profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Prospeed' dodas tālajā izbraukumā un gatavojas sezonas finiša izrāvienam

Mārtiņš Jankovskis 12.09.2019 - 05:01 'Prospeed' dodas tālajā izbraukumā un gatavojas sezonas finiša izrāvienam
Foto: Prospeed

Autosporta sezona Baltijā strauji tuvojas beigām, taču darba pilnas rokas ir vēl latviešu Prospeed komandai. Atgādināsim, ka nesen notikušajā ''Louna Eesti'' rallijā avāriju ar ''Ford Fiesta R5'' piedzīvoja Igora Bulanceva ekipāža.

Kā portālam Go4speed pastāstīja Prospeed komandas menedžeris Mārtiņš Druvaskalns, tad Bulanceva auto vēl joprojām tiek gatavots nākamajiem startiem, tikmēr komanda un pilots jau šajā nedēļas nogalē piedalīsies citās sacensībās Krievijā.

''Bulanceva auto joprojām norit virsbūves darbi. No sākuma likās, ka bojājumi ir lieli, bet beigās tomēr nav tik traki, kā izskatījās. Protams, ir detaļas, kuras ir jānomaina, bet auto būs dzīvotājs. Auto nākamais izbrauciens plānojas 6.-7.oktobrī, kad notiks testi, bet vēl pēc nedēļas auto jau paredzēts starts Sāremā rallijā. Tikmēr šonedēļ saņēmām ziņu no sportista, ka viņš plāno startēt Urālu kausa rallijā (no 13.-14.septembrim), tāpēc komanda ātri visu sagatavoja un jau ir devusies uz rallija norises vietu, kur Bulancevs startēs ar ''Mitsubishi Lancer Evo X''. Jāsaka, ka tas būs neliels izaicinājums, jo diviem mehāniķiem kopā 72 stundās bez lielām apstājām būs jāveic 3000 kilometri, lai paspētu uz laika kontroli, kas beigsies sestdien plkst. 14:00. Redzēs, kā mums vēl ies uz robežas (saruna notika trešdien pa dienu), bet ceram, ka viss ies raiti,'' stāsta Mārtiņš Druvaskalns, kurš šorīt atklāja, ka uz robežas viss aizritējis raiti un komandai vēl atlicis veikt ap 1700 kilometriem.


Foto: Prospeed

Paralēli rallijam aizvadītajās brīvdienās Prospeed komanda piedalījās rallijkrosa sacensībās Bauskā, kur Aivis Egle un Edvards Egle kāpa uz goda pjedestāla. ''Aivim Eglem rallijkrosā gāja raibi. Treniņos bija pusass defekts, ko ātri salabojām. Pirmajā kvalifikācijā igauņu sportists aiz pirmā līkuma sagrieza Aivi, un tieši tajā brīdī Egle pārslēdza ātrumus, un rezultātā tika sabojāts ceturtais pārnesums, kas šajā trasē bija ļoti svarīgs. Turpinājumā Aivis bija spiests no trešā pārnesuma slēgties uz piekto, tāpēc finišā rezultāts nebija labs. Otrajā kvalifikācijā bija doma iziet tikai uz starta, lai iegūtu punktus, jo ātrumkārba vēl netika salabota. Bet beigās nolēmām riskēt un braukt ar tādu ātrumkārbu, kāda tobrīd bija. Finišā Aivim bija ceturtais laiks. Pa nakti defekts tika novērsts, kas Aivim ļāva uzvarēt trešajā kvalifikācijā. Finālā pēc atkārtota starta pirmajā līkumā nācās piekāpties Mārtiņam Svilim, kā rezultātā viss brauciens tika cieši braukts aiz Sviļa, kas finišā deva otro vietu. Bet kopumā Aivis bija priecīgs ar rezultātu.


Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Prieks arī par Aivja dēlu Edvardu Egli, kurš Lada RX klasē pirmo reizi kāpa uz goda pjedestālu (izcīnīja 3.vietu),'' turpina Mārtiņš.


Foto: Klāvs Benefelds

Jautāts par sezonas beidzamajiem startiem, Druvaskalns atklāja, ka ''Septembra beigās mums ir rallijs Pleskavā, kur ar mūsu mašīnu brauks Tregubova ekipāža. Pēc tam, kā jau teicu, oktobra sākumā sekos testi, pēc kuriem komanda dalīsies divās daļās – viena dosies uz Sāremā ralliju, kur brauks Bulancevs un Staņislavs Travņikovs, bet otra daļa brauks uz Krasnodaru, kur Tregubovs piedalīsies finālposmā. Līdz sezonas beigām grafiks vēl ir ļoti saspringts.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png