profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Traģiskajā Ungārijas rallijā upuru skaits pieaug līdz pieciem

Go4speed 06.04.2024 - 01:06 Traģiskajā Ungārijas rallijā upuru skaits pieaug līdz pieciem
Foto: Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

Jau ziņojām, ka nesen traģiski noslēdzās Ungārijas Esztergom Nyerges rallijs. Piektajā ātrumposmā ungāru pilots Janos Tots nezināmu iemeslu dēļ nenovaldīja savu ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu un nobrauca no ceļa, ieskrienot skatītājos. Toreiz tika ziņots, ka avārijas rezultātā četri cilvēki (trīs vīrieši un viena sieviete) gāja bojā notikuma vietā, bet vēl 11 tika nogādāti slimnīcā. Mediķu paziņojumā teikts, ka viens bērns tika nogādāts slimnīcā ar nopietniem dzīvībai bīstamiem ievainojumiem, viens cilvēks ar smagiem ievainojumiem un seši cilvēki (tostarp viens bērns) ar viegliem ievainojumiem.

Diemžēl noskaidrojies, ka upuru skaits pieaudzis līdz pieciem, jo pēc dažām dienām slimnīcā mira kāda maza meitene. Kā vēlāk atklāja trīskārtējais Ungārijas rallija čempions, viņš notikuma vietā ierindojās 30 minūtes pēc traģiskās avārijas. Viņš zināja teikt, ka šajā avārijā dzīvību esot zaudējis kāds tēvs un dēls, kuri esot bijuši lieli rallija fani, un brīdī, kad auto zaudēja kontroli, tēvs esot paspējis pagrūst savus tuviniekus, kuri esot izdzīvojuši. "Viņš bija ļoti apķērīgs, viņš pagriezās un atgrūda sievu un meitu, un viņi izglābās," saka Zoltans Ābrahams, kurš pēc traģēdijas nekavējoties organizēja ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu ģimenei. Tikmēr ģimene nolēma, ka ar šiem ziedojumiem vēlas dalīties arī ar visu pārējo bojāgājušo tuviniekiem un pat ievainotajiem.


Foto: Fotó: W. P. / Forrás: 24 Óra

Tāpat ungāru medijos izskan vēl vairāki stāsti ar laimīgām beigām, kur cilvēki īsi pirms traģēdijas paspēja pamest notikumu vietu un viņus no traģēdijas šķīra vien dažas sekundes.

Policija atklājusi, ka negadījums noticis zonā, kur bija aizliegts atrasties skatītājiem, un tur bija arī brīdinājuma zīmes un novilkta lente, kas norādīja uz ierobežojumu. Neskatoties uz atkārtotiem brīdinājumiem, līdzjutēji diemžēl atgriezās šajā aizliegtajā zonā.

Pret vainīgo tiek veikta kriminālvajāšana aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas izpaužas kā neuzmanības izraisīts masveida nelaimes gadījums ar letālu iznākumu.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png