profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar rallijsprintu Kalnamuiža startē vasaras rallija sezona

Mārtiņš Jankovskis 03.05.2013 - 11:47 Ar rallijsprintu Kalnamuiža startē vasaras rallija sezona
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

5.maijā Sieksātē tiks dots starts pirmajam vasaras rallija sezonas notikumam - Latvijas rallijsprinta čempionāta trešajam posmam ''Kalnamuiža 2013". Vispirms 4.maijā notiks rallijsprinta testa ātrumposms, bet jau nākamajā dienā tiks dots starts pašam rallijam.

Lai arī Rallijsprints ''Kalnamuiža" līdz šim vairākiem rallija braucējiem bija iecienīts arī kā iesildīšanās un treniņposms pirms čempionu rallija ''Talsi", kas notiks 18.-19.maijā, jāsaka, ka šogad rallija braucēju šajā rallijsprintā būs mazāk nekā citus gadus.


Ralfs Sirmacis būs viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru 2WD Open klasē. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Sacensībām paredzēts vienas dienas formāts - administratīvā pārbaude, tehniskā komisija un trases pierakstīšana notiks svētdien, 5.maijā no rīta, bet sacensību starts tiks dots plkst. 13:00. Kopējais trases garums paredzēts ap 50 kilometriem pa 7 ātrumposmiem.

Dalību šajā rallijsprintā apstiprinājušas 46 ekipāžas, kuru vidū gan neredz 12 gadus veco Somijas rallija braucēja Harija Rovanperas dēlu Kalli, kuram nesen Latvijas automobiļu federācija (LAF) izsniedza rallija licenci uz trīs posmiem (Kalnamuižas rallijsprints, Kurzemes rallijs un rallijs Latvija).


Viktors Lazda. Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Taču uz starta izies gandrīz visi vadošie rallijsprinta klases braucēji - brāļi Mārtiņš/Andris Skakauski, brāļi Edijs un Kārlis Bergmaņi, Ali Jansons, Gints Bremze, kā arī rallija braucējs Jānis Berķis, Aleksandrs Grīva un Okartes Autosporta Akadēmija, kas startēs pilnā sastāvā.


Aleksands Grīva. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pēc diviem posmiem kopvērtējumā situācija ir šāda - 4WD Open klasē vadībā ir Edijs un Kārlis Bergmaņi, taču tikai pusotru punktu zaudē Ali Jansons. Vēl sīvāks kopvērtējums ir 4WD klasē - līderis Kārlis Nebars Rimantu Kalniņu apsteidz par puspunktu.


4WD Open klases līderi Edijs un Kārlis Bergmaņi. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

2WD Open ieskaitē pārliecinošs līderis ir Atis Bruņinieks, kurš šajā posmā gan nebrauks. 1600 klasē pēc diviem posmiem pirmais ir Raivis Ozoliņš. Ar pilnu kopvērtējumu var iepazīties ŠEIT

Lai labāk sagatavotos rallijsprintam, šeit var aplūkot video onboard materiālus no trases.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png