profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tīdmanim/Fjodorovam lielisks sniegums Polijas rallijā

Go4speed 21.10.2019 - 12:21 Tīdmanim/Fjodorovam lielisks sniegums Polijas rallijā
Foto: Egidijus Babelis

Aizvadītajās brīvdienās Polijā notika ''Rajd Sokólski 2019'' rallija sacensības, kurās uz starta izgāja 20 ekipāžas. Šo ekipāžu vidū bija divas lietuviešu ekipāžas, kā arī MKM motorsport ekipāža Aigars Tīdmanis/Uldis Fjodorovs, kuri startēja gan Open, gan RWD klasē.

Uzvaru sacensībās svinēja Zbigņeva Staņiševska ekipāža (Ford Fiesta R5), bet augsto piekto vietu izcīnīja Tīdmanis/Fjodorovs (BMW 325i E36), kuriem pārliecinoša uzvara RWD klasē, kā arī otrā pozīcija Open ieskaitē. Jāpiebilst, ka RWD klasē otrās vietas īpašnieks tika apsteigts gandrīz par četrām minūtēm.

Kā pēc rallija portālam Go4speed pastāstīja Aigars Tīdmanis, tad šis esot bijis piedzīvojumiem bagāts rallijs, kas esot pārsteidzis ar vairākām lietām.


Foto: Egidijus Babelis

''Ja runājam par pašiem ātrumposmiem, tad, pierakstot tos, tie no sākuma likās ļoti vienkārši – īsi ātrumposmi, kurus varēja pierakstīt trīs reizes. Kā vēlāk noskaidrojām, tad šie posmi ir tik īsi tāpēc, ka šis rallijs tiek rīkots tikai otro reizi, tāpēc federācija pagaidām neļauj taisīt garāku formātu. Taču, kad sākām braukt rallijā, tad bija neliels pārsteigums. Pirmkārt, bija ļoti slikta saķere, jo tas segums bija pavisam savādāks nekā esam pieraduši braukt. Tāpat vietām arī ļoti slīdēja. Taču pats interesantākais un neparastākais bija tas, ka daudzās vietās līkumu iekšmalās bija izlikti piloni/riepas, kas, pierakstot trasi, tur nebija. Līdz ar to daži līkumi pilnībā mainījās,” stāsta Aigars Tīdmanis.

''Otrajā ātrumposmā bremzējot, aizķērām riepas, par ko mums sākumā iedeva piecu sekunžu sodu. Finišā bijām uzvarējuši abās klasēs, par ko saņēmām kausus. Taču, dodoties jau ceļā uz mājām, rezultātos parādījās izmaiņas, jo par otrā posma aizķertajām riepām saņēmām nevis piecu, bet desmit sekunžu sodu, tādējādi Open klasē atkrītot uz otro vietu.”


Foto: Go4speed

Aigars atklāja, ka pēdējā posmā auto bija tehniskas problēmas, kā rezultātā ekipāža knapi tika līdz finišam. “Noslēdzošā ātrumposma vidū sāku just, ka auto sāk zust jauda. Pēc tam no motortelpas parādījās dūmi. Par laimi, spējām sasniegt ātrumposma finišu. Uzreiz pēc finiša devāmies uz servisa parku, lai finišētu ralliju, bet, iebraucot pilsētā, divus kilometrus līdz servisa parkam auto aizmugurē jau bija liels dūmu mākonis un nepatīkamas skaņas no motora. Par laimi, tikām līdz laika kontrolei, bet tur arī izdzisa dzinējam dzīvība pa visam. Finišā jau iestūmām mašīnu pašu spēkiem, tādējādi sasniedzot finišu.’’

''Kopumā rallijs patika – kompakts ar foršu servisa parku pašā pilsētas centrā. Visi sportisti bija ļoti draudzīgi - interesējās par mums, nāca runāties, lai arī viņi neko daudz nesaprata angļu valodā un runāja ar mums poliski (smejas). Bija prieks noslēgt sezonu Polijā un gūt jaunu pieredzi.”

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png