profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dzenītis: Pirms mums kāds pamanījās Ford Fiesta R5 sasist 25 000 angļu mārciņu vērtībā

Mārtiņš Jankovskis 19.12.2013 - 16:10 Dzenītis: Pirms mums kāds pamanījās Ford Fiesta R5 sasist 25 000 angļu mārciņu vērtībā
Mārtiņš Dzenītis un Ralfs Sirmacis. Foto: No Mārtiņa privātā arhīva

19.decembrī Anglijā norisinājās "Fiesta Champions Day", kurā piedalījās arī Okartes Autosporta Akadēmijas pilots Ralfs Sirmacis. Šīs dienas ietvaros tika aizvadīti braucieni, kuros piedalījās visi tie piloti, kuri savos čempionātos brauca ar Fiesta automašīnām un kuri ir R2 vai ''Fiesta Sporting Trophy'' čempioni. Pagājušajā gadā šajā "Fiesta Sporting Trophy Shootout" pasākumā jaunajiem sportistiem sava meistarība bija jāpierāda ne tikai braucot ar Ford Fiesta R2 automašīnu, bet arī jāpiedalās mediju, psiholoģiskajos un fiziskajos testos. Taču šogad šajā pasākumā visi uzvarētāji varēja brīvi vizināties un nekādi rezultāti netika summēti.

Pirms šīm sacensībām tika ziņots, ka jaunie braucēji varēs veikt testus ar Ford Fiesta R5 un, iespējams, jauno Ford Fiesta R200, taču, atbraucot uz notikuma vietu, nācās secināt, ka šoreiz šos braucienus būs jāveic ar Ford Fiesta WRC automašīnu.


Šīs mašīnas šoreiz Ralfs neiemēģināja. Foto: No Mārtiņa privātā arhīva

Lai noskaidrotu, kā tad Ralfam gāja šajā pasākumā, portāls Go4speed sazinājās gan ar pašu braucēju, gan Okartes Autosporta Akadēmijas preses sekretāru Mārtiņu Dzenīti, kuri tad arī pastāstīja vairāk.

''Šis pasākums (vecas lidostas teritorijā), kā izrādās, notiek trīs dienas, kurās M-Sport uzaicina savus esošos un potenciālos klientus, kuriem dod arī izbraukt ar savām jaunākajām mašīnām,'' iesāk Mārtiņš Dzenītis. ''Šodien bija pēdējā diena, kurā bez Ralfa piedalījās vēl septiņu valstu braucēji (Krievija, Turcija, Lielbritānija, Nīderlande, Somija, Polija un Beļģija), kuri visi bija labākie savos nacionālajos čempionātos.'' 

''Sākotnēji bija plānots, ka braukšana notiks ar Ford Fiesta R5 automašīnu, taču vakar kāds no braucējiem to mašīnu sasita (notrieca betona stabiņu). Tā runā, ka tas R5 ir sasists uz 25 000 angļu mārciņām. Tā kā šodien jauniešiem šis R5 nebija pieejams, viņiem bija jābrauc ar Ford Fiesta WRC automašīnu. Pēc krāsojuma man likās, ka tā bija Ota Tanaka pagājušā gada mašīna.''


R5 vietā Sirmacis brauca ar šo WRC auto. Foto: No Mārtiņa privātā arhīva

Vispirms Elfins Evans (pagājušā gada "Fiesta Sporting Trophy Shootout" uzvarētājs) nedaudz apmācīja Sirmaci, bet pēc tam viņš kopā ar Ralfu izbrauca divus apļus. Pēc tam jau Ralfs varēja 20 minūtes pēc sirds patikas braukt. Protams, izmantoju šo izdevību un sēdos viņam blakus, un tā mēs divi arī tās 20 minūtes nobraucām,'' turpina Mārtiņš.

Uz jautājumu, vai tika ņemti kaut kādi laiki un salīdzināti rezultāti, Dzenītis saka. ''Nē, šoreiz nekas tāds netika darīts. Tā bija parasta braukšana. Arī M-Sport šefs Malkolms Vilsons šoreiz nebija ieradies. Diemžēl jāsaka, ka šis pasākums nebija ar skatu uz turpmākās karjeras iespējām, salīdzinot ar pagājušo gadu. Šajos braucienos katrs braucējs varēja iegūt tikai jaunu pieredzi ar WRC automašīnu, kas, protams, arī nav mazsvarīgi,'' nobeidz Dzenītis.

Par to, kā Ralfam braucās ar WRC automašīnu, par viņa pirmajām emocijām, par nelielo starpgadījumu un daudz ko citu, portāls Go4speed Jums piedāvās vēlāk vakarā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png