profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mālnieks ar jauno turku braucēju izcīna uzvaru un ieiet Turcijas rallija vēsturē

Mārtiņš Jankovskis 25.02.2024 - 14:22 Mālnieks ar jauno turku braucēju izcīna uzvaru un ieiet Turcijas rallija vēsturē
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Latviešu rallija stūrmanis Andris Mālnieks kopā ar jauno turku rallija braucēju Keremu Kazazu (Ford Fiesta Rally2) svētdien izcīnīja uzvaru Turcijas rallija čempionāta pirmajā posmā.

Šajā ziemas rallijā sportistiem trīs dienās bija jāveic 13 ātrumposmi (139 km). Pavisam kopā uz starta izgāja 26 ekipāžas, starp kurām bija vairākas ekipāžas, kuras startēja ar R5 un Rally2 tehniku.


Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Mālnieka ekipāža bija ātrākā astoņos no 13 ātrumposmiem, kas finišā viņiem par 24 sekundēm ļāva apsteigt pagājušā gada Turcijas čempionu Ali Turkanu (Ford Fiesta Rally3). 43,6 sekundes uzvarētājiem zaudēja Omits Kans Ozdemirs (Škoda Fabia Rally2 evo).

Kā uzreiz pēc finiša portālam Go4speed atklāja Mālnieks, tad ekipāža kopā pamanījās pārsist trīs riteņus, taču, neskatoties uz to, izdevās izcīnīt vēsturisku uzvaru.


Foto: Best Time Media

''Rallijs tiešām bija interesants, neskatoties uz to, ka sanāca pārsist trīs riteņus (pirmajā dienā divas reizes un svētdien priekšpēdējā dopā). Taču spējām saglabāt pārsvaru un beigās bijām ātrākie arī Power Stage ātrumposmā. Jāsaka, ka vienu riepu pārsitām organizatoru vainas dēļ, kur trasē bija izskalojums. Vairākās vietās šādi izskalojumi tika salboti, bet viens nē, un tieši tajā mēs pārsitām riepu," portālam Go4speed stāsta Andris Mālnieks.

Foto: No ekipāžas personīgā arhīva


Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

''Kopumā braucām stabili un ātri. Ātrumposmi bija gan ātri, gan šauri un ātri, gan savīti, gan pa mežu, gan ar lēniem atpakaļejošiem līkumiem. Bija ko strādāt. Arī kupenas bija tikpat lielas, kā Zviedrijas WRC. Tiešām varēja izbaudīt ralliju no A – Z, bet tagad laiks izbaudīt goda pjedestālu. Kopumā varu teikt, ka guvu jaunu un interesantu pieredzi!''

Jautāts, kāda bija organizācija, Andris atklāja, ka bija vairākas aizķeršanās un rallijs nenoritēja tik gludi, kā pierasts.


Andris Mālnieks savā ofisā. Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

''Organizācija kopumā bija laba, bet pēc tā tiesnešu darba, kuru mēs esam piedzīvojuši Latvijā, šeit tomēr varēja just, ka tiesneši nav tik pieredzējuši, un bija dažādas kļūdiņas no viņu puses. Bija kļūmītes ar pulksteņiem, tāpēc bija dopi, kur mums startu deva ar roku. Arī ar ierakstiem kontroles kartē bija dažādi pārpratumi, kur tika ierakstīti ne tādi laiki. Tad sanāca, ka daži ātrumposmi dēļ nullītēm aizkavējās, un nācās pat gaidīt 30 minūtes. Bet kopumā neko sliktu par ralliju nevaru teikt – cilvēki atsaucīgi, pretimnākoši. Sanāca mums interesanta situācija, kad trases pierakstu laikā iesēdāmies kupenā, un pārējie, kuri brauca garām, neviens neapstājās un nepalīdzēja. Latvijā un citviet Eiropā tādā situācijā jau nākamais auto apstātos un palīdzētu (smaida).''


Foto: Best Time Media

Kā atzina Andris, tad viņš kopā ar Keremu ir iegājuši Turcijas rallija vēsturē. ''Pēc finiša uzzinājām to, ka 18 gadus vecais Kerems ir kļuvis par jaunāko turku, kurš ir uzvarējis ralliju Turcijā. Ņemot vērā Turcijas šī brīža rallija likumus, izskatās, ka viņu vairs nevarēs neviens pārspēt. Prieks, ka varēju piedalīties nu jau šajā vēsturiskajā rallijā.''

Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png