profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs veiksmīgi sasniedz finišu Somijas rallijā

Go4speed 01.03.2020 - 11:12 Nitišs veiksmīgi sasniedz finišu Somijas rallijā
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Sestdien tika aizvadīts trešais Somijas rallija čempionāta posms - Itäralli rallijs, kurā uz starta izgāja arī Reinis Nitišs un Andris Mālnieks. Pavisam kopā uz starta izgāja gandrīz 160 ekipāžas. Nitiša klasē startēja 17 ekipāžas.

Pēc neveiksmes iepriekšējā Somijas rallijā, Nitiša uzdevums gaidāmajā rallijā bija sasniegt finišu, lai krātu pieredzi. Tas arī Reinim šoreiz izdevās – mūsu braucējs brauca stabili un bez lielām kļūdām, kas viņam ļāva sasniegt finišu. Savā SM3 klasē Reinis ieņēma 15.vietu, klases uzvarētājam Sami Pajari zaudējot piecarpus minūtes.

Kā pēc finiša portālam Go4speed atklāja Nitišs, tad ''Brīnumi nenotiek – somu sarežģītie ceļi, mana mazā rallija pieredze un avārija pirmajā rallijā neļāva braukt tik ātri, cik gribētos. Tas arī atspoguļojās rezultātos. Vēl nav tā pārliecība pār daudzām lietām, tāpēc arī seko piesardzīga braukšana. Mūsu uzdevums bija nobraukt līdz galam, ko arī izdarījām. Tagad jāturpina analizēt savu braukšanu, lai turpinājumā ar treniņiem un smagu darbu varētu kļūt ātrāki. Zinām, kurā virzienā iet, tikai smalki jāsaprot, kā to izdarīt pēc iespējas īsākā laika periodā. Smags sākums, bet nepadosimies un iesim tālāk,” tā Reinis Nitišs.


Rallija uzvarētājs. Foto: Taneli Niinimäki

Uzvaru rallijā svinēja Emīls Lindholms (''Škoda Fabia R5 evo''), kurš uzvarēja arī otrajā čempionāta posmā. Finišā Lindholms, kurš rallija distanci veica ar 126 km/h lielu ātrumu, par 6,7 sekundēm apsteidza citu somu Tēmu Asunmā (''Škoda Fabia R5 evo''), bet trešais finišēja īru sportists un WRC pilots Kreigs Brīns, kurš startēja ar ''Hyundai i20 R5''. 12.vietā savā pirmajā rallijā finišēja rallijkrosa braucējs Tomas Heikinens (''Volkswagen Polo GTI R5'').

Rallija rezultāti:


Rallija rezultāti SM3 klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png