profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs/Pūķis ar jaunu auto sezonu noslēgs Vācijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 01.11.2019 - 07:43 Vorobjovs/Pūķis ar jaunu auto sezonu noslēgs Vācijas rallijā
Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis. Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Šajā nedēļas nogalē startēs Vācijas Lausitz rallijs, kurā uz starta plāno iziet ap 90 ekipāžām, kurām divās dienās būs jāveic desmit ātrumposmi (166 km). Uz starta izies vairāki spēcīgi braucēji – Fabians Kreims (Škoda Fabia R5 evo), četrkārtējs šī rallija uzvarētājs Anders Grondāls (Ford Fiesta R5 MK2), divkārtējs uzvarētājs Matiass Kāle (Škoda Fabia R5 evo), Jaroslavs Orsāks (Ford Fiesta R5 MK2) u.c.


Foto: rallyebild.de

Trešo reizi šajā rallijā startēs arī Jānis Vorobjovs ar stūrmani Ivo Pūķi, kuri šogad Lietuvas rallija čempionātā LARČ3 klasē izcīnīja otro vietu. Jau ziņojām, ka viena no ātrākajām Latvijas rallija ekipāžām Vorobjovs/Pūķis šogad nestartēja Rally Liepāja. Toreiz Ivo portālam atklāja, ka Vorobjovs Racing komanda faniem gatavo kādu pārsteigumu.

“Rallija karjeru beigt vēl netaisāmies. Mums ir doma iepriecināt fanus ar citu pilnpiedziņas automašīnu, kuru varēs redzēt kādā citā rallijā,'' toreiz teica Ivo Pūķis, kurš noliedza izskanējušās baumas par Jāņa iespējamām karjeras beigām.

“Rallija organizatori, kas mums jau kļuvuši par labiem paziņām un draugiem, katru gadu mūs aicina uz šo ralliju. Organizatori ir tik pretim nākoši, ka viņi apmaksā viesnīcu, ceļa izdevumus un dalības maksu, kas ir ļoti patīkami. Ņemot vērā, ka šī sezona mums bija daļēji veiksmīga un daļēji varbūt kaut kur neveiksmīga, kā jau tehniskā sporta veidā pienākas, gribējās šo sezonu noslēgt ar skaistu punktu, tāpēc arī nolēmām doties uz šo ralliju,” portālam Go4speed stāsta Ivo Pūķis.


Foto: No komandas personīgā arhīva

“Šogad šis rallijs, kas pēc laikapstākļiem nedaudz līdzinās ziemai, ar vien vairāk kļūst par kārtīgu grants ralliju. Tikko (piektdien no rīta) pierakstījām vienu ātrumposmu, ko varētu pielīdzināt Vecpils dopam tikai Vācijas versijā – ātrs posms bez roteriem un ar tramplīniem. Varēsim izjust īstu ātrumu. Posmi interesanti un noskaņojums ir ļoti labs.”

Kā atklāja Vorobjova ekipāža, tad šajā rallijā tā uz starta izies ar Mitsubishi Lancer Evo VIII. “Kā jau tev iepriekš teicu un kā solījām faniem, tad šajā rallijā mēs izbrauksim ar citu pilnpiedziņas auto. Lai arī ilgi tam gatavojāmies, beidzot tas notiks un mēs šajā posmā startēsim ar Mitsubishi Lancer Evo VIII, kas ir diezgan leģendāra mašīna. Šī ir Vorobjovs Racing būvēta mašīna, kas līdz šim ir nobraukusi tikai kādus piecus līdz sešus rallijus. Sadarbībā ar Rallija klubu, saliekot kopā iegūto pieredzi un zināšanas, šis auto tika uzlabots, kā rezultātā mums ir forša un jaudīga A grupas mašīna, kas ir ātra un domāju arī konkurētspējīga. Domāju, ka daudziem R5 mašīnas vairs nav nekas ārkārtējs, bet uzskatu, ka fani ir nedaudz noilgojušies pēc tādām klasiskām rallija mašīnām, kuras nodrošina ātrumu un skaistas sānslīdes, kādas prot izpildīt Jānis.”


Foto: rallyebild.de

Ivo atklāja, ka Shakedown posmā uzrādītais ātrums esot bijis konkurētspējīgs. “Izbraucām Shakedown, kas bija nedaudz sarežģīts un specifisks, jo tas posms bija šaurs, kā arī ceļi ātri izrakās. Bet, neskatoties uz to, spējām uzrādīt labu laiku, kādu pussekundi atpaliekot no jaunāko paaudžu R5 mašīnām. Būs interesanti paskatīties, kā mums veiksies rallijā ar šo auto, ar kuru paši neesam braukuši.”

Nobeigumā Pūķis piebilda, ka par nākamo gadu viņiem vēl skaidrības neesot. “Par nākamo gadu vēl konkrētu plānu nav, bet sākumā savs mājas darbs ir jāizdara Latvijas automobiļu federācijai, lai saprastu, kur braukt. Gribētos savos mājās rallijos vairāk sajusties, kā mājās. Šobrīd ir liela neziņa. Šajā kalendāra projektā, kāds šobrīd iezīmējas uz nākamo gadu, jāsaka tā, ka Latvija atkal būs apdalīta. Ceru, ka fani neapvainosies un atbalstīs mūs, ja arī nolemsim izlaist kādu LČ posmu, kas pagaidām izskatās, ka primāri ir paredzēti viesu sportistiem.”




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png