profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bergmanis: Pēc tādas pauzes atkal izbraukt ar rallija mašīnu bija liels kaifs (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 01.06.2020 - 05:51 Bergmanis: Pēc tādas pauzes atkal izbraukt ar rallija mašīnu bija liels kaifs (VIDEO)
Foto: Anastasija Samete

Divus mēnešus bijām spiesti sadzīvot ar nosacītu ''bezsporta'' periodu, bet ar 12. maiju ir atļauts atsākt autosportā tik ļoti nepieciešamo treniņu procesu, ievērojot noteiktus ierobežojumus un vadlīnijas.

Šo laiku, kad beidzot atkal var braukt ar sporta mašīnām, gaida daudzi sportisti. Arī rallija braucēji. Pagājušajās brīvdienās Liepājas pusē rallija testus aizvadīja trīs Rallyworkshop ekipāžas (Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, Kristaps Sarma/Ervīns Zgirskis, Arnis Alksnis/Kaspars Zuģickis), kā arī Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuriem šie jau bija otrie treniņi īsā periodā.


Foto: Rallyworkshop

''Tik labs ceļš, tik labs laiks – lieliska diena,'' par pirmajām emocijām pēc testiem portālam Go4speed stāsta 2019.gada LRC1 klases čempions Edijs Bergmanis. ''Ātrumposms bija ātrs un prasīgs, kur precizitāte bija ļoti svarīga. Kopā bijām četras mašīnas, kas arī visu laiku brauca un trenējās. Kopā ar Edgaru Grīnu nobraucu ap 50 kilometriem, bet vēlāk, vizinot citus cilvēkus, sanāca vēl nobraukt dažus desmitus kilometrus. Kopā nobrauktais kilometru daudzums priekš pirmajiem testiem, kur galvenais uzdevums pēc tik garas pauzes bija noņemt rūsu no kauliem, bija ļoti solīds. Ja sākumā tā braukšana bija tāda saraustīta ar lielākām vai mazākām kļūdiņām, tad jau uz beigām varēja uzbraukt tīrāk un ātrāk.''


Foto: Edgars Andžāns

Uz jautājumu, vai pēc tik garas pauzes varēja just, ka sen nav braukts, Edijs atzīmēja, ka ''Protams, varēja just. Tajā brīdī, kad ilgi neesi braucis, ar prātu tu saproti visu, ko dari, bet beigās tomēr nākas veikt labojumus. Sākumā likās, ka sastādīju labu stenogrammu, bet beigās, kad bija jābrauc, jau pamani, kur ir kļūdiņas un kur jāveic kaut kādi labojumi. Tāpēc uzskatu, ka viennozīmīgi pirms grants sezonas ir ļoti vērtīgi uzbraukt šādus treniņus, jo ātrums savādāk nav tāds, kādam tam būtu jābūt. Ir grūti aizbraukt uz ralliju, ja neesi aizvadījis testus, jo rezultāts tad noteikti nebūs tāds, kādu tu vēlies. Ir jānobrauc zināms kilometru skaits, lai sacensībās jau ar pirmajiem metriem varētu braukt ātri un droši. Tas tāpat kā spēlējot basketbolu vai skrienot krosu ir jāaizvada kaut kādi treniņi, lai sajustos savā ādā.''


Foto: Edgars Andžāns

Lai arī šobrīd rallija kalendārs vēl nav zināms, Bergmaņa ekipāža ir sastādījusi sarakstu, kuros rallijos noteikti gribētu piedalīties, bet, protams, šobrīd jāgaida Baltijas valstu rallija federāciju pārstāvju nolemtais.


Foto: Edgars Andžāns

''Neskatoties uz to, ka šobrīd kalendāri nav zināmi, kaut kādus plānus jau liekam kopā. Šobrīd pilnīgi noteikti jūlija sākumā plānojam startēt Viru rallijā Igaunijā, Rally Liepāja, kas būs mūsu mājas rallijs un vienīgais posms Latvijā, kā arī plānojam piedalīties Louna Eesti rallijā, kas notiks augusta beigās. Ir vēl vairāki ralliji, kuros iespēju robežās gribētu piedalīties – gan Lietuvā, gan Igaunijā, tai skaitā arī DirtFish rallijā. Braukt gribās. Tad, kad sezona rit normāli, ir brīži, kad tev starp vairākiem rallijiem un treniņiem piezogas tāds kā nogurums un liekas, ka tā rallija ir par daudz. Taču pēc šādas pauzes, protams, ka atkal gribās braukt. Ja tev ir viss sagatavots un atliek tikai iekāpt un braukt, tad rallijs pietrūkst. Āķis ir lūpā. Pēc testiem, aprunājoties ar pārējiem braucējiem, visi atzina, ka bija liels kaifs beidzot atkal izbraukt. Adrenalīna deva noķerta un smaids arī plats līdz ausīm,'' nobeidz Bergmanis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png