profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas rallijsprintā Nebars otrais, Patmalniekam kūlenis (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 14.09.2014 - 00:26 Lietuvas rallijsprintā Nebars otrais, Patmalniekam kūlenis (FOTO)
Patmalnieka auto pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Sestdien Lietuvā, Mažeiķu apkārtnē, norisinājās rallijsprints „Viekšniai”, kas bja ne tikai kārtējais Lietuvas rallijsprinta posms, bet arī Latvijas rallijsprinta čempionāta 7.posms. Vispirms no rīta braucēji iepazinās ar trasi, bet pēcpusdienā tika dots starts pašam rallijsprintam.


Aigars Bajārs/Edgars Avens. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Uzvaru šajā rallijsprintā svinēja Giedrus Notkus, kurš pārsvarā startē Lietuvas rallija čempionātā. Taču nākamās trīs vietas aizņēma latviešu braucēji – otrais finišēja Kārlis Nebars/Gundars Berķis, trešie palika Raimonds Rozentāls/Mārtiņš Mietiņš, bet uzreiz aiz goda pjedestāla palika Aigars Bajārs/Edgars Avens. 2WD Open klasē visātrākais bija Emīls Būms/Reinis Vilsons. Jāatzīmē, ka vienā no posmiem avāriju piedzīvoja Oto Patmalieks (Renault Clio), kura automašīnā nedaudz vēlāk vēl pamanījās ieskriet Toms Binde (VAZ 2106).


Raimonds Rozentāls/Mārtiņš Mietiņš. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kā portālam Go4speed atklāja Nebars, tad šajā rallijā viņš startēja apslimis. ''Piektdien pamodos ar lielu temperatūru, tāpēc bija grūti. No rīta, kad pierakstījām trasi, vēl bija daudz maz labi, taču uz pēcpusdien atkal palika slikti. Līdz ko braucu, tā bija labi, bet, kā stāvējām, tā gurdenums nāca virsū. Nebija viegli, taču līdz galam tikām labi,'' iesāk Kārlis Nebars.

Jautāts par ceļiem, sportists atzina, ka tie bija ļoti vienkārši. ''Jāsaka tā, ka ceļi bija ļoti vienkārši. Pārsvarā bija garas taisnes pēc kurām seko kaut kādi līkumi, kuros bija jāiet ar pilnu. Reti, kad bija vairākas līkumu sērijas. Ja šo posmu salīdzina ar Latvijas ceļiem, tad pie mums tas reljefs ir daudz labāks. Organizācija? Varēja būt labāk, jo bija dažādas nesaprašanās.''


Kārlis Nebars/Gundars Berķis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Tāpat Kārlis atzina, ka gan viņam, gan arī cietiem šajā rallijā nācās cīnīties ar tehniskiem defektiem. ''Daudzi braucēji cīnījās ar tehniku, arī mēs. Trīs dopus praktiski nobraucām bez sajūga, tāpēc bija grūti. Pēdējā posmā vispār pazuda sajūgs, tāpēc startējām ar starteri, kā arī amortizators viens izbeidzās. Šo iemeslu dēļ pēdējo posmu braucām piesardzīgi. Kopumā temps bija labs, tāpēc, neskatoties uz visām tehniskām ķibelēm, kā arī uz savu veselības stāvokli, uzskatu, ka nobraucām labi,''’ nobeidz Nebars.


Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Uzvaru 2WD Open klasē izcīnīja Emīls Blūms, kurš arī piekrita Kārļa teiktajam par to, ka šis rallijs nebija diez ko interesants. ''Pirmajā posmā īsti nevarēju ieiet ritmā. Arī otrais īsti nepadevās, taču vēlāk iebraucāmies, uzķērām labu ritmu un braucām. Ja godīgi, tad jāsaka, ka šie posmi nebija īsti baudāmi, jo pārsvarā bija taisnes un galā pa līkumam. Bija nedaudz garlaicīgi, jo vietām bija jābrauc 800 metri pa taisni, pēc kuras tik sekoja līkums. Manuprāt, tikai divi kilometri bija tehniski, bet pārsvarā visur bija taisnes. Taču, neko darīt, ir jāmācās braukt arī pa šādiem posmiem, lai arī gribējās kādu strādājamāku posmu. Žēl, ka Oto Patmalnieks avarēja, ar kuru domāju, ka būtu interesanta cīņa,'' tā sarunā ar portālu atklāja Emīls Blūms.


Gatis un Ģirts Balgalvji. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Rallijsprinta rezultāti:
1. Giedrius Notkus, Mitsubishi Lancer Evo 9, 28:59.90
2. Kārlis Nebars, Subaru Impreza, +16.90
3. Raimoinds Rozentāls, Subaru Impreza, +1:40.80
4. Aigars Bajārs, Subaru Impreza, +1:47.40
5. Giedrius Firantas, BMW 325, +2:03.90
6. Karolis Raišys, BMW M3, +2:04.60
7. Ints Jeršovs, Subaru Impreza, +2:09.30
8. Nerijus Anužis, Audi S2, +2:13.80
9. Kaspars Breijers, Subaru Impreza, +2:17.10
10. Gatis Balgalvis, Audi Coupe, +2:20.30
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png