profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kalnamuižas rallijsprinta ietvaros norisināsies arī Minirallija trešais posms

Go4speed 12.03.2015 - 12:08 Kalnamuižas rallijsprinta ietvaros norisināsies arī Minirallija trešais posms
Foto: Aigars Tīdmanis

Vasaras rallija sezonas sākšana ar sacensībām „Kalnamuiža" jau kļuvusi par tradīciju vairāku gadu garumā, un arī šogad 2. un 3. maijā Skrundas novada Sieksātes apkārtnē notiks sacensības „Kalnamuiža 2015". 

Šogad sacensības būs īpašas ar to, ka „Kalnamuiža 2015" būs gan Latvijas rallijsprinta čempionāta trešais posms, gan arī Minirallija kausa izcīņas standarta automobiļiem trešais posms. Kā ierasts, rallija braucējiem šis rallijsprints būs lieliska iespēja treniņam pirms Čempionu rallija Talsos, kas notiks divas nedēļas vēlāk, 16. un 17. maijā.

Minirallija sacensības norisināsies sestdienā, 2. maijā, un trasi veidos vairāki grants ātrumposmi pa dažādas konfigurācijas ceļiem. Atšķirībā no pagājušajā gadā notikušajām minirallija sacensībām, šoreiz sportistiem būs iespējams ar ātrumposmiem iepazīties arī pašiem, un pārbaudīt sacensību rīkotāja izsniegto stenogrammu, kā arī gūt lielāku priekšstatu par trases raksturu.


Kalanmuižas rallijsprints iecienīts arī rallija līderu vidū, iesildoties pirms vasaras sezonas. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

„Sacensības nemainīgi notiks Sieksātes apkārtnē, taču minirallija formāts ļauj iekļaut sacensību apritē atsevišķus ceļu posmus, kuri iepriekš sportistiem nav bijuši pazīstami. Domāju, ka jebkurā Latvijas reģionā var atrast neskaitāmus vienu līdz divus kilometrus garus ceļa posmus, taču tie nav piemēroti rallija sacensībām, jo pēc interesantām līkumu kaskādēm seko garas, garas taisnes. Minirallija ātrumposmu garums ir ierobežots līdz 2,5 kilometriem, lai būtu piemērots ielas automašīnām, tādēļ ir iespēja šos īsos ceļu posmus izmantot sacensībās," stāsta „Kalnamuiža 2015" direktors Uldis Hmieļevskis.

Rallijsprinta sacensības sāksies 2. maija vakarā ar testa ātrumposmu, savukārt iepazīšanās ar trasi paredzēta 3. maija rītā, un jau vakarā tiks apbalvoti uzvarētāji. Rallijsprinta „Kalnamuiža 2015" trasi veidos trīs ātrumposmi, kuri katrs atkārtosies divas reizes, un to kopējais garums sasniegs 60 kilometrus. 

„Minirallijs un rallijsprints „Kalnamuiža 2015" ieskandinās šī gada jubilejas pasākumu - rallija „Kurzeme" 50 gadu jubilejas svinības. Sieksātei, kur atrodas minirallija un rallijsprinta centrs, ir liela nozīme arī rallija „Kurzeme" vēsturē. Tieši šeit, tagadējās „Piena muižas" ēkā atradās rallija centrs daudzām Latvijas un PSRS mēroga sacensībām un treniņnometnēm, jo tieši Sieksātes apkārtnē atrodas paši labākie Kurzemes ātrumposmi, no kuriem daļa būs iekļauti arī šo sacensību trasē," stāsta U. Hmieļevskis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png