profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunums 2012. gada rallija čempionātā – "Ford Fiesta" kauss

Mārtiņš Jankovskis 28.12.2011 - 09:33 Jaunums 2012. gada rallija čempionātā – "Ford Fiesta" kauss
Igaunis Egons Kaurs šogad gandrīz kļuva par WRC Akadēmijas čempionu. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā noskaidroja
portāls Go4speed.lv, tad nākamajā Latvijas autorallija sezonā četros posmos norisināsies ''Ford Fiesta" kauss.

Portāls jau vēstīja, ka nesen notika ''Ford R2'' dīleru sanāksme M-Sport rūpnīcā, pēc kuras interesi startēt Latvijas rallijos (mūsu valstī rallijā var braukt jau no 15 gadu vecuma, kamēr citās vēlāk) izrādīja itāļi, beļģi, angļi, zviedri un somi.

Zināms, ka nākamajā gadā LRČ būs jauna R2 klase. Šajā klasē, braucot ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnu, noteikti redzēsim trīs OKartes Autosporta Akadēmijas (OAA) braucējus, kuri cīnīsies par galveno balvu - dalību Ford Fiesta Sporting Trophy Shootout sacensībās, kas paver ceļu uz startu pasaules rallija čempionātā WRC Akadēmijā.

Ford Fiesta Sporting Trophy
Shootout ir sacensības, kuras katru gadu Anglijā pulcē labākos ''Ford Fiesta'' braucējus no visas pasaules. Šajās sacensībās sportisti cīnās par iespēju gadu strādāt M-Sport rūpnīcā, turklāt darba pienākumos ietilpst arī ceļošana uz visiem pasaules autorallija čempionāta posmiem. M-Sport aktīvi šobrīd strādā pie tā, lai 2012. gada Shootout uzvarētājs galvenajā balvā saņemtu pilnībā apmaksātu startu 2013. gada WRC Akadēmijā.

Taču, kā portāls Go4speed.lv noskaidroja pie OAA preses sekretāra Mārtiņa Dzenīša, tad mūsu jaunajiem braucējiem būs vēl viens veids (arī ne OAA braucējiem), kā nokļūt Shootout sacensībās Anglijā.

''Jā, nākamgad būs jauns ''Ford Fiesta" kauss, kurš notiks četros posmos (''Winter Rally'' Lietuvā, Talsos, ''Rally Estonia'' un Latvijas rallijā), taču šī nebūs atsevišķa Latvijas rallija čempiona klase," portālam atklāj Mārtiņš Dzenītis. ''Šajā klasē bez vecuma ierobežojuma var piedalīties ar jebkādu sporta ''Fiesta" automašīnu, kurai ir priekšējā piedziņa un dzinēja darba tilpums nepārsniedz 2000 kub.cm. Tātad sacensībās varēs piedalīties ne tikai R2 un N3 ''Fiestas'', bet arī Super 1600 un nacionālās klases (ar šādu automašīnu, piemēram, pagājušajā gadā brauca Jānis Berķis) auto."


2011. gada sezonā izmēģinājuma braucienus rallijā ar OKartes Akadēmijas Ford Fiesta R2 veica Artis Štrauss. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

''Punkti šajos četros ''Fiesta" kausa posmos skaitīsies tāpat kā Latvijas rallija čempionātā (15,12,10,8,6,5,4,3,2,1), taču papildus tam tiks dots viens papildus punkts par uzvaru katrā atsevišķā ātrumposmā (tā notiek arī WRC Akadēmijā un ''Fiesta Sporting Trophy"). Līdz ar to par šī jaunā kausa uzvarētāju kļūs tas, kuram beigās būs visvairāk punktu (sliktākie rezultāti netiks ņemti nost)."

''Šīs klases uzvarētājs galvenajā balvā iegūs dalību Shootout sacensībās, kas ir pēdējais pakāpiens, lai nokļūtu WRC Akadēmijā. Maksimums uz Shootout katra valsts drīkst sūtīt divus dalībniekus, tādēļ vienu vietu šajās sacensībās nodrošinās ''Ford Fiesta kausa" sezonas uzvarētājs, bet otru - labākais Okartes Autosporta Akadēmijas rallija braucējs. Shootout drīkst piedalīties visi, bez vecuma ierobežojuma, taču par startu WRC Akadēmijā sacensīties tikai juniori (līdz 25 gadu vecumam). Ja labākais izradīsies sportists, kura vecums vairs neatbilst juniora kritērijiem, viņš balvā saņems jau pieminēto gada kontraktu par darbu M-Sport rūpnīcā." 

Prieks, ka dalība šajā kausā neprasīs papildus finanšu ieguldījumus. Jaunajā ''Ford Fiesta" kausā piedalīsies arī visi Okartes dalībnieki. Lai pieteiktu dalību šim kausam, nekas papildus nebūs jāmaksā (vismaz 2012. gadā), taču dalībniekam būs jāaizpilda pieteikuma forma, ka viņš vēlas šajā kausā startēt un ka ir gatavs izpildīt kausa rīkotāja mārketinga nosacījumus un startēt ar rīkotāja piedāvātajām sacīkšu riepām (ja rīkotāji vienosies ar kādu konkrētu riepu piegādātāju)."

Jautāts par potenciālajiem dalībniekiem, Dzenītis turpina. ''Šobrīd pie potenciālajiem dalībniekiem var pieskaitīt visus trīs OAA dalībniekus (Mārcis Ķenavs, Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis). Zināms, ka šobrīd Igaunijā (Sāremā) tiek būvēta viena mašīna, kā arī ar vienu spēkratu brauks igaunis Oto Tahts (Otto Taht)." Tāpat Mārtiņš zināja teikt, ka viena ''Fiesta ST" ir arī Lietuvā, un pieļāva arī iespēju, ka vasarā Latvijas rallijos parādīsies vēl kāda ''Fiesta R2" automašīna. ''Šobrīd par iespēju iegādāties šādus auto liela interese ir no Lietuvas braucējiem. Ceram, ka Talsu rallijā uz starta redzēsim astoņus ''Ford Fiesta'' kausa dalībniekus!," sarunas noslēgumā saka Okartes Autosporta Akadēmijas preses sekretārs.

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png