profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

O.Solbergs ar mammu ātrākie Zviedrijas šova rallijā, P.G-Andersonam kūlenis (VIDEO)

Go4speed 08.06.2020 - 00:21 O.Solbergs ar mammu ātrākie Zviedrijas šova rallijā, P.G-Andersonam kūlenis (VIDEO)
Pernilla un Olivers Solbergi. Foto: Tony Welam

Aizvadītajās brīvdienās Zviedrijā, startējot Zviedrijas lielākajām rallija zvaigznēm, norisinājās īpašs rallijs, kas notika bez skatītājiem. Uz starta izgāja tādi zviedru braucēji kā divkārtējais Junior WRC čempions Pers Gunārs Andersons (74 starti WRC), Olivers Solbergs, Matiass Ekstroms, Pontus Tīdemans, Emīls Bergkvists un Jonna Esone Brāde.


Foto: Tony Welam

Sportistiem bija jāveic 2,5 kilometrus garš ātrumposms, kur vispirms sekoja treniņi, tad kvalifikācija, bet vēlāk B un A fināls. Lielajā finālā sacentās 18 gadus vecais Olivers Solbergs un Pontus Tīdemans. Pirmajā braucienā Solbergs, kurš bija ātrākais kvalifikācijā, savu tautieti apsteidza par 0,8 sekundēm, bet otrajā – par 0,3 sekundēm, tādējādi divu braucienu summā Olivers par 1,1 sekundi apsteidza 2017.gada WRC2 čempionu Tīdemanu. Ja Solberga rīcībā bija ''Volkswagen Polo GTI'', tad Tīdemans trasē devās ar ''Skoda Fabia''.


Olivers Solbergs. Foto: Tony Welam

''Uz starta izgāja labākie zviedru braucēji, tāpēc tu vienmēr gribi uzvarēt. Mēs jau no paša rīta bijām ātri, taču pusfinālos braucām piesardzīgāk, lai saglabātu riepas un izvairītos no pārsistiem riteņiem. Finālā atdevām visu, kas bija mūsu spēkos, tāpēc braucām maksimāli ātri,'' tā Olivers Solbergs, kura stūrmane bija viņa mamma Pernilla. Jāpiebilst, ka sacensību dienā vēl nebija skaidrs, vai Solbergs startēs kopā ar savu mammu, kura pēc sestdienas testiem nejutās īpaši labi.

''Darījām, ko varējām. Pēdējo reizi rallija auto sēdēju pirms trīs mēnešiem, tāpēc sajūtas bija nepierastas. Taču ātri atguvām ātrumu. Finālā mums izdevās laba cīņa ar Oliveru,'' tā Pontus Tīdemans.


Pontus Tīdemans. Foto: Tony Welam

Jāpiebilst, ka Solbergs pusfinālā pārspēja Matiasu Ekstromu, kamēr Tīdemans pārspēja 2018.gada Junior WRC čempionu Bergkvistu. B Finālā Bergkvistam izdevās pārspēt Ekstromu. Jāpiezīmē, ka abi sportisti brauca ar vienu mašīnu. Neveiksmīgas sacensības padevās divkārtējam Junior WRC čempionam Andersonam, kurš pirmajā kvalifikācijas braucienā uzmeta kūleni un bija spiests izstāties.


Foto: Tony Welam

Video ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png