profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ASRT komanda noslēdz sezonu Baltijā un sāk gatavoties rallijiem Spānijā

Go4speed 18.10.2019 - 11:49 ASRT komanda noslēdz sezonu Baltijā un sāk gatavoties rallijiem Spānijā
Foto: ASRT

Aizvadītajās brīvdienās ASRT rallija komanda piedalījās Igaunijas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā, Sāremā rallijā, kas notika Sāremā salā. Tajā uz starta izgāja Dmitrijs Feofanovs ar latviešu stūrmani Andri Mālnieku. Ekipāža izcīnīja 32.vietu absolūtajā ieskaitē un desmito EMV2 klasē.

“Gatavošanās šim rallijam bija nedaudz saspringta, jo “Mitsubishi Lancer Evo X”, ar ko tika braukts Kipras ERČ rallijā, atnāca atpakaļ tikai pāris dienas pirms Sāremā rallija starta. Līdz ar to tika pieņemts lēmums gatavot citu “Mitsubishi Lancer Evo X”, kas arī, pateicoties mūsu mehāniķu lieliskajam darbam, īsā laika posmā tika izdarīts, un auto bija gatavs startam Sāremā rallijā,” stāsta ASRT komandas vadītājs Artūrs Igaveņš, kurš piebilda, ka pats rallijs aizritēja veiksmīgi, jo nebija ne tehnisku, ne citu problēmu.

Arī pilots atklāj, ka šis esot bijis labs rallijs. “Rallijs izdevās lielisks. Braucām, lai gūtu baudu, un to arī pilnībā guvām,” stāsta Dmitrijs Feofanovs. “Pirmā diena bija grūtāka, jo nācās pierast pie citas mašīnas, pie jauna stūrmaņa. Papildus tam vēl tumsa un lietus. Otrajā dienā viss jau bija kārtībā – zināmi ātrumposmi, lieliski laikapstākļi un auto klausīja lieliski.”


Foto: ASRT

“Ar savu ātrumu kopumā esmu apmierināts. Nebija mums nekādu īpašo cīņu, tāpēc braucām, lai gūtu prieku. Taču ātrās un zināmās vietās centāmies braukt drošāk un ātrāk, kas arī izdevās. Ja runājam par stūrmani Andri, tad jutos komfortabli un dzirdēju viņu lieliski. Viņš ir patīkams cilvēks, kurš prot radīt pareizo noskaņu.”

Jautāts, kā šī sezona aizritēja kopumā, pilots to vērtē pozitīvi. “Sezona bija piesātināta un interesanta, ja raugāmies no Eiropas posmiem, kur ir pavisam cits līmenis. Tagad man ir radies stimuls pēc treniņiem un papildus fiziskās sagatavotības. Nedaudz žēl par piedzīvotajām avārijām Rallijā Liepāja, taču diemžēl no tādām lietām laikam nevar izvairīties. Ir pie kā vel piestrādāt. Taču kopumā ar sezonu esmu apmierināts.”

Jāpiebilst, kamēr Feofanovs startēja Sāremā rallijā, tikmēr Petrs Turkins Krimas reģionā aizvadīja trīs dienu testus uz asfalta seguma, lai labāk sagatavotos nākamajiem startiem.


Foto: ASRT

Lai arī rallijs Baltijā ir beidzies, ASRT komandai rallija sezona vēl turpināsies. Novembrī komanda ar vairākām ekipāžām dosies uz Spāniju, kur tiks startēts vairākās sacensībās, par kurām informācija sekos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png