profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Laikapstākļi ievieš korekcijas rallijsprinta Kalnamuiža maršrutā

Mārtiņš Jankovskis 24.04.2013 - 18:33 Laikapstākļi ievieš korekcijas rallijsprinta Kalnamuiža maršrutā
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Jau pēc nedēļas Sieksātē  tiks dots starts pirmajam vasaras rallija sezonas notikumam - Latvijas rallijsprinta čempionāta trešajam posmam ''Kalnamuiža 2013". Sacensību startēs svētdien, 5.maijā plkst. 13:00, bet sestdien, 4. maijā, notiks testa ātrumposms.

Rallijsprints ''Kalnamuiža" ir iecienīts arī kā iesildīšanās un treniņposms pirms čempionu rallija ''Talsi", kas notiek tikai 2 nedēļas vēlāk, 18. - 19.maijā. Tā ir iespēja sportistiem sacensību režīmā pārbaudīt gan savu tehniku, gan arī atjaunināt iemaņas braukšanā pa grants segumu.


Didzis Blūms pagājušajā gadā 4WD klasē izcīnīja trešo vietu. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Sacensībām paredzēts vienas dienas formāts - administratīvā pārbaude, tehniskā komisija un trases pierakstīšana notiks svētdien, 5.maijā no rīta, bet sacensību starts tiks dots plkst. 13:00. Tā kā sekojošā pirmdiena kalendārā ir iezīmēta ar sarkano datumu, sportistiem būs iespējams pēc sacensībām vēl atpūsties un sagatavoties jaunajai darba nedēļai. Kopējais trases garums paredzēts ap 50 kilometriem pa ātrumposmiem.


Pagājušajā gadā šajā rallijsprintā skatītājus ar BMW priecēja Jānis Vorobjovs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Vēlā ziemas atkāpšanās ir ietekmējusi arī  ''Kalnamuiža 2013" rīkotājus, jo vēl nesen Podnieku ātrumposmā uz ceļa bija redzamas ledus un sniega paliekas. Lai nepieļautu risku, ka sacensību dienā trases segums vēl nav pietiekoši izžuvis, tika pieņemts lēmums par citu ātrumposmu izvēli. Rallijsprinta trase sastāvēs no Kalvenes, Tebras un daļas no Vecpils ātrumposma - šie ir ceļi ar platu un stingru grants segumu, uz kuriem sniegs bija nokusis jau pirms vairākām nedēļām. Vadoties pēc iepriekšējo gadu pieredzes, pavasarī šo ceļu virsma kļūst par cietu, betonam līdzīgu segumu, kas ļauj bez bažām zīmēt plašas trajektorijas visā ceļa platumā.


Arī šogad uz starta izies Ralfs Sirmacis, kurš pagājušajā gadā 2WD klasē palika otrais, piekāpjoties Vorobjovam. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Lai labāk sagatavotos sacensībām, rallijsprinta mājas lapā ir ievietoti arī video onboard materiāli no trases.

Šobrīd sacensībām pieteikušās 22 ekipāžas, no kurām viena ekipāža ir no Lietuvas. Pietiekumu pieņemšana turpināsies līdz 30. aprīlim, bet starta numuri tiks publicēti 2. maijā internetā www.rallykurzeme.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png