profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

BMP būvētajai Ford Fiesta R2T veiksmīga debija, japāņi raugās Latvijas virzienā

Mārtiņš Jankovskis 04.06.2019 - 06:23 BMP būvētajai Ford Fiesta R2T veiksmīga debija, japāņi raugās Latvijas virzienā
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

''Rally Liepāja'' uz starta ar divām automašīnām izgāja Baltic Motorsport Promotion (BMP) komanda. Ar jauno ''Ford Fiesta R2T'' startēja ātrākais Portugāles juniors Pedro Antunes, kamēr japāņu pilots Futoši Murase Rally Liepāja debitēja ar BMP komandas ''Ford Fiesta R2''.

Kā portālam pastāstīja Baltic Motorsport Promotion komandas vadītājs Mārtiņš Dzenītis, tad jaunais auto sevi parādījis lieliski. ''Šī ir tikai otrā mašīna, kas uzbūvēta no pārbūves komplekta (kita) pašu spēkiem, jo līdz šim visas jaunās Ford Fiesta R2T būvēja M-Sport komanda. Gribu teikt paldies Rallija kluba mehāniķiem, kuri spēja sagatavot šo auto,” stāsta Mārtiņš Dzenītis.

Mārtiņš atklāja, ka pēdējās dienās pirms rallija bija ļoti daudz darba, taču mehāniķi ar visu tika galā un auto spēja iziet uz starta. ''Pēdējās nedēļas pirms rallija starta tiešām bija saspringtas, jo bija ļoti daudz darbu, kas bija jāizdara, lai auto atbilstu R2 noteikumiem. Mehāniķiem bija ļoti daudz darba tieši ar elektrības lietām. Piemēram, šim auto stūres pastiprinātājs darbojas tikai tad, ja mašīnā iekšā būs Keyless atslēga.''


Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

Ar šo jauno auto startēja Pedro Antunes, kurš pirms ''Rally Liepāja'' ERC3 Junior klasē ieņēma otro vietu. Šajā rallijā portugālis izcīnīja sesto vietu, kopvērtējumā atkrītot uz ceturto pozīciju.

''Kopumā rallijs ar jauno auto aizritēja bez problēmām. Antunes bija ļoti apmierināts ar auto, sakot, ka šī šobrīd esot labākā R2 mašīna. Pilots atzina, ka viņa rezultāts varēja būt vēl labāks, taču viņš pirmo reizi braucis tik ātros ceļos, tāpēc vietām viņš baidījās no lielajiem ātrumiem,” turpina Mārtiņš.

Dzenītis atzina, ka interese par šo auto ir liela. Divi piloti vēlējās šo auto īrēt uz Polijas ERČ posmu, taču tajā laikā šis auto dosies uz Beļģiju, kur BMP pilots Rori Bells piedalīsies divos Beļģijas asfalta rallijos, tai skaitā slavenajā Ipras rallijā.


Foto: Toms Paipals Photography

Tāpat debiju Latvijas rallijā piedzīvoja japānis Futoši Murase, kura stūrmanis bija pieredzējušais Edgars Svencis. ''Japāņiem šis rallijs bija interesants piedzīvojums, jo viņi ir ar pavisam savādāku kultūru. Neskatoties uz nelielu tehnisku problēmu pirmās dienas izskaņā (salūza ģenerators), japāņu pilots, kurš arī nespēja pierast pie lielajiem ātrumiem, spēja sasniegt finišu un bija apmierināts ar savu pirmo ralliju Baltijā,” turpina Mārtiņš, piebilstot, ka japāņu pilots uz šo ralliju bija ieradies ar veselu delegāciju.

Ļoti iespējams, ka drīzumā Latvijas rallijos uz starta izies vēl kāds japāņu braucējs. “Pagājušajā gadā ''RS Takeda'' komandas vadītājs Hiromi Takeda braukāja apkārt pa Eiropas rallijiem, pēc kuriem secināja, ka Baltijas valstis ir piemērotākās, kur vest viņa klientus. Līdz ar to Takedas plāns ir atgriezties un turpināt startēt Latvijā, Baltijā. Ļoti iespējams, ka Latvijas rallijos mēs redzēsim vēl vairākus japāņu braucējus,” nobeidz Dzenītis.


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Jau nākamajās brīvdienās bez rallija Beļģijā BMP komanda 14.-15.jūnijā startēs Viru rallijā, kur ar ''Ford Fiesta R2'' startēs 17 gadus vecais angļu pilots Edvards Luiss, kuram šis būs pirmais rallijs ārpus Anglijas.

Tāpat BMP komanda šogad plāno piedalīties vismaz vienā WRC posmā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png