profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Švarca-Švampāna un Dīriņa ekipāžas kāpj uz goda pjedestāla 'Rally Elektrėnai' rallijsprintā

Go4speed 14.09.2020 - 10:48 Švarca-Švampāna un Dīriņa ekipāžas kāpj uz goda pjedestāla 'Rally Elektrėnai' rallijsprintā
Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

''Rally Elektrėnai” ietvaros sestdien norisinājās arī rallijsprinta sacensības, kurās uz starta izgāja vairākas latviešu ekipāžas. Atgādināsim, ka sākotnēji šī rallija ietvaros bija jānorisinās arī LR Kausa izcīņas rallijsprintā un ''Historic'' ieskaites 3.posmam, taču īsi pirms sacensību starta Latvijas automobiļu federācija paziņoja, ka ''Covid-19'' pandēmijas dēļ šīs sacīkstes ir atceltas.

Pavisam kopā rallijsprinta braucējiem bija jāveic septiņi ātrumposmi. Diemžēl jau pašā rallija sākumā par piecu minūšu kavējumu uz laika kontroli 50 sekunžu sodu saņēma Mareka Švarca-Švampāna/Armanda Lūkina ekipāža, kas tādējādi tai liedza iespēju pacīnīties par uzvaru absolūtajā ieskaitē.


Rallija uzvarētāji. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Visa rallija laikā Švarcam-Švampānam bija sīva cīņa ar Kaju Samsonasu, un, lai arī pēdējos divos ātrumposmos Švarcs-Švampāns par 25 sekundēm apsteidza Samsonasu, augstāk par otro vietu viņam neizdevās pakāpties. Uzvaru svinēja Samsonas, kamēr trešo vietu izcīnīja Madars Dīriņš/Gints Lasmanis.

Astotajā vietā absolūti un otrajā vietā klasē (kopā šajā klasē uz starta izgāja divas ekipāžas) finišēja lietuvietis Vitalijus Plastininas ar stūrmani Artūru Šiminu (Peugeot 208 N5), kuri Samsonasam zaudēja četrarpus minūtes. Jāpiebilst, ka ekipāža kopā par diviem pāragriem startiem un kavējumu uz laika kontroli saņēma minūtes un 20 sekunžu lielu sodu.


Plastininas/Šimins. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

20.vietu absolūti izcīnīja Kristaps Bērziņš/Roberts Pundulis, kuriem otrā vieta SG-1 klasē un trešā vieta 2WD Open ieskaitē. Tikmēr Dāvis Kviesis/Elvis Jansons, tobrīd ieņemot 23.vietu, bija spiesti izstaties noslēdzošajā ātrumposmā.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png