profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neikšāns stāsta par smieklīgo kļūdu un dod padomu Sirmacim (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 20.01.2015 - 19:51 Neikšāns stāsta par smieklīgo kļūdu un dod padomu Sirmacim (VIDEO)
Andis Neikšāns. Foto: Artūrs Igaveņš

Alūksnes rallijsprintā pēc ilgāka laika ar Mitsubishi Evo X trasē devās Andis Neikšāns, kurš šo posmu vairāk izmantoja kā treniņu un gatavošanos Sarmas rallijam. Lai arī Andis ar pilnpiedziņas mašīnu nebija braucis vairāk par diviem gadiem, kopumā, no malas vērojot, sportists brauca skaisti un ātri, kas beigās vainagojās ar otro vietu.

Trešo vietu rallijā izcīnīja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Kā pēc rallija atzina Vorobjovs Racing komanda, tad šis esot bijis ļoti labs treniņš pirms rallija Sarma. "Rallijā bija gan pašu kļūdas, gan misēkļi, taču ar rezultātu esmu apmierināts, jo mērķis bija gatavošanās nākamajiem ziemas rallijiem. Pirmajā un otrajā servisā mainījām regulējumus un rezultāts uzlabojās. Problēmas ceram novērst līdz Sarmas rallijam. Vēl jāpiestrādā, lai tiktu pāri šķēšļiem, kas nāk līdzi no Latvijas rallija,” aizvadītās sacīkstes komentē Jānis Vorobjovs.


Foto: Artūrs Igaveņš

Pēc rallija Andis garākā sarunā ar šo rindu autoru atzina, ka, lai brauktu vēl ātrāk, ir nepieciešami vairāki treniņi un cita pieeja. Tāpat Dynamic Sport komandas vadītājs bija patīkami pārsteigts par Ralfa Sirmača sniegumu.

Andi, pēc ilgāka laika trasē devies ar pilnpiedziņas Evo X. Stāsti, kā gāja?
Gāja un braucās labi, taču līdz īstam ritmam vēl ir patālu, jo tad ir jāveic vairāki nopietni testi. Mēs pirms rallija testos veicām tikai kādus 30 – 40 kilometrus. Tas ir plašāks process, kas neveidojas tikai no braukšanas, bet gan arī no noskaņošanās un visa pārējā. Mūsu mērķis ir braukt ar Evo X un gūt prieku, līdz ar to tas viss kopā, ja mēs runājam par sportisko rezultātu, neveidojas tā, kā tas bija agrāk. Taču uz beigām mēs jau uzlabojām savu sniegumu un spējām braukt stabilāk. Arī ar Aivi pēdējos posmos jau sastrādājāmies vēl labāk. Šobrīd viss ir labi.

Vai kļūdu bija daudz?
Jā, kļūdiņas bija. Ceturtajā ātrumpomsā pieļāvu kļūdas, no kurām viena bija ļoti bīstama, kā rezultātā aizmugurējam ritenim tika izsista savirze, tāpēc beigās auto sliktāk vadījās.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Piektajā un sestajā posmā Sirmacim zaudējāt diezgan daudz laika.
Piektajā posmā pēc garā servisa nebiju savācies un pietiekami sasprindzinājies, tāpēc bijām lēni. Sestajā posmā nolēmām braukt ātrāk un agresīvāk, kā rezultātā četras reizes noskrējām no ceļa un vēl sagriezāmies.

Kas tur bija ar to sagriešanos?
Smieklīga kļūda, kur sagriezos par 360 grādiem, taču ātri aizbraucu tālāk. Daudz laika nezaudējām, taču tajā posmā kaut kā negāja.

Vai tevi nepārsteidza Ralfa Sirmača sniegums?
Ja, ļoti pārsteidza. Viņš ir ļoti liels malacis. Vienīgais, ko viņam aiz laba prāta gribu teikt, lai viņš nepārdeg, nesadomājās un nesataisa ziepes. Viņam ir jāturpina braukt ar vēsu galvu. Negribas, lai tas pirmais bums nospēlētu kaut ko sliktu. Ralfam tagad vajag to visu psiholoģiski sagremot, jo viegli var pārdegt, kas nebūtu labi. Lai centīgi turpina strādāt un viss būs labi. Bet priekš pirmā rallija tas tiešām bija ļoti atzīstams sniegums.


Foto: Artūrs Igaveņš

Kā patika ceļi?
Ceļi ļoti patika, jo bija ļoti interesanti un sarežģīti. Tam reģionam un tai organizatoru komandai ir liels potenciāls. Paldies viņiem par lielisko ralliju.

Izskatās, ka komandai pēc jaunā pilota Belakoņa avārijas būs daudz darba līdz Sarmas rallijam.

Šobrīd svarīgākais, vai būs detaļas (saruna notika svētdien). Ja būs, tad mehāniķi ātri visu salabos un pilots varēs gatavoties nākamajam rallijam. Mēs vēl pirms rallija plānojam aizvadīt testus.

Sarmas rallijā uz starta izies daudz spēcīgu pašmāju un igauņu braucēji. Izskatās, ka būs sīva cīņa.
Jā, konkurence būs sīva. Būs interesanti paskatīties, kur esam, salīdzinājumā ar vadošajiem igauņu braucējiem. Būs interesanti.

Rallija rezultāti:
1. flag Sirmacis Ralfs/Šimins Artūrs Mitsubishi Lancer Evo IX   
36:12.0
2. flag Neikšāns Andis/Aizsilnieks Aivis Mitsubishi Lancer Evo X
+14.9
3. flag Vorobjovs Jānis/Mālnieks Andris Mitsubishi Lancer Evo X
+46.4
4. flag Bergmanis Edijs/Grīns Edgars Mitsubishi Lancer Evo IX
+2:00.9
5. flag Baldiņš Ronalds/Sakne Ingars Mitsubishi Lancer Evo X +2:04.1
6. flag Lielkājis Guntis/Miķelsons Vilnis Mitsubishi Lancer Evo IX 
+2:08.7
7. flag Rovanperä Kalle/Pietiläinen Risto Citroën C2 R2 Max +2:28.1
8. flag Volver Karl Martin/Jõerand Margus 
Peugeot 208 VTi R2
+2:53.8
9. flag Gryazin Vasiliy/Lebedik Dmitriy Peugeot 208 VTi R2
+2:58.2
10.   flag   Blūms Emīls/Vilsons Reinis Ford Fiesta R2
+3:22.1
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png