profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuviešu sportists ar Sarmas ralliju sāk gatavoties Dakaras rallijam

Go4speed 23.02.2024 - 00:20 Lietuviešu sportists ar Sarmas ralliju sāk gatavoties Dakaras rallijam
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Sarmas rallijā uz starta ar ''Ford Fiesta N5'' automašīnu izgāja lietuviešu sportists Vaidotas Paškevičius, kurš janvāra sākumā Saūda Arābijā startēja Dakaras rallijā. Lai arī Dakaras rallijā lietuvietis demonstrēja lielisku sniegumu, diemžēl atkal pievīla īrētā tehnika, kā rezultātā nācās izstāties.

Pēc atgriešanās mājās Vaidotas piedalījās Aukštaitijas rallijā, kur ar ''Mitsubishi Lancer Evo VIII'' tika izcīnīta septītā vieta absolūti. Nesen sportists piedalījās arī Sarmas rallijā, kur ar ''Ford Fiesta N5'' tika izcīnīta devītā vieta absolūti un 3.vieta LRC1 klasē.

Sarunā ar portālu Go4speed Vaidotas atklāja, ka Sarmas rallijs esot bijis lielisks, un ar šo posmu viņš uzsācis gatavošanos nākamajam Dakaras ralijam.

Foto: Vaidotas Paškevičius - SV Technika Racing

''Ļoti patika Sarmas rallijs. Šis bija mūsu sestais ziemas rallijs karjerā, bet ar ātru mašīnu – ceturtais. Paldies brāļiem latviešiem, kuri sarūpēja lieliskus laikapstākļus, trasi un ralliju. Kļūdas nepieļāvām un viss izdevās lieliski. Jā, bija mazas kļūdiņas, bet nekas traks. Kā saka, ārā ziema – ir slidens (smejas). Gribējām iekļūt Top 10, un to arī izpildījām. Konkurence bija sīva, jo vietējiem puišiem te ir liela pieredze. Prieks, ka spējām ātri adaptēties apstākļiem. Sākumā likās, ka pēc desmit tonnu smagās automašīnas Dakaras rallijā būs grūti pārkāpt uz vieglo, kas sver virs tonnas, bet beigās viss bija kārtībā. Paldies vienam no labākajiem lietuviešu stūrmaņiem Daļius Strižanas (ilggadējais Giedrius Notkus stūrmanis), kurš šajā rallijā brauca ar mani. Viņš ne tikai ļoti labi lasīja, bet arī palaboja man kļūdas stenogrammā. Kārtējais labais treniņš pirms Dakaras rallija, kurā gribam atgriezties,” stāsta Vaidotas Paškevičius.


Foto: Dace Janova

Sportists atklāja, ka viņa mērķis ir atgriezties Dakaras rallijā un paveikt to, ko nesanāca izdarīt pēdējos gados. ''Šobrīd mums ir nepabeigta darba sajūta un nenokārtoti rēķini. Ātrums mums ir labs, bet diemžēl tehnika mūs pieviļ.''

Paškevičius atklāj, ka viņam ir svarīgi atrādīties sponsoriem arī mājās, ne tikai Dakaras rallijā, tāpēc viņš arī iespēju robežās startē Baltijas rallijos. Viens no lietuviešu ekipāžas sponsoriem ir latviešu uzņēmums SIA ''Otaņķu Dzirnavnieks'' jeb pazīstams ar zīmolu ''OtankiMill.eu''.

''Ar rallija palīdzību cenšamies piesaistīt sponsorus, lai viņi mūs redz ne tikai vienu reizi gadā Dakaras rallijā, bet arī pēc. Gribu teikt lielu paldies visiem mūsu sponsoriem, tai skaitā arī ''OtankiMill.eu''. Ar smago automašīnu sacensību mums nav daudz, un tās, kas notiek kaut kur pasaulē, ir ļoti dārgas. Nevaram mēs visu gadu gulēt gultā, pēc tam piecelties, un pateikt, ka esam čempioni. Ir jāstrādā visu laiku. Līdz ar to ar rallija sacensībām Baltijā mēs gatavojamies Dakaras rallijam, kas ir smagākais rallijs pasaulē. Ja 2022.gada Dakaras rallijs likās “viegls”, tad pagājušais bija smags, bet šis – ļoti smags. Un neizskatās, ka nākamais būs vieglāks.''


Foto: Vaidotas Paškevičius - SV Technika Racing

Pēc pēdējo divu gadu neveiksmēm Dakaras rallijā Vaidotas atklāja, ka nākamgad cer startēt rallijā ar savu smago automašīnu. ''Šogad noteikti lielākais un svarīgākais uzdevums būs pašiem iegādāties smago automašīnu Dakaras rallijam, lai neatkārtotu pērnās kļūdas, ko piedzīvojām šogad. Gribam paši saviem spēkiem sagatavoties rallijam, un ar saviem mehāniķiem,” nobeidz lietuvietis, kurš piebilda, ka laba smagā automašīna maksā no pusmiljona un uz augšu, bet viss Dakaras rallijs ar savu personīgo auto varētu izmaksāt no 700 000 – 800 000 eiro.

Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png