profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ASRT pilots Feofanovs no smagākā rallija karjerā dodas uz savu mīļāko posmu

Go4speed 11.10.2019 - 09:05 ASRT pilots Feofanovs no smagākā rallija karjerā dodas uz savu mīļāko posmu
Foto: ASRT

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Kipras posmā debiju piedzīvoja ASRT komandas pilots Dmitrijs Feofanovs ar stūrmani Normundu Kokinu. Notikumiem bagātajā un smagajā rallijā krievu braucējs spēja izcīnīt trešo vietu ERC2 klasē.

Kā atklāja ASRT komandas vadītājs Artūrs Igaveņš, tad, neskatoties uz to, ka rallijs esot bijis ļoti smags, Feofanova ekipāža spēja sasniegt finišu un izcīnīt trešo vietu savā klasē. Tāpat Artūrs uzslavēja komandas darbu, jo rallijs tika aizvadīts bez tehniskām problēmām, lai arī apstākļi esot bijuši ļoti smagi.


Foto: ASRT

Pats pilots atklāja, ka šis rallijs viņam esot bijis smags. "Diemžēl jāsaka, ka ātrums mums Kipras rallijā nebija tāds, kā gribētos. Pirmkārt, nebija saprotams, kā braukt ātri tādos ceļos un lieki neriskēt. Otrkārt, galvenais uzdevums bija sasniegt finišu un gūt pieredzi, tāpēc šoreiz neriskējām un braucām piesardzīgi. Tas būtu pārāk dārgi nesasniegt finišu, tāpēc braucām uzmanīgi. Šādos rallijos svarīgs nav ātrums, bet stratēģija, tāpēc šoreiz nesteidzāmies. Finišā tas mūs apbalvoja ar Eiropas kausu, kas nu stāv man uz plaukta," stāsta Dmitrijs Feofanovs.

"Mēs šajos smagajos ceļos centāmies sargāt auto, taču tāpat sanāca pāris lietas nomainīt, kas, par laimi, ļoti neiespaidoja rezultātu. Ņemot vērā, ka šādos ceļos Mitsubishi Evo viegli neklājās, esam priecīgi par to, kā auto izturēja šo ralliju. Mēs vēlreiz pārliecinājāmies, ka šādos rallijos ir jābrauc ar galvu un bez pārlieku lielas steigas. Divās dienās 200 kilometri – tas ir daudz."


Foto: ASRT

Pilots atklāj, ka katrs ERČ posms viņam ir smags izaicinājums. "Katrs Eiropas posms mums ir smags pārbaudījums, bet Kipras ERČ, protams, ir līderis šajā jomā – sarežģīti ātrumposmi, liels karstums. Lai brauktu un izturētu, ir jābūt ļoti labai fiziskai sagatavotībai. Ja godīgi, tad tādi ralliji man ne pārāk patīk, jo tur gandrīz nav ātruma, bet ceļi izveidoti tā, lai lauztu mašīnas."

Taču ar to sezona Feofanovam nebeigsies, jo sportistam paredzēts starts Sāremā rallijā, kurā viņš startēs kopā ar Andri Mālnieku. "Esam nolēmuši piedalīties arī Sāremā rallijā, kur varēsim uzkrāt papildus nobrauktus sacīkšu kilometrus. Papildus tam mums būs iespēja noslēgt 2019. gada sezonu labā kompānijā un manā vismīļākajā rallijā, kas ir leģendārs."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png