profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alūksnes rallijsprintā startēs 15 gadus vecs angļu sportists (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 20.12.2013 - 06:05 Alūksnes rallijsprintā startēs 15 gadus vecs angļu sportists (VIDEO)
Ekipāžas testu auto. Foto: No sportistu privātā arhīva

Saņemti pirmie divi Alūksnes rallijsprinta pieteikumi. Uz starta plāno iziet ukrainis Ivans Ostapčenko, kura rīcībā būs Latvijā vēl neredzēta rallija automašīna - VW Polo Concept. Ja Ivans pirms tam jau Latvijā ir braucis (Rallijā Madona (50.vieta) un rallijā Sarma (24.vieta)), tad otrs braucējs Džošs Kornvels (Ford Fiesta R2) Latvijas rallijā būs redzams pirmo reizi. Jāpiezīmē, ka šis 15 gadus vecajam sportistam būs pirmais nopietnais rallijs viņa karjerā. Kā ziņo kāds angļu laikraksts, tad ekipāža Latvijā plāno startēt arī citos posmos.


Foto: No sportistu privātā arhīva

Tāpat kā savulaik velsietis Ožjans Praiss un Britu rallija pilots Toms Keivs, Kornvels Latvijas rallijā startēs ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu sportista licenci, kas ļauj braukt sportistiem, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadus vecumu. 

''Džošs ir ļoti reālistisks un ar abām kājām stabili turas uz zemes. Viņš strādā ļoti smagi, lai rallijā nokļūtu pēc iespējas tālāk, jo viņa skats ir vērsts uz pasaules līmeni,'' kādā angļu laikrakstā, kurš ziņoja par jaunā pilota plāniem startēt Latvijā, citēts pilota stūrmanis Džo Krutendens.


Džošs Kornvels (pa kreisi). Foto: No sportistu privātā arhīva

Nesen sportists ar Peugeot 106 automašīnu aizvadīja testus, kuros piedalījās pieredzējušais rallija braucējs Gajs Vilkss, kurš savā karjerā aizvadījis 118 rallijus (2009. gada Talsu rallijā 10.vieta). Šajos testos tika strādāts pie stenogrammas. ''Tas būs liels izaicinājums palīdzēt Džošam justies komfortabli un izveidot stenogrammu. Ceru, ka izdosies ceļu noraksturot tā, lai viņam tas būtu saprotams. Domāju, ka ar Vilksa palīdzību viņam būs laba un pareiza stenogramma,'' saka jaunā pilota stūrmanis.

''Aizvadīta laba testu diena kopā ar Gaju Vilksu. Daudz laika pavadīts pie stūres, kā arī daudz jaunu lietu iemācījos. Tagad visas domas Latvijas virzienā,'' pēc testiem teica jaunais sportists, kurš pirms Alūksnes rallijsprinta vēl Norvēģijā aizvadīs testus. 

Ekipāža testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png