profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Šādā spēcīgā konkurencē varēsim redzēt, kādi esam uz viņu fona

Mārtiņš Jankovskis 05.02.2020 - 18:25 Nitišs: Šādā spēcīgā konkurencē varēsim redzēt, kādi esam uz viņu fona
Andris Mālnieks un Reinis Nitišs. Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

7.-8. februārī startēs Somijas rallija čempionāta otrais posms ''SM Vaakuna Ralli Mikkeli'', kurā uz starta izies arī Reinis Nitišs ar stūrmani Andri Mālnieku. Ekipāža šajā rallijā startēs ar jauno ''Ford Fiesta R2T''.

''Ņemot vērā, ka Sarmas ralliju atcēla un arī Alūksnes rallijs ir uz jautājumu zīmes, meklējām iespēju, kur varētu braukt un krāt kilometrus. Ņemot vērā manu mazo rallija pieredzi, mēs nevaram gaidīt maiju un nekur nebraukt, tāpēc arī pēdējā brīdī pieņēmām lēmumu braukt uz Somiju un trenēties. Arī laikapstākļi šobrīd tur izskatās ļoti labi, ziemai atbilstoši,” sarunā ar portālu Go4speed stāsta Reinis Nitišs, kurš piebilda, ka šis rallijs, salīdzinot ar citiem Somijas rallijiem, ir nedaudz vienkāršāks, kas ekipāžai iesākumā ir ļoti labi.


Somijas rallija ātrumposms. Foto: Tero Väänänen

Pavisam kopā uz starta izies ap 130 ekipāžām, bet Nitiša SM3 klasē uz starta izies 18 ekipāžas. Šo braucēju vidū būs tādi spēcīgi vietējie braucēji kā Lauri Jona (23 gadi, 2019.gada SM3 klases vicečempions, 2020.gada Lapzemes rallija uzvarētājs SM3 klasē, 2019.gada Somijas WRC rallija trešais ātrākais starp R2 automašīnām), Sami Pajari (18 gadi, 2019.gada SM3 klasē 3.vieta, 2020.gada Lapzemes rallijā 2.vieta SM3 klasē), Aleksis Rojkio (19 gadi, 2020.gada Lapzemes rallijā 3.vieta SM3 klasē, 2019.gada Somijas WRC rallijā 4.vieta JWRC klasē) u.c.


Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

“Konkurence būs sīva – bez mums startēs vēl 17 ekipāžas, par ko esmu priecīgs, jo tikai tā mēs varēsim uzzināt, kur un kādā līmenī esam šobrīd,” turpina Reinis.

Jautāts par mērķiem gaidāmajā rallijā, Reinis piebilda, ka galvenais būs sasniegt finišu un krāt pieredzi. “Pirmkārt, jāsasniedz finišs un jākrāj kilometri. Protams, ņemot vērā spēcīgo konkurenci, gribas redzēt, kur mēs finišēsim un kādi mēs esam uz viņu fona. Mums ir jāsaprot, kur pagaidām atrodamies un cik daudz zaudējam spēcīgajiem somiem. Šis būs labs atskaites punkts, lai saprastu, cik daudz mums ir jātrenējas un kas mums ir jāuzlabo, lai būtu konkurētspējīgi turpmāk. Skaidrs, ka mums rallijam būs savs plāns, pēc kura arī strādāsim, tāpēc rezultātam vai konkrēti izcīnītai vietai šoreiz nebūs liela nozīme.”


Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Pirms rallija sezonas ekipāža daudz laika pavadījusi gan fiziskajos treniņos, gan arī strādājot un pilnveidojam stenogrammu.

Ja līdz šim Reinis rallijkrosā bija sasniedzis augstāko līmeni, kur viss bija zināms, tad šobrīd Nitišs daudz mācās un katra diena viņam ir kā jauna. “Šobrīd man katra diena rallijā ir kā jauna – daudz nezināmā, daudz gribas uzzināt u.t.t. Stūrmanis jau par mani nedaudz iesmej, ka šobrīd gribu lasīt visus nolikumus (smejas). Šis man būs jauns piedzīvojums, kuram gribas sagatavoties pēc iespējas labāk, tāpēc arī tiek strādāts daudz visās jomās. Līdz šim mana pieredze rallijos nav liela, tāpēc vienmēr paļāvos uz stūrmani, bet tagad gribas iedziļināties un pašam izprast visu līdz sīkumam. Ir daudz nezināmā, bet man patīk un ir ļoti interesanti,” nobeidz Nitišs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png