profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Maks Verstapens: Ļoti cienu cilvēkus, kuri nodarbojas ar ralliju, kas ir bīstamāks nekā F1

Go4speed 11.04.2024 - 00:14 Maks Verstapens: Ļoti cienu cilvēkus, kuri nodarbojas ar ralliju, kas ir bīstamāks nekā F1
Jos un Maks Verstapeni. Foto: www.sportskeeda.com

Trīskārtējais Formula 1 pasaules čempions Maks Verstapens augstu vērtē rallija braucējus. Verstapens šo tēmu apsprieda kopā ar Karlosu Sainsu preses konferencē, kas notika Japānas F1 Lielās balvas izcīņas posmā.

Gan Verstapenu, gan Ferrari pilotu Sainsu vieno kopīga izcelsme, jo viņu tēvi ir startējuši rallijā. Karloss Sainss vecākais bija viens no sava laika labākajiem rallija braucējiem, izcīnot divus pasaules čempiontitulus, kā arī šogad uzvarēja Dakaras rallijā.


Foto: DPPI

Maksa Verstapena tēvs Joss Verstapens ir plašāk pazīstams ar savu F1 karjeru, taču viņš pēc F1 karjeras beigām ir pievērsies rallijam. Kopš savas debijas rallijā (2022.gadā) Joss jau paspējis izcīnīt vairākas uzvaras atsevišķos rallijos.

"Mans tēvs sāka braukt rallijā pirms trim gadiem. Kad redzu viņa onboard video, es noteikti domāju, ka viņš ir vairāk apdraudēts nekā es," saka Maks Verstapens. "Es ļoti cienu cilvēkus, kuri brauc rallijā. Tas patiešām ir iespaidīgi."

Atšķirība starp ralliju un sacīkstēm trasē, piemēram, Formula 1, nejaušībām ir daudz mazāka nozīme nekā rallijā. "Šeit, trasē, sienas ir veidotas tā, lai izturētu triecienu. Tāpēc nav tik daudz par ko uztraukties, tikmēr rallijā apkārt ir koki un citas lietas."

Karloss Sainss piebilda, ka viņu tēvi jau ir sākuši dalīties pieredzē, kā arī spānis uzskata, ka rallijs ir bīstamāks nekā F1. "Man šķiet, ka tas bija Bahreinas testu laikā. Tavs tētis manam tētim rādīja savus labākos brīžus. Tātad tagad viņi dalās savos rallija mirkļos un diskutē: "Skaties, skaties! Ko tu domā?" Bet, godīgi sakot, es joprojām brīžiem brīnos, īpaši Dakaras rallijā. Ziniet, viņi riskē, un šajos rallijos jūs dažreiz redzat iespaidīgas avārijas. Ir labi, ka ir drošība, kas ir pozitīvi, bet jā, rallijā vienmēr ir lielāks risks nekā F1.''


Foto: Jerome Deskeuvre

''Manam tētim parasti kļūdas patīk novelt uz stenogrammu. Bet jā, gribu teikt, ka ļoti cienu cilvēkus, kuri nodarbojas ar ralliju. Tas ir patiešām iespaidīgi. Es domāju, ka man personīgi tas ir tāpēc, ka rallijā apkārt ir koki un citas tamlīdzīgas lietas. F1 mēs esam trasē, kur parasti ir sienas, kas paredzētas, lai izturētu triecienu. Tāpēc, jā, es domāju, ka rallijs ir nedaudz bīstamāks.''

Jāpiebilst, ka sarunas nobeigumā iejaucās Serhio Perezs, kurš piebilda: ''Neuztraucieties. Mans tēvs nodarbojas ar politiku, tāpēc domāju, ka viņš ir vairāk apdraudēts. Neuztraucieties, puiši.''

Jāatzīmē, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Verstapens debitēja Lielbritānijas rallija čempionātā, kas bija viņa pirmās grants sacīkstes. Tajās tika izcīnīta 11.vieta, četrarpus minūtes zaudējot Oušenam Praisam, kurš 16 gadu vecumā savu rallija karjeru sāka Latvijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png