profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Atkusnis šo Sarmas ralliju padarīja par īstu 'darba' ralliju

Go4speed 09.02.2019 - 23:33 Sesks: Atkusnis šo Sarmas ralliju padarīja par īstu 'darba' ralliju
Foto: MVFoto

LMT Autosporta Akadēmija ekipāža Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni guvuši vēl vienu kopīgu uzvaru, Rallijs Sarma ieskaites klasē LRČ 3 izcīnīta pārliecinoša uzvara, tuvākos sāncenšus no Igaunijas apsteidzot par 44,97 sekundēm. Tādējādi, ar ekipāžas divām kopīgi izcīnītām uzvarām noslēdzies sagatavošanās posms debijai FIA pasaules junioru rallija čempionātā, kas paredzēta jau 14.februārī ''Rally Sweden'' laikā.

Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otrā posma Rallijs Sarma ietvaros (ne visas Rallijs Sarma startējušās ekipāžas iekļautas Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā) ekipāža savā ieskaites klasē uzrādīja ātrāko laiku visos astoņos ātrumposmos, izcīnot drošu pirmo vietu LRČ 3 ieskaites klasē, iegūstot arī 17 ieskaites punktus čempionāta kopvērtējumā – 15 punkti par uzvaru un 2 punkti par ātrāko laiku “power stage”. Absolūtajā ieskaitē ''Ford Fiesta R2'' auto startējošā LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža ierindojās septītajā vietā. Mārtiņam Seskam tika pasniegts arī uzvarētāja kauss Latvijas rallija kausa Junioru ieskaitē.


Foto: MVFoto

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Šis bija sarežģīts rallijs – lai gan sniegs un ledus bija visapkārt Gulbenei, gaisa temperatūra virs nulles grādu atzīmes un atkusnis padarīja šo par īstu “darba” ralliju. Protams, ne viss izdevās 100%, bet mēs rūpīgi darījām savu darbu, kas arī nesa rezultātu, un ļoti vērtīgu pieredzi. Arī ar stūrmani Krišjāni Cauni esam atraduši kopīgu valodu un sastrādājušies ļoti labi – tā kā šeit atlaides sev vairs nevaram dot, esam komanda, un tieši tā arī šobrīd jūtamies!”

Krišjānis Caune, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas stūrmanis: ''Mainīgie laika apstākļi šodien bija daudzu ekipāžu galvenais sarunu temats – varu apstiprināt, ka šis tiešām bija grūts rallijs. Ja Alūksnē viss bija “salīdzinoši” vienkārši, tad Gulbenē viss bija “salīdzinoši” sarežģīti. Uzskatu, ka šoreiz tas mums nospēlēja par labu, jo ļoti īsā laika posmā mums izdevās gūt braukšanas zināšanas diametrāli pretējos rallijos, un tagad zināsim, kam nepieciešams pievērst uzmanību. Vēlos uzteikt Rallija Sarma radošos un iztēles bagātos skatītājus – tik daudz sniegavīrus vienas dienas laikā nezinu vai biju redzējis!”


Foto: 4rati.lv

Uldis Briedis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris. “Viennozīmīgi, mainīgais segums radīja grūtības arī mūsu ekipāžai, un pēc otrā apļa nācās krietni pamainīt braukšanas sistēmu, pievēršot īpašu uzmanību tādam rallija elementam kā “ieeja līkumā”. Pozitīvi, ka izmaiņas izdevās ieviest arī dzīvē, un pēdējos divos ātrumposmos ekipāža jau demonstrēja daudz augstvērtīgāku braukšanu. Rallijs Sarma vēlreiz pierādīja, ka rallijā nozīmīgu lomu spēlē emocijas, kļūdas un blakusapstākļi. Gandarījums, ka ekipāža spēja vērst situāciju savā labā, šodien gūstot vairākas labas mācības.”

Mārtiņa Seska/ Krišjāņa Caunes nākamās sacensības paredzētas jau nākamnedēļ, kad no 14. līdz 17. februārim LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža debitēs FIA pasaules junioru rallija čempionātā, piedaloties Zviedrijā notiekošajā ziemas rallijā Rally Sweden.

Rallijs Sarma rezultāti, LRČ3 ieskaites klase:
1. flag Sesks Mārtiņš
Ford Fiesta R2T 1:01:34.03
2. flag Torn Ken
Ford Fiesta R2T
+44.97
3. flag Poom Roland
Ford Fiesta R2T 
+1:24.05
4. flag Westlund Adam  
Peugeot 208 R2 
+2:13.42
5. flag Virves Robert
Ford Fiesta R2T
+2:16.94
6. flag Kasari Kaspar
Ford Fiesta R2T
+3:09.50
7. flag Badiu Raul
Ford Fiesta R2T 
+3:26.50
8. flag Jeets Gregor
Ford Fiesta R2T
+4:55.94

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png