profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprints: Pēc ziemas sezonas parādās pirmie līderi

Mārtiņš Jankovskis 07.03.2013 - 14:10 Rallijsprints: Pēc ziemas sezonas parādās pirmie līderi
Rimants Kalniņš Jānis Siliņš. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latvijas rallijsprinta čempionātā aizvadīti divi posmi, pēc kuriem noskaidrojies to favorītu pulks, kurš šogad noteikti iesaistīsies cīņā par medaļām.

Pirms mēs ieskatāmies katras klases rezultātos, jāatgādina, ka rallijsprintā „Alūksne 2013" sportisti saņēma vairāk punktus nekā rallijā Sarma. Jau otro gadu rallijsprinta sacīkstes, kuras nenotiek kopīgi ar Latvijas rallija čempionāta posmu, saņem vairāk kopvērtējuma punktus nekā kopīgajos pasākumos. Rezultātā uzvarētāji Alūksnē guva 16,5 punktus, bet ar rallija čempionātu kopīgajā posmā Gulbenē - 11 punktus par uzvaru.


Ali Jansons/Ainārs Šusts.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

4WD Open
Sezonas pirmajā posmā, rallijā Alūksne, ātrākie bija Edijs un Kārlis Bergmaņi. Arī Sarmas rallijā līdz pat pēdējam posmam viss liecināja par to, ka ekipāža svinēs otro uzvaru, taču kļūda kādā līkumā ekipāžai lika zaudēt daudz laika, kas tādējādi pirmo uzvaru šosezon ļāva svinēt Ali Jansonam/Aināram Šustam. Kopvērtējumā pirmie joprojām ir Bergmaņi, bet otrie - Jansons/Šusts. Trešajā vietā atrodas Gints Bremze/Toms Freibergs, kuriem šī sezona nav iesākusies tā, kā gribētos.

4WD
Šajā klasē kopvērtējuma situācija pēc diviem posmiem ir ļoti saspringta. Alūksnē ļoti ātrs bija Kārlis Nebars/Oļģerts Dambrovs, kuri arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Arī otrajā posmā viņi bija vieni no galvenajiem favorītiem, taču dzesēšanas sistēmas defekta dēļ nācās izstāties. Tas, savukārt, deva priekšroku konkurentiem, kuri spēja pietuvoties Nebaram. Līdz ar to pēc diviem posmiem vadībā atrodas Nebars/Dambrovs, taču puspunktu viņiem zaudē Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš, bet pusotru - Lauris Unāms / Haralds Kauliņš.


Atis Bruņinieks/Mārtiņš Vitkovskis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

2WD Open
Lieliski sezona sākusies Atim Bruņiniekam/Mārtiņam Vitkovskim, kuri ne bez piedzīvojumiem pirmajos divos posmos izcīnījuši divas uzvaras. Atgādināsim, ka rallijā Sarma vēl pirms rallijsprinta sākuma, kas sākās svētdien, ekipāža veica rallija ātrumposmus, taču kādā no posmiem ekipāža piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Pēc nakts darbiem mašīna tika savesta kārtībā un ekipāža ne tikai izgāja uz starta ralijsprinta ieskaitē, bet arī uzvarēja, nostiprinot līderpozīciju kopvērtējumā. Otrais šobrīd ir Ģirts Vītiņš/Jānis Teteris, kuri attiecīgi Alūksnē izcīnīja ceturto vietu, bet Sarmā - trešo.

1600
Lielisku sniegumu pirmajos divos posmos demonstrē Raivis Ozoliņš/Artūrs Enkurs, kuriem jau divas uzvaras kabatā. Tuvākos sekotājus Lauri Bērziņu/Mārtiņu Indriksonu ekipāža apsteidz par 9,5 punktiem. Trešajā vietā kopvērtējumā Kaspars un Zintis Koli.


Raivis Ozoliņš/Artūrs Enkurs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Labākais juniors pēc diviem posmiem ir Ģirts Vītiņš, bet labākā komanda - www.rjteam.lv.
 
Kopā sportistiem šogad jāaizvada 7 posmi. Nākamais rallijsprinta posms tiks aizvadīts 5.maijā Kalnamuižā. Pilns kopvērtējums apskatāms ŠEIT.

4WD Open klases kopvērtējums:
1. Edijs Bergmanis / Kārlis Bergmanis 24,5
2. Ali Jansons / Ainārs Šusts 23
3. Gints Bremze / Toms Freibergs 14
4. Jānis Muižnieks / E. Eglītis, R.Laizāns  12
5. Raimonds Rozentāls /M.Mietiņš 10,5

4WD klases kopvērtējums:
1.
Kārlis Nebars / Oļģerts Dambrovs 
16,5
2.
Rimants Kalniņš / Jānis Siliņš
16
3.
Lauris Unāms / Haralds Kauliņš
15
4.
Edgars Enkurs / Ainars Jankovičs
11
5.
Oto Patmalnieks / Igors Sidorovs
8

2WD Open klases kopvērtējums:

1.
Atis Bruņinieks / E. Grīns, M.Vitkovskis  
27,5
2.
Ģirts Vītiņš / Jānis Teteris
13,5
3.
Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs
12
4.
Guntis Lielkājis / Vilnis Miķelsons
9
5.
Jānis Krickis / M. Šeflers, A.Mālnieks
8

1600 klases kopvērtējums:

1.
Raivis Ozoliņš / Artūrs Enkurs
27,5
2.
Lauris Bērziņš / Mārtiņš Indriksons 
18
3.
Kaspars Kols / Zintis Kols
15,5
4.
Mārtiņš Kalniņš / Edgars Krūze
9
5.
Aigars Berkolds / Aigars Skudra
0
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png