profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Salaks: Šobrīd ir neziņa par nākotni, bet plānojam 'Rally Alūksne' rīkot arī nākamgad

Mārtiņš Jankovskis 15.04.2020 - 07:31 Salaks: Šobrīd ir neziņa par nākotni, bet plānojam 'Rally Alūksne' rīkot arī nākamgad
Foto: Raimonds Volonts

Šogad 17.un 18.janvārī ar ''Rally Alūksne'' bija jāsākas Latvijas rallija čempionāta sezonai. Vispirms rallija organizatori ziemai nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ rallija norisi pārcēla uz 21.-22.februāri, bet vēlāk 12.februārī tika paziņots, ka desmitais jubilejas ''Rally Alūksne'' tiek atcelts pavisam.

''Atcelt ralliju ir vienīgais loģiskais lēmums. Gribu organizatoru komandas vārdā teikt lielu paldies visiem cilvēkiem, iestādēm, kas gadiem mūs atbalsta, strādā ar mums kopā pie rallija organizēšanas, sniedz finansiālu atbalstu. Īpašs paldies Alūksnes novada pašvaldībai,” tā toreiz teica viens no ''Rally Alūksne'' organizatoriem Renārs Salaks.

Sarunā ar portālu Go4speed Salaks atzīst, ka aizvadītais periods nav bijis viegls, taču arī šī brīža situācija rožainu nākotni nesola.


Foto: Raimonds Volonts

''Jā, šis gads mums un daudziem citiem nav iesācies viegli, un vieglāk tuvākajā laikā arī nebūs. Daudz darba ieguldījām, lai aizvadītu skaistu jubilejas ralliju, bet diemžēl ziema neatnāca un ralliju aizvadīt nevarējām. Ja tagad atskatāmies uz aizvadīto ziemu, tad varbūt šogad bija tikai viena nedēļas nogale, kad varētu aizvadīt ziemas ralliju, bet tāpat tas nebūtu bijis tāds rallijs, kāds Alūksnē ir ierasts citus gadus,'' iesāk Renārs Salaks.

Renārs atklāj, ka finansiālajā ziņā šogad zaudēti arī būtiski finanšu līdzekļi, līdz ar to šobrīd nav zināms, kā tas atsauksies nākotnē. ''Mēs ieguldījām daudz darba un arī finansiālos līdzekļus, kas diemžēl ir zaudēti. Jā, ir lietas, kas tika nopirktas un ko varēs izmantot nākamgad, bet kopumā zaudēts tika pietiekami daudz. Ņemot vērā šī brīža valdošo situāciju Latvijā un pasaulē, jāuztraucas par to, kas mūs vispār sagaida priekšdienās. Cik esmu aprunājies gan ar sportistiem, gan komandu pārstāvjiem, tad daudzi šobrīd ir neziņā par nākotni. Pat negribas domāt, kāda situācija ar rallijiem būs vēlāk. Arī daudzi vietējie uzņēmumi, kas arī mūs ir atbalstījuši, šobrīd ir neziņā par nākotni.”


Foto: Raimonds Volonts

Jautāts, vai ''Rally Alūksne'' nevarētu aizvadīt vasarā, Renārs atklāja, ka ''Pirmkārt, tos pašus ceļus, kurus mēs līdz šim izmantojām ziemas rallijiem, vasaras rallijam nevarētu izmantot, jo to segums kopumā ir par mīkstu. Jau vasarā, kad taisām rallija treniņus, nav viegli pielāgot braukšanai atbilstošus cietā seguma ceļu posmus. Otrkārt, mums vasarā Alūksnē ir daudz un dažādi pasākumi un aktivitātes, bet ziema ir tas klusais periods, kurā tad arī cenšamies sarīkot šo ralliju, lai palīdzētu pilsētai, kas vienmēr mums nāk pretim. Un, ja vispār ir ziemai piemēroti laika apstākļi, tad tie ir novērojami tieši Alūksnes pusē.''


Foto: Raimonds Volonts

Neskatoties uz šī brīža smago un visiem nezināmo situāciju, Renārs atklāja, ka arī nākamgad viņi plāno rīkot ''Rally Alūksne''. ''Šobrīd tiešām kaut ko grūti prognozēt par nākotni, bet mums ir plāns arī nākamgad janvārī aizvadīt ''Rally Alūksne'' un nosvinēt beidzot desmit gadu jubileju. Kaut vai pilsētas dēļ, kas mums visu laiku ir palīdzējusi un nākusi pretim. Optimisms ir jāsaglabā un dzīve turpināsies, bet šobrīd apstākļi ir tādi, kādi tie ir. Viegli nav, bet jācīnās un būs labi!” nobeidz Salaks.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png