profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sāremā rallijā par divām spēcīgām ekipāžām mazāk

Go4speed 11.10.2019 - 09:38 Sāremā rallijā par divām spēcīgām ekipāžām mazāk
Foto: Marleen Maask / Rally_Photography

Piektdien un sestdien Sāremā salā startēs noslēdzošais Igaunijas rallija čempionāta posms – Sāremā rallijs. Divās dienās sportistiem būs jāveic 13 ātrumposmi ar kopējo garumu 117 kilometri.

Sākotnēji dalību sacensībām pieteica 164 ekipāžas, taču jaunākā informācija liecina, ka uz starta izies 156 ekipāžas. Diemžēl uz starta neredzēsim divas ekipāžas, kuras cīnītos par Top 3 vietām. Rallijā neredzēsim lielāko zvaigzni Oliveru Solbergu, kurš tomēr nolēmis nepiedalīties šajā rallijā. Tāpat uz starta neredzēsim ātro igauņu braucēju Egonu Kauru.

Kā ziņo sportists, tad viņa ''Ford Fiesta Proto'' automašīnai testos neizturēja motors. ''Mūsu auto bija ielikts jauns un spēcīgs motors, kas ļoti labi strādāja pirmajos testos. Diemžēl otrajos testos motorā kaut kas atgadījās, tāpēc esam spiesti atsaukt dalību rallijā, jo mums nav rezerves dzinēja,'' raksta Egons Kaurs.


Foto: rallifotod.eu

Līdz ar to rallijā pirmais starta numurs piešķirts Georgam Grosam (''Ford Fiesta WRC''), otrais starta numurs Kenam Tornam (Ford Fiesta R5), bet trešais – Prītam Koikam (Ford Fiesta R5).

Arī šogad uz starta izies vairākas latviešu ekipāžas – Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, Edgars Balodis/Lāsma Tole, Aleksandrs Jakovļevs/Valērijs Maslovs, Jurģis Meisters/Kalvis Blūms, Krišjānis Zintis Putniņš/Mārtiņš Puriņš, Ivars Liepiņš/Jānis Sokolovs un Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis. Tāpat šajā rallijā redzēsim arī visas vadošās latviešu komandas, kuras apkalpos ārvalstu braucējus.

Pagājušajā gadā uzvaru svinēja Georgs Gross, par pusotru minūti apsteidzot Kauru. Tikmēr trešo vietu izcīnīja Kens Torns, kuram toreiz tā bija debija ar ''Ford Fiesta R5''. Arī šogad talantīgais sportists, šī gada Igaunijas junioru čempions sezonas noslēdzošajā rallijā no ''Ford Fiesta R2T'' pārkāps uz ''Ford Fiesta R5'' automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png