profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Riekstiņš: Šāda iespēja rīkot WRC posmu Latvijā dota vienreiz, un tā ir jāizmanto

Mārtiņš Jankovskis 18.06.2020 - 06:18 Riekstiņš: Šāda iespēja rīkot WRC posmu Latvijā dota vienreiz, un tā ir jāizmanto
Foto: Honza Froněk

Jau ziņojām, ka "Rally Liepāja" organizatori uzsākuši sarunas par iespējamo ''Rally Liepāja'' iekļaušanu FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2020. gada sezonas kalendārā. Pagājušajā nedēļā WRC vadītājs Olivers Ciesla apstiprināja, ka tiek meklēti unikāli risinājumi, lai aizvadītu pilnvērtīgu čempionāta sezonu, tajā iesaistot arī starptautiski atzītas sacensības. Starp tām ir arī "Rally Liepāja", kuru jau kopš pirmās sarīkošanas reizes 2013. gada atzinīgi novērtējis FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) rīkotājs "Eurosport Events", Starptautiskā automobiļu federācija un sacensību dalībnieki. "Rally Liepāja" šogad uzņems FIA ERC sezonas otro posmu, kura norise paredzēta 14.–16. augustā.

Sarunā ar portālu Go4speed "Rally Liepāja" rīkotāja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs atklāja, ka primārais darbs ir finanses. ''Šobrīd būs tikšanās ar pašvaldību pārstāvjiem, kā arī to visu informāciju maksimāli mēģināsim nogādāt valdības cilvēkiem. Laiks ir maz. Mazliet tas viss ir utopiski, bet, ja tāda iespēja ir, tad jāiet līdz galam. Šobrīd galvenais ir saprast, vai mēs tādu ralliju varam noorganizēt vai nē, un par pārējām lietām tad jau varēs runāt vēlāk. Mēs esam tuvu WRC un tik tuvu nekad neesam bijuši, kā arī nezinu, vai vēl būsim.''


Foto: Mfoto.es

Kā trešdienas vakarā sarunā ar portālu Go4speed atklāja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, tad licence, lai Latvija varētu uzņemt WRC posmu, maksā 450 000 eiro. Sandis uzskata, ka šāda izdevība ir dota vienreiz, un tā ir jāizmanto.

''Es to personīgi neuztveru tikai kā sportu. Jā, varbūt kāds uzskatīs, ka dodam līdzekļus tikai rallijam, bet šis nav stāsts tikai par ralliju vai sportu. Šis ir stāsts par valsts tēlu, par reklāmu. Cik es zinu, tad, lai sarīkotu WRC posmu nepieciešami no 3-5 miljoniem eiro. Šobrīd mums jāsamaksā 450 000 eiro. Mēs nekad, nekad nākotnē nenopirksim šādu reklāmu Latvijai par 450 000 eiro. Manuprāt, palaist garām šādu izdevību būtu muļķīgi. Atkārtošos – šis nav stāsts tikai par ralliju, bet Latvijas tēlu. Ja būtu jāmaksā miljoni, es teiktu nē. Bet par šādu summu tas ir realizējams. Jā, es varu nosaukt vēl desmit pasākumus, kam šāda summa būtu nepieciešama, bet šobrīd runa ir par Latviju un tās tēlu. Mums nevajadzētu tagad cīnīties par šiem 450 000 eiro, bet gan visiem būtu jāpadomā solis uz priekšu. Ceru, ka šādā brīdī neieslēgsies kāda politiskā greizsirdība. Gribētos, lai mēs visi kopā atbalstītu šo pasākumu un lai Latvija varētu uzņemt pasaules rallija čempionāta posmu,'' stāsta Sandis Riekstiņš.


Foto: Honza Froněk

''Cik sapratu, tad mums pēc šīs krīzes un pauzes, kas ir iestājusies WRC, piedāvā rīkot pirmo posmu, bet igauņiem – otro. Auditorija, kas šim posmam sekos līdzi, varētu sasniegt apmēram 80 miljonus. Līdz ar to šādu iespēju garām laist vienkārši nevaram. Jā, Izglītības un zinātnes ministrijai šādu līdzekļu šobrīd nav, līdz ar to šo pasākumu varētu finansēt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Summa nav liela, un tas ir reāli izdarāms. Ceturtdien no rīta esmu sasaucis sporta apakškomisijas sēdi. Ja mēs paužam atbalstu, tad rakstīsim atbalsta vēstuli un lūgsim finanšu ministrijai līdzekļus neparedzētiem gadījumiem. Šāda iespēja mums dota vienreiz, un tā ir jāizmanto.''


Foto: Honza Froněk

''Šobrīd tūrisms ir apstājies. Skaidrs, ka ierobežojumu dēļ mēs nevaram uz Latviju šobrīd atvest miljoniem cilvēku, taču būs tiešraides, kurās Latvijas vārds izskanēs tālu pasaulē. Mēs varam parādīt to, ka Latvija ir droša valsts, kas prot un māk iziet no šīs krīzes situācijas. Šeit nav stāsts tikai par sportu vai ralliju,'' nobeidz Riekstiņš.

Šorīt Riekstiņš portālam Go4speed atklāja, ka apakškomisijas sēdē tika pausts atbalsts, līdz ar to šobrīd tiks rakstīta vēstule  Finanšu ministrijai un Ministru Kabinetam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png