profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijā tapis leģendārs 'Audi Quattro A2' auto (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 16.10.2015 - 07:39 Latvijā tapis leģendārs 'Audi Quattro A2' auto (FOTO)
Foto: No personīgā arhīva

2012.gadā Latvijas rallijā uz starta izgāja Ivars un Andris Velmes, kuri rallijsprinta ieskaitē izcīnīja piekto vietu. Kopš tā laika Ivars rallijā vairs nebrauca, kamēr viņa brālis bija stūrmanis vairākiem citiem pilotiem. 

Sākot no 2013.gada, Ivars kopā ar Andri savā garāžā sāka būvēt ''Audi Quattro'', līdz šodien oficiāli tas tika izrādīts plašākam interesentu lokam. Pēc patīkamā notikuma portāls Go4speed uz īsu sarunu aicināja Ivaru Velmi, kurš par šo projektu pastāstīja vairāk. Plašāku interviju ar abiem sportistiem portāls Go4speed piedāvās šajā starpsezonā, kad auto būs sevi jau izmēģinājis kādā no trasēm.


Foto: No personīgā arhīva

Ivar, liels un priecīgs notikums šodien jums ar brāli.
Jā, tā var teikt. Lai arī auto šobrīd vēl nav pilnībā gatavs, taču tas jau ir uz riteņiem, kas ir daudz. Protams, vēl ir visādi sīkumi, kas jāpabeidz, bet kopumā auto ir salikts. Prieks jau liels.

Pastāsti, lūdzu, īsumā, kas tas ir par auto?
Ņemot vērā, ka mūsu Audi 80 bija jau daudz nobraucis, kā arī to, ka mēs sasitām tā aizmuguri, nolēmām pārliktu savas mašīnas detaļas, kā arī piepirktu klāt jaunas un ielikt Raimonda Dūča vecajā Audi, ko iegādājāmies 2005.gadā. Taču pārbūves procesā radās ideja izveidot īsto ''Audi Quattro A2'' dizainu jeb uztaisīt kopiju no WRC B grupas mašīnas, ar kādu savulaik brauca divkārtējais WRC čempions Valters Rorls.


Tāds šis auto izskatījās sākumā. Foto: 4rati

Vai šāds auto Latvijā un Baltijā ir vienīgais?
Ārzemēs tādi auto ir, bet Baltijā domāju, ka nevienam tāda nav.

Noteikti daudziem interesē šī auto parametri.
Īsti vēl nezinu, jo to tik varēs pateikt, kad uzliksim uz jaudas stenda. Bet vajadzētu būt, ka bez restriktora jauda ir apmēram 450 Zs, bet ar restrikturo pāri 300 Zs vajadzētu būt. 


Foto: No personīgā arhīva

Skaņa laikam uzdzīs zosādu visiem...
Jā, skaņa būs laba, jo ir taisnā truba (76 mm).

Šo auto gatavojāt pēc kaut kāda īpaša maketa?
Šis auto tika taisīts pēc maza modelīša (smejas). Pēc tam jau, kad nopirkām īsto kitu, tad skatījāmies bildes un taisījām, lai būtu tāds pats, kāds tas izskatījās savos zieda laikos.


Foto: No personīgā arhīva

Tad var teikt, ka šis auto izskatās, kā Valteram Rorlam?
Ja, šī ir tāda paša Audi Quattro A2 kopija, kāda šobrīd stāv muzejā.


Foto: No personīgā arhīva

Cik sapratu, tad jums ir doma ar šo auto nākamsezon startēt rallijsprintā?
Jā, ir tāda doma, bet, kā viss izvērtīsies, šobrīd vēl nezinu. Protams, ka būs dīvainas sajūtas ar šādu auto iziet uz starta. Bet varbūt kāds līdz tam izdomās šo auto nopirkt...

Valters Rorls darbībā ar savu Audi
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png