profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke ar 'Mazda 2' automašīnu startēs Jaunzēlandes rallijā

Go4speed 04.03.2020 - 09:54 Mīke ar 'Mazda 2' automašīnu startēs Jaunzēlandes rallijā
Ar šādu auto startēs Mīke

Bijušais Toyota rūpnīcas rallija komandas pilots Kriss Mīke maijā ar ''Mazda 2'' automašīnu piedzīvos debiju Jaunzēlandes ''Rally of Whangarei'' rallijā. Pēc tam, kad Toyota paziņoja, ka tās sastāvā 2020.gada sezonā brauks citi braucēji, Mīke šobrīd ir bez komandas. Kādā no iepriekšējām intervijām Mīke atzina ''Kad braucēju tirgus ir tāds, kāds tas ir šobrīd, tad tikt kādā komandā ir grūti. Šajā savas profesijas posmā man jābūt praktiskam. Es nebraukšu pa velti. Es velti netērēšu 200 dienas 12 mēnešos prom no savām mājām. Tad, kad situācija ir šāda, kāda tā ir, man atkal kļūt par pilna laika WRC pilotu nav iespējams. Domāju, ka viss ir beidzies,” tā nesen izteicās Kriss Mīke.


Foto: Juha Bos

Nesen Mīke piedalījās ''Legend Boucles à Bastogne'' rallijā, kur britu pilots ar ''Ford Escort RS 1800 MKII'' automašīnu izcīnīja uzvaru. Vēlāk sportists aizvadīja testus ar PH Sport komandas Dakaras rallija automašīnu, bet tagad noskaidrojies, ka Mīke maijā startēs Jaunzēlandes rallijā.

''Esmu vienu reizi pierakstījis Jaunzēlandes rallija ātrumposmus, bet man nekad līdz šim nebija bijusi iespēja piedalīties Jaunzēlandes rallijā, lai arī vienmēr esmu to gribējis,'' iesāk Kriss Mīke, kurš kopā ar savu stūrmani Sebu Māršalu startēs ar Force Motorsport AP4 komandas ''Mazda 2'' automašīnu. ''Kad augu, tad vēroju šī rallija slavenos ātrumposmus, kuros tobrīd brauca Juha Kankunens, Kolins Makrejs un Ričards Bērns. Arī es tobrīd ļoti vēlējos kādu dienu tur braukt. Tad, kad ar mani sakontaktējās 2017.gada Jaunzēlandes čempions Endrjū Havkesvūds un izteica man piedāvājumu braukt pa Jaunzēlandes rallija ceļiem, tā bija lieta, kuru gribēju īstenot.''


Heidons Padons

Viens no Mīkes konkurentiem būs arī bijušais WRC pilots Heidons Padons, kurš brauks ar ''Hyundai i20 AP4''. ''Pirmkārt, uz šo ralliju došos ar domu gūt baudu un prieku. Tā būs prioritāte Nr.1. Gribu izbaudīt šī rallija ceļus. Man nav nekādu priekšstatu par šo ralliju, kā arī netaisos censties par katru cenu pārspēt Padonu, taču, ja kāds mani pazīst, tad zina, ka braukšu un cīnīšos par visiem 100%.'' tā Mīke.


Šī rallija ceļi tiek uzskatīti par vieniem no skaistākajiem pasaulē

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png