profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Motoru svētki Jēkabpilī sestdien pulcēs rallija zvaigznes

Go4speed 16.08.2013 - 11:40 Motoru svētki Jēkabpilī sestdien pulcēs rallija zvaigznes
Brāļi Bergmaņi šobrīd ir savas klases līderi. Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Sestdien, 17. augustā, Jēkabpils pilsētā un Krustpils novada ceļos norisināsies Latvijas rallijsprinta čempionāta 5. posms. Pavisam kopā startam pieteikusies 41 ekipāža, kuru vidū ir tādi braucēji kā Jānis Vorobjovs, Mārtiņš Svilis un Andis Neikšāns, kurš atkal visus skatītājus priecēs ar BMW M3 automašīnu. Kā pirmais trasē dosies Vorobjovs. Otrais starta numurs Svilim, bet trešais - brāļiem Bergmaņiem.


Andis Neikšāns ar BMW M3. Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Aplūkojot situāciju kopvērtējumā, jāsaka, ka visās klasēs cīņa par čempiontitulu joprojām ir sīva. Nosacīti visdrošāk no visiem šobrīd var justies brāļi Bergmaņi, kuri pār tuvāko sekotāju Ali Jansonu iekrājuši deviņu punktu pārsvaru.

Tikmēr citās klasēs cīņa ir daudz sīvāka - 1600 klasē Raivis Ozoliņš par diviem punktiem apsteidz Jāni Cielēnu, 4WD klasē Kārlis Nebars otrās vietas ieguvēju Edagru Enkuru apsteidz par 3,5 punktiem. Arī Ralfs Sirmacis Ati Bruņinieku apsteidz par 3,5 punktiem, tādējādi izskatās, ka visās šajās klasēs čempionāta liktenis, visticamāk, izšķirsies pēdējā posmā.


Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Rallijsprints ar atklāšanas ceremoniju Vecpilsētas laukumā sāksies plkst. 14:00. Pēc tam sportistiem pa divām reizēm būs jāveic divi grants ātrumposmi, kuros būs arī iespaidīgi tramplīni. Rallija noslēgumā rallija ekipāžām būs jāveic pilsētas posms (divas reizes), kas solās būt ļoti interesants. Organizatori sola, ka šajā 4,06 kilometrus garajā posmā būs sarežģīti asfaltēti pagriezieni, apļa izbraukšana kustībai pretējā virzienā un pat mākslīgi izveidots ūdens laukums.


Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Taču šajā dienā Jēkabpilī nebūs tikai rallijsprints, jo paralēli notiks arī ātrumlaivu sacensības Daugavā un motoparaplānu veiklības sacensības "Jēkabpils Kauss 2013". Tāpat Vecpilsētas laukumā visas dienas garumā būs dažādas atrakcijas, izklaides un satiksmes drošības apmācība bērniem.

Apbalvošanas ceremonija notiks plkst. 21.30.

Vairāk informācijas par gaidāmo rallijsprintu var atrast ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png