profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks noslēdz apjomīgus treniņus pasakainajā Lapzemē

Go4speed 29.12.2019 - 19:28 Sesks noslēdz apjomīgus treniņus pasakainajā Lapzemē
Foto: Martins Sesks Rally

Gatavojoties jaunajai rallija sezonai, Mārtiņš Sesks kopā ar treneri Uldi Briedi bija devies uz Somijas ziemeļiem, Lapzemi, kur tika aizvadīti apjomīgi treniņi. Kā stāsta sportista komanda, tad ''No Liepājas līdz Somijai kopā tika pavadīts vairāk nekā 24 stundas ceļā. Vispirms prāmis no Tallinas līdz Helsinkiem un pēc 1743 kilometriem tika sasniegts galamērķis – Lapzemes Snow Rally Rings sporta komplekss, kuru var izmantot vairāk nekā septiņos ātrumposmos vismaz piecu kilometru rādiusā, kā arī ir pieejamas citas trases, kur iespējams trenēties teju vienlaicīgi. Pāris dienas cītīgi strādāsim, lai apgūtu pēc iespējas vairāk specifisko treniņu kilometru,'' stāsta Mārtiņš Sesks.


Foto: Martins Sesks Rally

''Šeit, kā ierasts, ir sniegoti un apledojuši ceļi - skaista ziema. Ir daudz jātrenējas, lai sacensībās būtu ātri un konkurētspējīgi gaidāmajās ziemas sacensībās Latvijā, bet jo īpaši strādājam, lai godam pārstāvētu LMT Autosporta Akadēmiju un februārī aizvadītu pirmo pasaules junioru čempionāta posmu Zviedrijā.''

''Pēc dažu mēnešu pauzes beidzot esmu pie sporta auto stūres – ļoti gribējās izbaudīt radžoto riepu saķeri ar sasalušajiem ceļiem, iespēju atspiesties kupenās un izjust braukšanu, kad auto slīd citādāk.”


Foto: Martins Sesks Rally

Sesks treniņos brauca ne tikai ar savu jauno ''Ford Fiesta R2T'', bet arī BMW. ''Otrā treniņnometnes diena Somijā vienmēr ir visnopietnākā, kad rēķinām, skaitām - gan galvā, gan rakstām uz lapas un vakarā pārskatām, ko pa dienu esam sadarījuši. Atguvām pareizo braukšanas pārliecību un meklējām dažādas braukšanas nianses, lai maksimāli atrastu visas paslēptās sekundes ātrumposmos - kopumā otrajā treniņu dienā veicām 145 kilometrus. Izbraucu arī ar BMW, lai mācītos citu braukšanas stilu, tāpēc ar šo auto nepieciešama citāda domāšana, lai brauktu ātri ar aizmugures piedziņas auto,” turpina Sesks.


Foto: Martins Sesks Rally

Testos bez Mārtiņa bija seši sportisti, kuri veica treniņus, kā arī testos ar divām automašīnām piedalījās latviešu Prospeed komanda, kas tehniski palīdzēja sportistiem no Krievijas.


Foto: Martins Sesks Rally

Svētdien testi noslēdzās, pēc kuriem treneris Briedis atklāja, ka treniņos izdevās būtiski pielikt un atgriezt pārliecību. ''Ieradāmies, lai strādātu ar daudz vadāmības niansēm pie augsta braukšanas tempa. Katru dienu veicām ap 150 km treniņos. Te ātrumposmi ir ar lielām sniega kupenām ceļa malās, un tas ļauj labot kļūdas, nebaidoties nobraukt no ceļa, ja kaut kas neizdodas – kļūda ir jāpielabo cenšoties palikt trajektorijā.''


Foto: Martins Sesks Rally

''Treniņos izdevās būtiski pielikt un atgriezt pārliecību, ka Mārtiņš atkal spēj braukt uz izslīdēšanas robežas, uzņemties risku, nebaidoties pieļaut kļūdas. Darbības pie stūres ir ātras, bez saspringuma un domāšana ātrumposmā spēj aptvert daudz nepieciešamās darbības,” tā Uldis Briedis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png