profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprinta 'Latvija' uzvarētājs: Kad uzzināju, ka esmu uzvarējis, biju ļoti pārsteigts

Mārtiņš Jankovskis 01.11.2022 - 01:02 Rallijsprinta 'Latvija' uzvarētājs: Kad uzzināju, ka esmu uzvarējis, biju ļoti pārsteigts
Foto: Raimonds Volonts

Svētdien Biķernieku trasē tika aizvadīts Rallijsprints ''Latvija''. Līdz pat pēdējam ātrumposmam līderi bija Jānis Baumanis/Elviss Hermanis, taču noslēdzošajā dopā uzvaru izrāva 15 gadus vecais norvēģu sportists Karls Peders Nordstrands, kuram šis bija tikai trešais rallijs karjerā un pirmais ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu.

Pēc izrautās uzvaras portāls Go4speed uz sarunu aicināja jauno sportistu, kurš pārstāv norvēģu EVENmanagement, kas ir uzņēmums, kas pārvalda jaunos un topošos autosporta talantus. Šīs kompānijas paspārnē ir ne tikai Nordstrands, bet arī pieckārtējais pasaules RX čempions Johans Kristofersons, cits rallijkrosa braucējs Ole-Kristians Veibijs, WRC pilots Esapeka Lapi u.c.


Veibijs, Kristofersons un Nordstrands. Foto: K.P Racing Karl Peder Nordstrand

Karl, kā tev aizritēja rallijsprints Latvija?
Rallijsprints bija vienreizējs, jo tās bija manas pirmās sacensības ar R5 auto. Organizatori rallija laikā bija paveikuši lielisku darbu, tāpēc visu cieņu viņiem par darbu. Viss bija noorganizēts perfekti.

Šis bija tavs pirmais rallijs ar R5 auto. Kā patika braukt ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' un ko vari teikt par šo mašīnu?
Automašīna bija vienkārši apbrīnojama un ar to bija tik viegli braukt. Jā, bija grūti atrast to robežu un atšķirību starp ''braukšanu par ātru'' un ''efektīvāko braukšanu''. Bet beigās ir sajūta, ka man izdevās labi atrast šo robežu.

Kāds bija tavs mērķis pirms rallija?
Mans mērķis šajā rallijā bija vienkāršs - izjust un apgūt jauno auto, kā arī vienkārši izklaidēties. Un tici man, man bija ļoti jautri.


Foto: Raimonds Volonts

Kāda bija tava stratēģija pirms noslēdzošā ātrumposma, pirms kura tu Jānim zaudēji deviņas sekundes. Noslēdzošajā dopā tu brauci uz pilnu banku vai tomēr piesardzīgi?
Patiesībā es nezināju, ka, izbraucot no servisa parka, atpaliku no Baumaņa par deviņām sekundēm. Noslēdzošajā Power Stage posmā, kura garums bija 14,67 kilometri, vienkārši braucu ļoti tīri un katrs bremzēšanas punkts bija perfekts. Kad ierados servisa parkā un uzzināju, ka esmu uzvarējis, biju ļoti pārsteigts.

Kā patika braukt šajā leģendārajā trasē?
Šī trase ir kaut kas īpašs. Īpaši motoaplis un pamata sacīkšu daļa bija ļoti jautra. Kombinācija starp ātru, lēnu, augšup un lejup bija vienkārši perfekta.

Foto: K.P Racing Karl Peder Nordstrand

Kāda ir tava līdzšinējā pieredze autosportā?
Sāku braukt ar kroskartu, kad man bija 5 gadi, tāpēc jau no mazotnes autosports plūst manās asinīs. Taču tagad vēlos startēt rallijā. Līdz šim esmu piedalījies divos rallijos ar ''Peugeot 208 R2''. Pirms tam esmu braucis ar kroskartu FIA Crosscar akadēmijas kausa izcīņā, kurā ierindojos 3. vietā. Esmu arī vairākkārtējs Norvēģijas un Dānijas čempions, kā arī Ziemeļeiropas kroskartu čempions.

Kādi ir tavi nākamās sezonas plāni? Ar kādu mašīnu plāno braukt un kādos čempionātos mēs tevi redzēsim?
Pašlaik nekas konkrēti vēl nav zināms un noteikts. Bet mūsu mērķis ir startēt Latvijas rallija čempionātā. Ar kādu auto, par to gan vēl nav domāts.


Foto: Raimonds Volonts

Tavs stūrmanis šajā posmā bija pieredzējušais Jonas Andersons, kurš startē WRC. Kāda bija jūsu sadarabība?
Jonas mašīnā bija lielisks. Viņa pieredze, smaids un pozitīvā noskaņa bija tik laba, kad viņš sēdēja automašīnā. Ceru, ka mums vēl kopā izdosies piedalīties kādās sacensībās.

Tu pārstāvi EVENmanagement. Vai bieži komunicē ar Kristofersonu, Veibiju un pārējiem sportistiem?
Jā, mēs bieži viens ar otru dalāmies un apmaināmies ar informāciju. Gan Veibijs, gan Kristofersons man ir daudz ko iemācījuši šajā laikā, ko esmu pavadījis EVENmanagement. Gribu teikt milzīgu paldies EVENmanagement, jo bez viņiem es šodien nekad nebūtu šeit!


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png