profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Šobrīd Vorobjovs ar savu BMW brauc stipri ātrāk par mums

Mārtiņš Jankovskis 14.05.2014 - 15:57 A.Neikšāns: Šobrīd Vorobjovs ar savu BMW brauc stipri ātrāk par mums
Andis Neikšāns. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kalnamuižas rallijsprintā lieliskas cīņas 2WD Open klasē, braucot ar BMW M3, skatītājiem sarūpēja Andis Neikšāns un Jānis Vorobjovs. Šoreiz labāk veicās Vorobjovam/Mālniekam, kuri par 37 sekundēm apsteidza Neikšānu/Aizsilnieku. Kā pēc rallija portālam Go4speed atzina Neikšāns, tad šobrīd Vorobjova ekipāža ir ātrāka.

''Kopumā gāja labi, taču gribētos, lai kopvērtējumā rezultātu atšķirība būtu tuvāk Vorobjovam. Kas par iemeslu? Nav nekāda iemesla, ir vienkārši ātruma atšķirība, jo šobrīd viņš ar savu BMW brauc stipri ātrāk par mums,'' iesāk Andis Neikšāns. ''Lai uzlabotu ātrumu, ir vairāk jābrauc un jāmeklē dažādi uzlabojumi. Šobrīd noteikti nebraucu tā, kā gribētos, taču, kā jau tev esmu teicis, braukšana ar BMW ir pilnīgi kaut kas cits, kas ir jāapgūst no sākuma. Treniņos, braucot ar pilnpiedziņas auto, viss ir kārtībā, bet ar šo auto vēl ir jāmācās. Kļūdas? Nebija rupju kļūdu, vienīgi sestā posma beigās spārnā iekšā ielocījām riteni, taču tas bija pašās beigās, kas noteikti neko neiespaidoja kopējos rezultātos. Bet kopumā viss forši – izvēdinājām galvu un prieka pēc izbraucām pa foršiem Kurzemes ceļiem. Pozitīva diena. Tuvākie plāni? Centīsimies nobraukt rallijsprintu Gulbis vai Viduslatvija.''


Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks Kalnamuižas rallijsprintā bija ātri. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Ceturto vietu absolūti izcīnīja Kārlis Nebars, kurš atzina, ka tik augstu rezultātu nebija gaidījis, jo viņš rallija dienā bija apslimis.
''Ņemot vērā, ka pēdējo nedēļu esmu slims, tad rallijsprints iesākās smagi, jo pirmajā posmā bija grūti visu saklausīt, tāpēc sanāca tāda raustīta braukšana,'' sarunā ar šo rindu autoru stāsta Kārlis Nebars. ''Taču ar katru posmu uzlabojām sniegumu un rezultāts kļuva labāks. Pēdējie trīs ātrumposmi bija ļoti labi, jo arī jutāmies labi. Tas arī atspoguļojās rezultātos, jo beigās izcīnījām ceturto vietu. Vai varēju pabraukt ātrāk? Jā, nedaudz vēl varētu pielikt, jo kļūdas bija. Ir vēl daudz jāstrādā, taču, ņemot vērā, ka pirms šī rallija nesanāca normāli patrenēties, tad šis mums ir necerēti labs rezultāts. Pirms starta mērķis bija Top 10, tāpēc ar šo ceturto vietu esam vairāk kā apmierināti. Uz nākamo rallijsprinta posmu mēģināsim labāk patrenēties, lai jau ar pirmo posmu varētu braukt maksimāli ātri.''


Kārlis Nebars/Gundars Berķis. Foto: ASRT Media

Ātrs bija arī Zigurds Kalniņš, kurš triumfēja Classic klasē. ''Viss gāja no rokas un braukšana izdevās. Cik labi varējām ar šo standarta mašīnu pabraukt, tik arī braucām. Pirmajā posmā laiks bija sliktāks, jo nebijām vēl iebraukušies, taču turpinājumā viss bija kārtībā. Šis tiešām bija mans pēdēja laika viens no labākajiem rallijiem, jo nebija lielu kāpumu un kritumu. Vienā posmā absolūti ierindojāmies sestajā vietā, taču tad nolēmām pārāk netrakot, jo Classic klasē bijām iekrājuši labu pārsvaru. Braucām savā ritmā, kas beigās ļāva izcīnīt uzvaru, ar ko, protams, esam apmierināti. Šis bija labs treniņš pirms Talsiem, kuros ceram turpināt iesākto,'' tā Zigurds Kalniņš.


Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc vairāk kā gada pauzes ar BMW automašīnu trasē atgriezās Kaspars Kaņeps Kalniņš, kuram uzreiz goda pjedestāls - trešā vieta 2WD Open klasē. ''Pirmajos posmos vairāk bija jāsaprot, kā tas auto bremzēsies, kā strādās ātrumkārba, bet uz beigām jau pieradu pie visa un, pēc rezultāta spriežot, viss sanāca. Lai būtu vēl ātrāks, ir tikai jābrauc un vēlreiz jābrauc, jo ar tehniku viss ir kārtībā. Ja uzlabosim braukšanu un ātrumu, rezultāts būs vēl labāks. To jau pierāda Zigurds Kalniņš, kurš ar savu Compact BMW, kas nav tik jaudīgs, kā citiem, ir tik ātrs. Tas nozīmē to, ka ir vairāk jātrenējas un viss būs labi. Bet kopumā esam apmierināti par visiem 100%,'' prieku neslēpa Kaspars Kaņeps Kalniņš.


Kaspars Kaņeps Kalniņš/Artūrs Šimins. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Lieliska debija rallijā izdevās Aigaram Tīdmanim/Jānim Bumbulim, kuri debijas sacensībās izcīnīja trešo vietu Classic klasē. "Biju domājis, ka būs lielāks uztraukums, bet sacensību rīts ar trases pierakstīšanu un dokumentu kārtošanu bija tik intensīvs, ka nebija laika uztraukties,'' iesāk Aigars Tīdmanis. ''Braucām ar nelielu rezervi. Rallija vidū pāris vietās sanāca pieļaut kļūdas, pēc kurām sākām braukt nedaudz lēnāk. Varētu teikt, ka sākumā bijām ātrāki un nedaudz agresīvāki, taču vēlāk jau nomierinājāmies, jo mērķis bija sasniegt finišu. Ar piedzīvojumiem, bet beigās veiksmīgi sasniedzām finišu un trešo vietu Classic klasē, uz ko sākumā necerējām."


Aigars Tīdmanis/Jānis Bumbulis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Uz jautājumu, kas ir jāuzlabo uz nākamo reizi, pilots atzīst, ka ir jāstrādā pie stenogrammas un ātruma. ''Galvenais ir pierast pie ātruma, jo novērojām, ka pie lielāka ātruma bija daudz neprecizitātes un kļūdas, kurām noteikti nevajadzētu būt. Tas uz nākamajiem rallijiem ir jāuzlabo. Ir jānovērš arī dažas tehniskas lietas un jāstrādā pie braukšanas un stenogrammas. Tagad zinām, cik uz vienu kilometru zaudējam līderiem, tāpēc uz nākamajiem rallijiem šī atstarpe jācenšas sadeldēt. Ir vēl daudz ko darīt,'' nobeidz Aigars.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png