profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alūksnes rallijsprintā bargā salā uzvaru svin Vorobjovs, Plangi avārija (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 18.01.2014 - 17:19 Alūksnes rallijsprintā bargā salā uzvaru svin Vorobjovs, Plangi avārija (FOTO)
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Sestdien tika dots starts rallijsprintam Alūksne. Lai arī gaiss no rīta bija atdzisis līdz -18 grādiem, ralliju klātienē bija ieradušies vērot diezgan daudz skatītāju. Pirmajā un otrajā posmā ātrākos laikus uzrādīja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, kuri tobrīd par 13 sekundēm apsteidza Mārtiņu Svili/Ivo Pūķi. Diemžēl otrajā posmā nopietnu avāriju piedzīvoja Sīms Plangi (kūlenis), bet pirmajā ātrumposmā riteni savam auto nolauza Ēriks Ozoliņš.


Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Kā servisa parkā atzina Svilis, tad ekipāža varēja just ilgo pauzi pēc pēdējā rallija, tāpēc esot bijušas kļūdas. Arī ar riepām nebija trāpīts uz pirmajiem diviem posmiem.


Armandam Lazdiņam/Ervīnam Eihmanim rallijs beidzās ar avāriju. Foto: Kaspars Šimkuss

2WD klasē pēc diviem posmiem vadībā atradās igaunis Karls Martins Volvers, kuram nepilnas piecas sekundes zaudēja Emīls Blūms/Reinis Vilsons.


Emīls Blūms/Reinis Vilsons pirmo kopējo ralliju noslēdza ar uzvaru. Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Nākamajos divos posmos ātrākais jau bija Svilis, kuram kopvērtējumā līdz Vorobjovam izdevās pietuvoties līdz 9,5 sekundēm. Stabili trešie tobrīd bija brāļi Bergmaņi. Diemžēl 2WD klasē trešajā posmā izstājās igaunis Volvers (ātrumkārba) un Bruņinieks (pēc pārsista riteņa tika salocīts aizmugurējais tilts), kas tādējādi pēc četriem posmiem pārliecinošā vadībā ļāva atrasties Blūmam. Jāatzīmē, ka augstajā ceturtajā vietā pēc četriem posmiem bija angļu sportists Džošs Kornvels, kuram šis ir pirmais nopietnais rallijs viņa karjerā.


Toms Binde/Kristaps Daģis. Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Piektajā un sestajā posmā ātrākais bija Vorobjovs, kamēr abas reizes otrais palika Svilis. Kā pēc sestā posma atzina Mārtiņš, tad ekipāža pirms posma knapi paspēja iebraukt laika kontrolē, jo pārbraucienā nolaida mašīnas riepa.


Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Līdz ar to pirms pēdējiem diviem posmiem, kuri būs jāaizvada tumsā, līderis bija Vorobjovs, kuram sekoja Svilis (+19.42) un Bergmanis (+57.89). 2WD klasē pirmais bija Blūms, bet uz otro vietu pakāpās rallija debitants, 15 gadus vecais angļu braucējs Kornvels.


Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Jāatzīmē, ka pirmajā posmā pusass defekta dēļ izstājās Jānis Krickis, taču pēc defekta novēršanas sportists sākot ar piekto ātrumposmu atgriezās trasē (kopvērtējumā laiks vairs netika ņemts vērā). Un jāatdzīst, sportista laiki pārsteidza, jo, braucot ar Golf II, Jānis piektajā un sestajā posmā bija ātrākais 2WD klases braucējs! (sestajā posmā Blūms tika apsteigts par septiņām sekundēm).


Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Pēdējie divi posmi notika krēslā un tumsā. Septītajā posmā ļoti ātrs bija Vorobjovs (tikpat ātrs laiks kā tajā pašā posmā pa gaismu), kurš Svili apsteidza par 17 sekundēm. Līdz ar to Vorobjovs pirms pēdējā posma Svili apsteidza jau par 37 sekundēm. Arī pēdējā posmā, kas jau notika pa tumsu, ātrākais bija Vorobjovs, kurš tādējādi pārliecinoši svinēja uzvaru. Otrais palika Svilis, bet trešie - brāļi Bergmaņi.


Pēc ilgāka pārtraukuma rallijā atgriezās Ainārs Igaveņš, kurš bija jautrā noskaņojumā. Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

4WD klasē pirmais Rimants Kalniņš, 1600 klasē Jānis Cielēns, bet 2WD klasē atrākais Emīls Blūms, kurš tika pie 1000 EUR prēmijas.

Visi rezultāti atrodami ŠEIT

Rallijsprinta Alūksne rezultāti:
1. flag 
J.Vorobjovs Mitsubishi Lancer Evo X 
41:49.60
2.
flag M.Svilis
Mitsubishi Lancer Evo VIII 
+57.92
3.
flag E.Bergmanis  
Mitsubishi Lancer Evo +1:51.62
4.  flag I.Bulancevs
Mitsubishi Lancer Evo X  +3:07.75
5. flag R.Mēnesis Mitsubishi Lancer Evo X  +3:12.71
6. flag A.Gorelovs Mitsubishi Lancer Evo X  +3:16.26
7. flag A.Ustups Mitsubishi Lancer Evo +3:52.38
8. flag K.Nebars Subaru Impreza +4:04.91
9. flag A.Mersijanovs  Mitsubishi Lancer Evo X  +4:18.43
10. flag R.Kalniņš Audi 80 +4:39.27

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png