profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alūksnes rallijā vairāki pārsteigumi, uzvaru izcīna debitanti Sirmacis/Šimins

Go4speed 17.01.2015 - 15:02 Alūksnes rallijā vairāki pārsteigumi, uzvaru izcīna debitanti Sirmacis/Šimins
Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Ar apledojušiem ceļiem, lietu un slapju sniegu aizvadīts sezonas pirmais rallijs "Alūksne", kas noslēdzies ar pārsteidzošiem rezultātiem. Par rallija absolūto uzvarētāju kļuva Ralfs Sirmacis, kuram šis bija debijas rallijs kopā ar jauno stūrmani pilnpiedziņas Mitsubishi Lancer Evo automašīnā. Lai arī daudzi sākotnēji uzskatīja, ka rallija favorīti ir Andis Neikšāns un Jānis Vorobjovs, Sirmacis, sākot ar piekto ātrumposmu, spēja kāpināt tempu un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 14,89 sekunžu pārsvaru pār A.Neikšānu/A.Aizsilnieku.


Berķis sagriežas. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ja pēc pirmajiem trim ātrumposmiem ātrāks Andis Neikšāns, tad pēc pirmā servisa parka jau ātrāks bija Ralfs Sirmacis. Sestajā ātrumposmā Andi Neikšānu izdevās apsteigt jau par iespaidīgām 11,8 sekundēm. Pēdējos divos ātrumposmā ātrāks bija Neikšāns, tomēr Sirmača iekrātais pārsvars bija pārāk liels un viņš svinēja savu pirmo uzvaru ar pilnpiedziņas auto.


Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Artūrs Igaveņš

Jānis Vorobjovs dienu iesāka piesardzīgi, pēc trīs ātrumposmiem no Neikšāna viņu šķīra nepilnas 23 sekundes. Piektajā ātrumposmā Vorobjova/Mālnieka ekipāžai izdevās apsteigt Neikšānu, tomēr jau nākamajā nācās izvairīties no koka un iebraukt pļavā, zaudējot vērtīgās sekundes. Nedaudz vēlāk šajā kokā ieskrēja jaunais Daņila Belokoņs. Rallija finišā Vorobjovs trešais, Sirmacim zaudējot 48 sekundes.


Guntis Lielkājis. Foto: Artūrs Igaveņš

Lielisku sniegumu Alūksnē rādīja Guntis Lielkājis, kuram šis arī bija debijas rallijs pilnpiedziņas klasē. Viņš jau ar pirmo ātrumposmu iesaistījās cīņā ar Ediju Bergmani par uzvaru 4WD Open klasē. Pirms pēdējā ātrumposma abus šķīra vien pāris sekundes, tomēr uzvaru izcīnīt izdevās Edijam Bergmanim, turklāt pēdējā ātrumposmā Lielkāji apsteigt izdevās arī Ronaldam Baldiņam.


Karls Martins Volvers. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pār vēl vienu pārsteigumu parūpējās 14 gadus vecais somu sportists Kalle Rovanpera, kurš bija ātrākais starp 2WD automašīnām gandrīz visos rallija "Alūksne" ātrumposmos, izcīnot uzvaru 2WD Open klasē. Sportists spēja uzrādīt pārsteidzošu rezultātu arī kopējā ieskaitē, finišējot septītajā vietā absolūti. Vistuvāk Rovanperam pietuvoties izdevās piecpadsmitgadīgajam Karlam Martinam Volveram, kurš finišēja 25 sekundes aiz soma un izcīnīja uzvaru 2WD Open A klasē. Trešais ātrākais starp 2WD automašīnām bija Vasīlijs Grjazins.


Kalle Rovanpera. Foto: Mārtiņš Vanags

Ātrākais no latviešu jauniešiem bija Emīls Blūms, kurš izcīnīja otro vietu 2WD Open klasē, aiz Kalles Rovanpera (+53,93 sekundes). Trešais 2WD Open klasē Jānis Cielēns ar VW Golf automašīnu.

4WD klasē uzvaru izcīnīja Ints Jeršovs, kurš par 16 sekundēm apsteidza Mareku Švarcu-Švampānu.

Protams, rallijs neiztika arī bez avārijām. Jau pirmajā ātrumposmā, pēc ieskriešanas kupenā, ar reduktora defektu izstājās Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Mikam Ernstsonam radās problēmas ar bremzēm, pirmā ātrumposma finišā viņš iebrauca ar degošām avārijas gaismām un kūpošu auto. Pirmajā ātrumposmā grāvī iebrauca Andra Ustupa automašīna, taču vissmagāko avāriju šajā rallijā piedzīvoja  Daņila Belokoņs, kurš ieskrēja kokā. Par laimi, sportistiem viss beidzās labi. 


Daņila Belokoņs. Foto: Twitter/RacingMedialv

Rallija rezultāti:
1. flag Sirmacis Ralfs/Šimins Artūrs Mitsubishi Lancer Evo IX   
36:12.0
2. flag Neikšāns Andis/Aizsilnieks Aivis Mitsubishi Lancer Evo X
+14.9
3. flag Vorobjovs Jānis/Mālnieks Andris Mitsubishi Lancer Evo X
+46.4
4. flag Bergmanis Edijs/Grīns Edgars Mitsubishi Lancer Evo IX
+2:00.9
5. flag Baldiņš Ronalds/Sakne Ingars Mitsubishi Lancer Evo X +2:04.1
6. flag Lielkājis Guntis/Miķelsons Vilnis Mitsubishi Lancer Evo IX 
+2:08.7
7. flag Rovanperä Kalle/Pietiläinen Risto Citroën C2 R2 Max +2:28.1
8. flag Volver Karl Martin/Jõerand Margus 
Peugeot 208 VTi R2
+2:53.8
9. flag Gryazin Vasiliy/Lebedik Dmitriy Peugeot 208 VTi R2
+2:58.2
10.   flag   Blūms Emīls/Vilsons Reinis Ford Fiesta R2
+3:22.1

Rallija rezultātus var apskatīt ŠEIT.
Komentāri
Prieki 20.01.2015 20:58
Tikai nekur nav pieminets, ka Sirmacis un Neiksans brauca ar dazadu klasu auto!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png