profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs/Pūķis pēdējos ātrumposmos izrauj uzvaru Īrijas rallijā

Go4speed 22.02.2020 - 18:57 Vorobjovs/Pūķis pēdējos ātrumposmos izrauj uzvaru Īrijas rallijā
Vorobjovs/Pūķis - ātrākā ekipāža Īrijas rallijā. Foto: Graham Lane

Īrijā aizvadīts ''Samsonas Rally Fivemiletown'' rallijs, kurā uz starta izgāja ap 90 ekipāžām, kuru vidū bija arī viena latviešu ekipāža - Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuri trasē devās ar pilnpiedziņas ''BMW M3'', kas būvēts ''Samsonas Motorsport'' komandā. Uz starta izgāja daudz ekipāžas, kuras brauca ar R5 klases automašīnām, kā arī bija vairākas WRC automašīnas. Pavisam kopā ekipāžām bija jāveic desmit ātrumposmi.

Pēc pirmās sekcijas četriem ātrumposmiem vadībā bija Vorobjova ekipāža, kura par 8,4 sekundēm apsteidza Katana Makkorta ekipāžu (Ford Fiesta R5), bet 12 sekundes atpalika Nials Makkulags (Ford Fiesta R5). Tikmēr 16.vietā absolūti un pirmais klasē bija Martinas Samsonas, kurš ar BMW M3 E36 Jānim zaudēja minūti un četras sekundes.

''Esam veiksmīgi aizvadījuši pirmos sešus ātrumposmus. Jāsaka, ka piektajā un sestajā posmā jau veidojās labāka saķere, tāpēc otrajā aplī vietējie braucēji ar WRC tehniku jau sāk nedaudz atrauties no mums, taču garajā posmā centīsimies atgūt zaudēto. Jāpiebilst, ka otrajā aplī vienā no posmiem mūs aizkavēja priekšā avarējusi ''Subaru Impreza WRC'' automašīna, tāpēc bijām spiesti zaudēt laiku, jo avarējušās ekipāžas stūrmanis mūs šaurā vietā piebremzēja. Taču kopumā noskaņojums ir labs un braucās labi. Arī vietējie priecīgi par mums. Viņi redz un novērtē to, ka rallijs Baltijā ir augstā līmenī,'' tā pēc sešiem ātrumposmiem portālam Go4speed pastāstīja Ivo Pūķis.

Diemžēl neveiksmīgi otrais aplis iesākās Martinam Samsonasam, kurš nolauza mašīnas riteni un izstājās. “Tas pats rallijs, tikai šoreiz cits ritenis,” tā savā Facebook lapā ierakstīja lietuvietis.

Pēc otrās sekcijas Vorobjova ekipāža atkrita uz otro pozīciju, no līdera atpaliekot desmit sekundes.

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic noslēdzošie divi ātrumposmi. Tajos lielisku ātrumu demonstrēja Vorobjovs. Kā atklāja Ivo, tad devītajā dopā Vorobjovs no sava BMW esot izspiedis visu jaudu, kas beigās ļāvis izcīnīt uzvaru, par piecām sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju. Jāatzīmē, ka Vorobjovs apsteidza vairākas R5 un WRC ekipāžas.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Vecmeistar13. 23.02.2020 10:13
Puiši,apsveicu ar uzvaru,tas jau arī bija gaidams...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png