profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms/Eglītis sāk gatavoties jaunajai rallija sezonai (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 10.12.2019 - 19:21 Blūms/Eglītis sāk gatavoties jaunajai rallija sezonai (VIDEO)
Foto: Motors & Sports

Latvijas rallija čempioniem Emīlam Blūmam/Didzim Eglītim šī sezona bija ļoti veiksmīga. Ekipāža izcīnīja čempiontitulu LRC2 klasē, bet Igaunijas čempionātā, aizvadot tikai divus posmus, Blūms izcīnīja otro vietu EMV4 klasē.


Foto: Motors & Sports

Sarunā ar portālu Go4speed Emīls atskatās uz aizvadīto sezonu un ieskicē nākamās sezonas plānus.


Foto: Motors & Sports

''Kopumā jāsaka, ka šī sezona bija veiksmīga, jo tos mērķus, kurus gada sākumā izvirzījām, spējām sasniegt. Protams, bija kādas veiksmīgākas sacīkstes, kādas ne tik, taču kopumā nevaram sūdzēties. Ja paskatāmies pēc nobrauktajiem kilometriem, tad 2018.gada sezonā kopā ar testiem nobraucām ap 1600 kilometriem, tad šogad nobrauktā distance bija uz pusi mazāka. Jāsaka, ka to pāris sacensībās arī varēja just, ka pietrūkst to nobraukto kilometru, lai varētu uzrādīt vēl labākus rezultātus, taču sacensību laikā ar katru nobraukto kilometru izdevās atgūt to braukšanas garšu un braukt tā, kā mākam un gribam. Protams, lai brauktu pilnvērtīgi un uzreiz ar pilnu jaudu, ir nepieciešami testi,” stāsta Emīls Blūms.


Foto: Motors & Sports

Jautāts, kurš rallijs ekipāžai palicis atmiņā vislabāk, Emīls atzīmēja divus posmus. ''No cīņas viedokļa vislabāk atmiņā palicis Louna Eesti rallijs Igaunijā. Pirms noslēdzošā ātrumposma LRC2 klasē Denisa Rostilova ekipāža kopvērtējumā mums priekšā bija par 0,1 sekundi, bet noslēdzošajā ātrumposmā mēs viņu apsteidzām par 0,4 sekundēm, tādējādi kopvērtējumā par 0,3 sekundēm izraujot uzvaru klasē. No tāda braukšanas viedokļa vislabāk atmiņā palicis Alūksnes rallijs, kur spējām izcīnīt uzvaru LRC2 klasē. Ņemot vērā, ka šis bija sezonas pirmais posms, tajā bija daudz skatītāju un spēcīgs dalībnieku skaits, kas šo posmu padarīja īpašu.”


Foto: Motors & Sports

Blūms atklāj, ka ekipāža noteikti startēs Alūksnes rallijā, bet par tālākiem plāniem šobrīd skaidrība vēl nav. ''Par 2020.gada sezonu plāns šobrīd ir tāds, ka brauksim Alūksnes ralliju, bet tālāk skatīsimies pēc iespējām un situācijas. Protams, braukt gribās, taču jāskatās, kā būs ar finansēm un citiem apstākļiem, tāpēc šobrīd aktīvi strādājam un meklējam sponsorus. Gatavosimies katram posmam atsevišķi un tad redzēsim, kur un kad varam startēt.''


Foto: Motors & Sports

''Šobrīd plāns ir Alūksnē braukt ar tādas pašas specifikācijas mašīnu, kāda mums ir šobrīd. Cik zināms, tad vairāki braucēji nākamgad no LRC2 klases pāries uz LRC1 klasi, tāpēc domāju, ka arī mēs ar savu LRC2 klases auto nākamgad brauksim un cīnīsimies ar LRC1 klases braucējiem un viņu jaudīgākām automašīnām. Taču tas mums savā veidā dos lielāku motivāciju un cīņassparu, tāpēc Alūksnes rallijam gatavosimies nopietni,” nobeidz Blūms, kurš piebilda, ka turpinās braukt Rallyworkshop komandas sastāvā.


Foto: Motors & Sports

"Izmantojot izdevību, gribētu pateikt lielu paldies par atbalstu Vides Tehnika, Rallyworkshop, Samsonas Motorsport, Metālu pasaule un visiem pārējiem."

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png