profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Urmo Āva: 'Citroen' aiziešana no WRC ietekmēs arī 'Rally Estonia'

Go4speed 03.12.2019 - 13:19 Urmo Āva: 'Citroen' aiziešana no WRC ietekmēs arī 'Rally Estonia'
Urmo Āva. Foto: Jaanus Lensment

Arī 2020.gadā Igaunijā startēs lielākais un viens no iespaidīgākajiem rallijiem Baltijā - ''Shell Helix Rally Estonia'', kas nākamgad svinēs desmit gadu jubileju. Arī nākamgad šis rallijs būs pasaules rallija čempionāta oficiālais WRC reklāmas rallijs, kas Otepes un Tartu ceļos notiks no 24.-26.jūlijam.

Šogad pirmo reizi ''Shell Helix Rally Estonia'' tika aizvadīts kā WRC reklāmas rallijs, tajā pulcējot visas rūpnīcu komandas un to zvaigžņotos braucējus, kuri skatītājus priecēja ar jaunākās paaudzes WRC automašīnām.

''Rally Estonia'' rīkotājs Urmo Āva atzīst, ka ''Citroen'' pieņemtais lēmums aiziet no WRC ietekmēs arī ''Rally Estonia''. ''Informācija, ka ''Citroen'' varētu pamest WRC seriālu, klīda jau vairākus mēnešus iepriekš. Tiešām cerēju, ka tā nav taisnība, bet nesen apstiprinājās, ka ''Citroen'' tomēr pametīs WRC. Trīs autoražotāji WRC seriālam nav tas labākais scenārijs,” stāsta Urmo Āva.


Foto: Krists Andersons

''''Citroen'' aiziešanai ir daudz iemeslu. Automašīna pēdējos gados nebija tik laba, kā vēlētos to piloti. ''Citroen'' meklēja sev Top pilotu, kurš spētu ar šo auto cīnīties par uzvarām, taču šis gads vēlreiz pierādīja, ka auto joprojām nespēj konkurēt ar pārējiem. Šī iemesla dēļ arī sniega bumba sāka ripot.''

''Noteikti, ka visi WRC pieņemtie lēmumi zināmā mērā ietekmēs arī ''Rally Estonia''. Šobrīd grūti kaut ko prognozēt, bet mēs strādājam pie tā, lai katra rūpnīcu komanda atvestu vismaz vienu WRC automašīnu un tobrīd labāko WRC pilotu,'' tā Āva.

Atgādināsim, ka šogad ''Shell Helix Rally Estonia'' pārliecinošu uzvaru svinēja Ots Tanaks, par minūti apsteidzot Andreasu Mikelsenu. Trešais palika Esapeka Lapi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png