profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala par avāriju Somijas rallijā: Apgāzos tur, kur dzīvo mana vecmāmiņa (VIDEO)

Go4speed 06.04.2024 - 17:49 Latvala par avāriju Somijas rallijā: Apgāzos tur, kur dzīvo mana vecmāmiņa (VIDEO)
Foto: Pentti-Oskari Ilmonen

Jau ziņojām, ka Somijas rallija čempionāta 3.posmā pēc piektā ātrumposma sestais absolūti un pirmais klasē bija Jari-Mati Latvala (Toyota Celica Turbo 4WD (ST185)), taču diemžēl sestajā dopā bijušais WRC braucējs nedaudz aizķēra kupenu ar ko pietika, lai avarētu.

Kādā no intervijām soms atzina, ka avārija notika ceļa posmā, kuru viņš ļoti labi pazina. "Sestajā ātrumposmā, tieši tur, kur dzīvo mana vecmāmiņa, mana mašīna apgāzās. Mēs sasniedzām to ceļa posmu, kurā esmu trenējies braukt kopš 15 gadu vecuma. Nolēmu, ka tur braukšu tik ātri, cik vien spēju, taču tieši tur arī sanāca apgāzties. Labā līkumā nedaudz par daudz nogriezu iekšmalas līkumu. Kupena bija tik spēcīga, ka automašīna uzreiz sāka gāzties," portālam RallyJournal.com smejoties teica Jari-Mati Latvala.


Foto: Jouni Laakso

Lai gan Latvala atzina, ka izstāšanās priekšpēdējā ātrumposmā bija nepatīkama, viņš nebija pārāk sarūgtināts. Savā aktīvajā rallija karjerā viņš piedzīvojis daudzas avārijas. Latvala norādīja, ka kopš pēdējās avārijas bija pagājis ilgs laiks.

"Protams, tas ir kaitinoši. Bija muļķīgi uz tās kupenas griezt līkumu. Centos braukt ar pilnu gāzi. Man būtu bijis bezjēdzīgi piedalīties šajā rallijā, ja nebūtu braucis ar pilnu gāzi. Tas bija mājas ātrumposms, tāpēc es centos. Atzīšos, braucu tik ātri, cik vien automašīna spēja," nobeidz Latvala, kurš piebilda, ka kopš pēdējā ''jumta'' bija pagājuši pieci gadi.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png