīnas kreiso aizmugurējo riteni.


Zigurdam Kalniņam bija ko pārdomāt... Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Otrajā dienā ekipāžas savu meistarību demonstrēja Madonas ceļos, kuros daudzi sportisti pirms tam nebija braukuši. Arī šeit dažas ekipāžas nespēja noturēties uz ceļa un piedzīvoja avārijas. Par mata tiesu no avārijas izvairīties spēja Edijs un Kārlis Bergmaņi, kuri kādā līkumā parūpējās par to, lai skatītāji varētu aizturēt elpu uz vairākām minūtēm.  


Putekļu duša. Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Priekšpēdējā posmā, kurš notika Liepājā, dienas pēdējais posms bija jāaizvada tumsā. Lai arī šis posms nebija rallijsprinta ieskaitē, daži no sportistiem izmēģināja spēkus arī tumsā. Protams, tumsā rallijam ir cita garša, par ko varam pārliecināties arī šajā fotogrāfijā - uzkarsušās bremzes.  


Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš. Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Noteikti Kurzemes rallijs daudziem paliks atmiņā ar iespaidīgo Vārtājas tramplīnu, kurā bija gan skaisti lēcieni, gan sāpīgas piezemēšanās. Šajā tramplīnā lēca ne tikai rallija braucēji, bet arī rallijsprintisti, ko arī pierāda Artūrs Brūns/Rūdolfs Grahoļskis. Skaisti.


Artūrs Brūns/Rūdolfs Grahoļskis. Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Ja Madonas rallijā brāļiem Bergmaņiem izdevās finišēt trešajā vietā, tad diemžēl Liepājā ekipāža jau otrajā posmā, tobrīd kopvērtējumā atrodoties ceturtajā vietā, piedzīvoja smagu avāriju, kā rezultātā ekipāžai nācās izstāties gan no rallija, gan arī no cīņas par medaļām absolūtajā kopvērtējumā.


Bergmaņu automašīna pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Mārcim Ķenavam/Armandam Ķenavam šis bija ļoti labs gads. Jā, lai arī sezonas kopvērtējumā 1600 klasē Ķenavi palika otrie, sezonas galvenajā startā - OKartes Autosporta Akadēmijas finālā, tika izcīnīta pirmā vieta, tādējādi ekipāža sev nodrošināja pilnībā apmaksātu startu Latvijas autorallija čempionātā ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnu. Tas, ka ekipāžai šogad neklājās viegli, pierāda arī šī bilde, kur, neskatoties uz nomaukušos riteni, tā turpināja braukt.


Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs. Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png