profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs Somijas rallijā piedzīvo avāriju (VIDEO)

Go4speed 08.02.2020 - 19:01 Nitišs Somijas rallijā piedzīvo avāriju (VIDEO)
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Ar Emīla Lindholma (''Škoda Fabia R5 evo'') uzvaru noslēdzies Somijas rallija čempionāta 2.posms ''Vaakuna'' rallijs. Lindholms rallija vadību pārņēma jau rallija trešajā ātrumposmā. Turpinājumā somu pilots palielināja pārsvaru un rallija noslēgumā viņš par 14,8 sekundēm apsteidza Tēmu Asunmā (''Škoda Fabia R5 evo''). Trešo vietu noslēdzošajā posmā izrāva Miko Heikila (''Škoda Fabia R5''), kurš par 4,2 sekundēm apsteidza Jarko Nikaru, kurš trasē devās ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX''.

Otrajā ātrumposmā SM3 klasē 11.ātrāko laiku uzrādīja Reinis Nitišs, taču diemžēl nākamajā posmā latviešu sportists piedzīvoja avāriju.

''Bija 400 metru gara taisne, kuram sekoja ''labais 5'' līkums, kas bija lēzens. Pēc tam sekoja neliela 40 metrus gara taisnīte, pēc kuras sekoja ''labais 3'' līkums. Diemžēl pie tā ātruma, izbraucot ''labo 5'' līkumu, sapratu, ka netrāpīšu nākamajā līkumā, tāpēc sanāca ar sānu aizķert kupenu un pēc tam ar automašīnas priekšu ieskriet kokā. Bija spēcīgs sitiens, kas mums lika izstāties, bet tāds ir tas rallijs,'' savu avāriju komentēja Reinis Nitišs.

''Pirmos ātrumposmus mēģinājām braukt piesardzīgi, jo, lai arī esam nobraukuši daudzus kilometrus testos, sacensību režīmā viss ir citādāk. Uz ceļiem ir rises, kas iepazīšanās laikā nebija, turklāt arī šī konkrētā rallija ceļi ir sarežģītākie pa kādiem man līdz šim nācies braukt,” turpina Nitišs.

''Šķita, ka sākam aprast ar mašīnu un ceļiem, kā arī atrast labu braukšanas ritmu, lai varētu kāpināt tempu, taču trešā ātrumposma ātrā sekcijā bija kļūda stenogrammā. Iepazīšanās laikā, braucot ar noteikto ātruma ierobežojumu, pierakstījām 40 metru atstarpi starp ātru un vidēji ātru labo līkumu, kur būtu bijusi vieta bremzēšanai. Diemžēl rallija laikā, pie ātruma virs 140 km/h, šī atstarpe burtiski “izzuda” un vairs nebija iespēju veikt šo līkumu sasaisti, kā rezultātā avarējām,” notikumus komentē jēkabpilietis.

''Lai arī spējām ielauzties savas ieskaites TOP 10, vadošie somu piloti savos mājas ceļos uzskatāmi paradīja, ka mums vēl ir daudz jāstrādā, lai spētu pilnvērtīgi ar viņiem konkurēt. Šobrīd galvenais ir izdarīt pareizus secinājumus no pieļautajām kļūdām un ņemt šo pieredzi sev līdzi, jo šis nav tāds rallija finišs, kādu vēlējāmies. Prieks, ka abi esam sveiki un veseli, un jau šodien sāksim gatavoties nākamajiem rallijiem – pārbaudīsim šī rallija stenogrammas un meklēsim vietas, kur tās ir jāuzlabo nākotnē,” piebilst Nitišs.

''Ar katru kilometru varēja just, ka mēs kā ekipāža progresējam un brīžiem jau patiešām spējām braukt ļoti plūdeni un ātri. Lai cik negatīvi sākumā varētu šķist šis negadījums, tas ir daļa no attīstības procesa un tas mums sniedz vēl lielāku motivāciju strādāt vēl vairāk, lai pēc iespējas ātrāk spētu progresēt,” pēc rallija komentē stūrmanis Andris Mālnieks.

Nitiša avārija:

Rallija rezultāti:

Komentāri
Vecmeistar13. 09.02.2020 11:24
Zēni sports ir sports,neparedzamas epizodes...Domāju,ka kļūda bija 40 m-ņemot vērā sportisko braukšanas režimu,trasi vajadzēja stingrāk filtrēt...Kopumā ,Jūsu ekipāža ir ļoti spēcīga,ar lielām perspektīvēm...Andri un Reini,novēlu Jums turpmāko veiksmi!!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png