profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bergmanis: Pašiem neticot, otrajā dienā zviedru sportistam atguvām 45 sekundes

Go4speed 16.07.2019 - 12:54 Bergmanis: Pašiem neticot, otrajā dienā zviedru sportistam atguvām 45 sekundes
Foto: STOP the TIME photography

Aizvadītājā nedēļas nogalē, Igaunijā, norisinājās viens no Baltijā gaidītākajiem rallijiem ''Shell Helix Rally Estonia'', kas bija gan Igaunijas, gan Latvijas rallija čempionāta posms. Pavisam kopā uz starta stājās 105 ekipāžas no 16 dažādām valstīm, 13 no tām latviešu un septiņas, vienas rallija komandas ekipāžas - Rallyworkshop.

Ar iespaidīgu sniegumu ralliju aizvadīja pieredzējusī ekipāža E. Bergmanis / E. Grīns, kas startēja Latvijas Rallija čempionātā sestdien un turpināja sacensties arī svētdien, Igaunijas Rallija čempionātā. Pēc cīņas ar tehniskām problēmām sacensību pirmajā dienā, ekipāža atguvās un svētdien parādīja lielisku sniegumu.

Edijs Bergmanis, Rallyworkshop komandas pilots: "Rally Estonia šogad mūs sagaidīja ar tehniski sarežģītiem ātrumposmiem. Ja citos Baltijas rallijos ir apmēram 3-5 mākslīgi veidoti tramplīni, tad šajā to skaits pārsniedza 25. Pirmajā sacensību dienā viens no lēcieniem beidzās ar neveiksmīgu piezemēšanos, tā rezultātā automašīnai radās tehniskas problēmas un turpinājām braukt bez jaudas, kas atspoguļojās arī rezultātos. Komanda un mehāniķi veiksmīgi tika galā ar šīm problēmām un turpmākajos ātrumposmos mēģinājām atgūt zaudēto.''


E. Bergmanis / E. Grīns

''Otrajā dienā nedaudz pamainījām braukšanas stilu un braucām piesardzīgāk vietās, kur bija šie "metošie" tramplīni, lai pasargātu automašīnu no iespējamām tehniskām problēmām. Otrās dienas sākumā sākām strauji kāpināt savu tempu un pašiem neticot, pāris ātrumposmu laikā, atguvām zviedru sportistam zaudētās 45 sekundes un izcīnījām uzvaru EMV4 klasē par 1,1 sekundi. Noslēdzot šo ralliju, neskatoties uz neveiksmēm pirmajā dienā, uzrādījām labāko rezultātu Latvijas Rallija čempionāta ieskaites LRC1 klasē, kā arī Igaunijas rallija čempionāta ieskaites EMV4 klasē. Esmu apmierināts ar ekipāžas sniegumu "Rally Estonia", kā arī vēlos uzsvērt, ka šis rallijs bija izaicinājums ikvienam stūrmanim un domāju, ka mans stūrmanis, Edgars Grīns meistarīgi tika ar to galā. Paldies organizatoriem par tik labi organizētām sacensībām, tās bija augstākajā līmenī un mēs visa komanda izbaudījām ikvienu no šī rallija ātrumposmiem!"

Kristaps Sarma / Ervins Zgirskis
Latvijas Rallija čempionāts - LRC1 klasē, trešā vieta. Ekipāža abās sacensību dienās parādīja ļoti labu sniegumu, startējot rallijā šādā sastāvā pirmo reizi, kā arī abiem ekipažas dalībniekiem šis bija pirmais rallijs ārpus Latvijas robežām.
Emīls Blūms / Didzis Eglītis
Latvijas Rallija čempionāts - LRC2 klasē, trešā vieta.
Jurģis Meisters / Kalvis Blūms
Latvijas Rallija čempionāts - LRC2 klasē, otrā vieta.
Krišjānis Putnins / Mārtiņš Puriņš
Ekipāža noturēja savu tempu vienmērīgi un Latvijas Rallija čempionāta LRC1 klasē ierindojās ceturtajā vietā.
Arnis Alksnis / Gints Pētersons
Pirmajā sacensību dienā, pirmā ātrumposma startā, ekipāža saskārās ar negaidītām tehniskām problēmām - kloķvārpstas devēja defekts un bija spiesta pārtraukt sacensības, tās turpinot svētdien pēc Super Rally (Rally-2) sistēmas.
Edgars Balodis / Lāsma Tole
Ekipāža uzrādīja labu sniegumu uzsākot ralliju, bet vienā no ātrumposmiem automašīna aizdegās un ekipāža bija spiesta izstāties no sacensībam.

Rallyworkshop rallija komanda šajā gadā ieplānojusi dalību vēl piecās autosporta sacensībās. "Rally Zarasai" 26.-27. jūlijs, "Rallysprint Louna Esti" 24.-24. augusts, "Minirallijs Saldus" 21. septembris, "Rallijsprints Saldus" 22. septembris, bet sezonu komanda plāno noslēgt Igaunijā "Rally Saaremaa" 11.-12. oktobrī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png