profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Freibergs: Ja nav ceļu, tad nav ko rīkot tādu pasākumu

Mārtiņš Jankovskis 17.09.2012 - 23:37 Freibergs: Ja nav ceļu, tad nav ko rīkot tādu pasākumu
Gints Bremze/Toms Freibergs. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā tika aizvadīts ''Mulgi Ralli 2012", kas vienlaikus bija Latvijas rallijsprinta čempionāta priekšpēdējais posms, uz kuru devās tikai 21 rallijsprinta ekipāža. Ja citus gadus pirms sezonas pēdējā posma dažās klasēs jau bija zināmi čempioni, tad šogad pēc septītā posma neviens čempions vēl nav noskaidrots, tāpēc visas izšķirošās cīņas notiks septembra beigās rallijā un rallijsprintā ''Latvija 2012".


Jānis Patmalnieks/Rolands Ziemelis. Foto: Kaido Saul

Par rallijsprinta uzvarētājiem Igaunijā tika kronēti brāļi Mārtiņš un Andris Skakauski, kuri finišā tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā vienu minūti. Pēc rallija portāls Go4speed aprunājās ar Mārtiņu Skakauski, kurš atzina, ka šāda ideja (organizēt rallijsprinta posmu Igaunijā) neesot slikta.

''Ideja kā tāda, noorganizēt rallijsprinta posmu Igaunijā, nebija slikta, jo tur ir savādāki ceļi, kas braukšanu padarīja tikai interesantāku, taču, no otras puses, nevarētu teikt, ka šis bija labākais rallijs, kurā esam braukuši. Piemēram, tas garākais posms bija tik samocīts pa tām meža takām, ka nevarēja saprast, kas tur pirms tam noticis. Protams, žēl, ka dalībnieku bija tik maz, jo uz šo posmu aizbrauca tikai tie, kam kaut kas izšķīrās," saka Mārtiņš Skakauskis.


Mārtiņš Skakauskis/Andris Skakauskis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed
 
Šobrīd kopvērtējumā uz pirmo vietu 4WD Open klasē pretendē trīs piloti, kurus kopvērtējumā šķir nepilni pieci punkti. ''Jā, cīņa
pēdējā posmā būs sīva, jo Igaunijā viena ekipāža (brāļi Bergmaņi, kuri avarēja) parūpējās par to, lai visiem būtu interesanti (smejas). Kaut ko viņi tur nedaudz pārcentās, tāpēc tagad viss būs jānoskaidro pēdējā posmā."

Jautāts, vai ekipāža pirms izšķirošā posma aizvadīs arī kādus treniņus, Mārtiņš turpināja: ''Jā, treniņus kaut kādus noteikti aizvadīsim. Jāsaka, ka sezonas sākumā nebraucām ar domu izcīnīt kaut kādu titulu, taču pie šāda punktu salikuma citu variantu nav. Ir jābrauc līdz galam."


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

2WD Open klasē pirmo vietu izcīnīja Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, kuri nostiprinājuši vadību 2WD Open klasē. ''Personīgi man posmi nepatika, jo bija ļoti garas taisnes. Pirmo reizi tik garas taisnes mums bija atzīmētas stenogrammā. Cik sanāca parunāt ar citiem braucējiem, tad viņu domas arī bija līdzīgas par ceļiem. Kopumā rallijsprints aizritēja labi - kļūdas nebija un pieredzes celšanai aizvadījām kārtējo veiksmīgo ralliju," portālam atklāja Ralfs Sirmacis, kurš atzina, ka šāda ideja par posma rīkošanu Igaunijā ir normāla.

Jautājot par mazo dalībnieku skaitu, Sirmacis atzina, ka tas izskaidrojams ar sezonas beigām. ''Visās klasēs jau gandrīz zināms vietu sadalījums, tāpēc daudzi nemaz neizskatīja iespēju doties uz Igauniju. Ja šis posms notiktu ātrāk, pieļauju, ka dalībnieku būtu vairāk," nobeidz Sirmacis, kurš
sarunas nobeigumā piebilda, ka šogad viņa plānos vēl esot nobraukt Sāremā ralliju.


Gints Bremze/Toms Freibergs. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Neveiksmīgi šis rallijs beidzās Gintam Bremzem/Tomam Freibergam, kuri, atrazdamies otrajā vietā, pēdējā posmā saskārās ar mašīnas tehniskām problēmām (pašā startā saplīsa aizmugurējais reduktors), kā rezultātā finišā tikai sestā vieta. ''Jā, šī tehniskā defekta dēļ pēdējo posmu bijām spiesti veikt pārbrauciena režīmā, jo galvenais bija finišēt, ko arī veiksmīgi izdarījām," pēc rallija pastāstīja Toms Freibergs.

Jautājot, kādas ir ekipāžas domas par šo ralliju, Toms bija tiešs. ''Pilnīgi garām - sākot ar ceļiem un beidzot ar organizāciju. Tas, ka tiek rīkoti šādi izbraucieni uz citu valsti, ir labi un viņus mierīgi var braukt, taču šoreiz nebija pareiza trases izvēle, kā arī bija jāveic tikai trīs posmi. Arī ceļi bija nekādi - ja nav ceļu, tad nav ko rīkot tādu pasākumu. Uzskatu, ka Madonas posms bija desmit reizes labāks par Igaunijā piedzīvoto."


Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Pie kārtējā panākuma Igaunijā tika Edgars Balodis/Ivo Pūķis, kuri E10 klasē finišēja 2.vietā. Tas ekipāžai kopvērtējumā  joprojam ļāva saglabāt 1. vietu E10 klasē, kas nozīmē to, ka sezonas pēdējā posmā, kas notiks Sāremā salā, cīņa par uzvaru būs ārkārtīgi sīva.  

Šī brīža rallijsprinta kopvērtējumu pirms pēdējā posma var redzēt šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png