profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapzemes rallijā kupls dalībnieku sastāvs, Rovanperam debija ar 'Toyota Yaris WRC'

Go4speed 13.01.2020 - 23:59 Lapzemes rallijā kupls dalībnieku sastāvs, Rovanperam debija ar 'Toyota Yaris WRC'
Foto: Jari Nurminen

Šajās brīvdienās startēs Somijas rallija čempionāta 1.posms, kas notiks pasakainajā Lapzemē. Ik katru gadu šis rallijs pulcē kuplu dalībnieku skaitu, un šis gads nebūs izņēmums.


Printsport Racing komanda testos

Pavisam kopā uz starta izies vairāk nekā 130 ekipāžas, starp kurām četras brauks ar WRC, bet 23 ar R5 automašīnām. Debiju sacensībās ar WRC automašīnu piedzīvos ''Toyota'' pilots Kalle Rovanpera, kurš brauks ar ''Toyota Yaris WRC''. Ar jaunākās paaudzes ''Ford Fiesta WRC'' brauks Mati Koskelo, bet F1 pilots Valteri Botass startēs ar ''Citroën DS3 WRC''. Pirms gada, piedzīvojot debiju rallijā, Botass ar ''Ford Fiesta WRC'' Lapzemes rallijā izcīnīja piekto vietu.


TGS Worldwide komanda testos

Uz starta ar R5 automašīnām izies šī brīža ātrākie Somijas rallija čempionāta dalībnieki – Tēmu Asunmā, Juha Salo, Emils Lindholms, Eriks Pietarinens un citi. Starp dalībniekiem atrodams arī viens no ātrākajiem pasaules rallijkrosa čempionāta pilotiem Niklass Gronholms, kura rīcībā būs ''Škoda Fabia R5'' automašīna. Uz starta izies arī igauņu pilots Prīts Koiks (''Ford Fiesta R5'').


Foto: Jari Nurminen

Jāpiebilst, ka dalībnieku sarakstā ir braucēji, kurus apkalpos latviešu komandas. Pēc pieejamās informācijas Neiksans Rally Sport apkalpos Dmitrija Feofanova ekipāžu, bet Aleksandru Rževkinsu apkalpos Sports Racing Technologies vienība.

Visvairāk uzvaru šajā rallijā ir izcīnījis Juha Salo (sešas uzvaras un 11 goda pjedestāli), bet visvairāk šajā rallijā ir startējis Jāko Nieminens (26 reizes). Pavisam kopā šajā rallijā uzvarējuši ir 33 dažādi piloti.

Lapzemes rallija uzvarētāji un visvairāk kāpušie piloti uz goda pjedestāla:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png