profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bergmanim jauns auto un jauns stūrmanis (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 15.01.2015 - 19:32 Bergmanim jauns auto un jauns stūrmanis (FOTO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pagājušā gada septembrī Latvijas rallijsprinta posms norisinājās Lietuvā, kurā vajadzēja startēt arī brāļiem Edijam un Kārlim Bergmaņiem. Taču, kā toreiz noskaidroja portāls, tad ekipāža pirms rallija starta treniņos piedzīvoja smagu avāriju. Edijs atzina, ka jaunajai sezonai būs jāmeklē jauns auto, jo vecais vairs nav labojams.

Īsi pirms jaunās rallija sezonas starta noskaidrojies, ka Edijam Bergmanim ir jauns auto. Sarunā ar portālu Go4speed Edijs pastāstīja, kur un kā viņš tika pie jauna auto, kā arī atklāja šīs sezonas plānus.

Skatos, ka esi ticis pie jauna auto?
Jā, būs mums šai sezonai jauna mašīna.

Tā ir jauna vai arī restaurējāt veco?
Šī ir jauna mašīna. No iepriekšējās mašīnas mēs bijām spiesti šķirties, tāpēc no Anglijas iegādājāmies citu automašīnu. To, ko varējām paņemt no vecās mašīnas, to arī paņēmām un ielikām iekšā jaunajā, bet tāpat arī likām iekšā daudz jaunas lietas. Principā šī ir jauna rallija mašīna.


Šādu auto Bergmanis un Rallyworkshop iegādājās Anglijā. Foto: @Rallyworkshop

Šo mašīnu būvējāt paši?
Šo auto mums uzbūvēja Rallyworkshop, ar kuriem man ir sadarbība. Mašīnas tehnisko sagatavotību pilnībā uzticu viņiem, jo visus šos gadus, kuros viņi mani ir apkalpojuši, esmu ļoti apmierināts. Arī šobrīd ar šo rezultātu esmu apmierināts.

Kādā klasē brauksiet
Šī būs Nacionālās klases mašīna, tāpēc turpināsim braukt 4WD Open klasē.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Cik ātrā laikā tev uzbūvēja šo mašīnu?
Oktobrī šis auto vēl bija izsolē, bet jau uz Jauno gadu auto bija gatavs.

Cik var noprast, tad tev šosezon būs arī jauns stūrmanis?
Jā, būs gan. Jau pirms pagājušā gada pēdējā posma mums ar brāli bija saruna par to, ka viņš personīgu iemeslu dēļ vairs nebrauks rallijā. Nobraucām vēl kopā Latvijas ralliju, bet pēc tam vienojos ar Edgaru Grīnu, ka šosezon brauksim kopā.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā esi sapraties ar jauno stūrmani?
Pirms sākām braukt ar sporta auto, ar ielas mašīnu aizvadījām stenogrammas treniņus, lai saprastu viens otru. Pirmajos treniņos ar sporta auto pārbaudījām gan mašīnu, gan arī mūsu kopējo sadarbību. Mērķis tika veiksmīgi izpildīts, tāpēc šobrīd esmu noskaņots ļoti pozitīvi, lai arī, protams, ir nedaudz neziņa, kā būs, kad sāksies pašas sacensības.

Kā patika braukt ar jauno mašīnu?
Teikšu tev tā. Sajūta bija tāda, it kā iekāptu savās vecajās čībās, jo viss likās zināms. Kad pagājušā gada Latvijas rallijā iekāpu Jāņa Berķa mašīnā, tad gan jutos svešķermenī (smaida). Šobrīd ir patīkamas sajūtas.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā vispār jūties pēc traumas?
Kopumā viss ir kārtībā. No medicīnas viedokļa viss ir sadzijis un viss ir kārtībā.

Apskatot Alūksnes rallijsprinta starta sarakstu, jāsaka, ka daudz interesantu pieteikumu un mašīnu?
Jā, tā tas ir, bet tas ir ļoti labi. Noteikti gribēsies salīdzināt savus laikus ar Jāni Berķi, Ralfu Sirmaci, kuram sekošu ar lielu interesi, Kārli Nebaru. Interesanti būs pasekot, kā ies arī Guntim Lielkājim. Daudz jaunu uzvārdu, daudz jaunu mašīnu, bet tas ir labi. Būs interesanti. Dievs dod, lai Kārlis sataisītu šo jauno mašīnu un izietu uz starta, taču domāju, ka pēc šādas avārijas, kā arī pēc tā, ka šī būs jauna un līdz galam neizmēģināta mašīna, Alūksnes rallijsprintā Kārlis, iespējams, vairs nebūs tik ātrs, kā tas būtu bijis pirms šīs avārijas.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kādi ir Jūsu ekipāžas mērķi šajā sezonā?
Lielais uzsvars tiks likts uz rallijsprintu, jo man pietrūkst viens čempiontituls, lai iegūtu sporta meistara titulu. Tas man ir liels stimuls.

Lielajā rallijā arī brauksiet?
Jā, noteikti kaut ko centīsimies pabraukt. Iespējams, nobrauksim arī vienu LRČ posmu Liepājas ERČ rallija ietvaros.


Foto: Liena Bokaldere

Veiksmīgus startus un lai izdodas izcīnīt Sporta meistara titulu
Paldies!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png