profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andris Mālnieks debitēs Turcijas ziemas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 21.02.2024 - 20:28 Andris Mālnieks debitēs Turcijas ziemas rallijā
Foto: Raimonds Volonts

Viens no Latvijas vadošajiem stūrmaņiem Andris Mālnieks nedēļas nogalē piedalīsies Sarikamis rallijā, kas būs Turcijas rallija čempionāta pirmais posms. Interesantākais šajā stāstā ir tas, ka šis būs ziemas posms, un notiks pa ledu un sniegu.


Ieradies Stambulā trešdienas pēcpusdienā, Andrim priekšā bija vēl viens divu stundu lidojums uz Erzerumu, bet pēc tam 160 kilometrus garš brauciens uz rallija norises vietu. Tikmēr vairākas komandas no Stambulas bija spiestas braukt vairāk nekā 16 stundas, lai nogādātu automašīnas rallija norises vietā.



Trīs dienās sportistiem būs jāveic 13 ātrumposmi (139 km). Dalību rallijam apstiprinājušas 26 ekipāžas, starp kurām būs vairākas ekipāžas, kuras startēs ar R5 un Rally2 tehniku. Ar pirmo numuru trasē dosies 2023.gada Turcijas čempions Ali Turkans (Ford Fiesta Rally3), kurš 2023.gada sezonā aizvadīja četrus WRC posmus WRC3 klasē. Sestais starta numurs Keremam Kazazam un Andrim Mālniekam.


Ali Turkans. Foto: Okan Çetiner

Sarunā ar portālu Go4speed Andris pastāstīja, ka šosezon plāno piedalīties vairākos Turcijas čempionāta posmos.



''Man ar Keremu Kazazu un otru turku jauno braucēju Čanu Alakoču (Čana stūrmanis Sarmas rallijā bija Mālnieks, kur ekipāža izcīnīja 2.vietu LRC4 klasē) jau iepriekš ir izveidojusies ļoti laba sadarbība, jo abiem esmu bijis stūrmanis viņu rallija karjeras pirmsākumos, kad viņi startēja Mārtiņa Dzenīša ''Baltic Motorsport Promotion'' (BMP) komandas sastāvā,'' iesāk Andris Mālnieks.


Alakočs un Mālnieks uz goda pjedestāla. Foto: Roberts Šivars

''Citreiz liekas, ka viņi abi par mani plēšās – viens grib, lai braucu tur, cits, savukārt, citur, bet ir tā, ka man pašam jāsaprot, kur es varu tikt, jo esmu diezgan daudz noslogots citos darbos. Bet šoreiz sanāca tā, ka Kerems mani uzrunāja. Saliku kopā savu grafiku un sanāk tā, ka šogad nevarēšu piedalīties tikai divos Turcijas rallija čempionāta posmos, tāpēc tur būs jādomā cits risinājums. Iespējams, ka gan ar Kazasu, gan Alakoču nobraukšu šosezon kādu posmu Spānijā. Redzēsim, kāds būs tas mūsu kalendārs. Ar abiem braucējiem man ir izveidojusies laba sadarbība, un man viņi abi ir gandrīz kā dēli (smejas), jo abi savas rallija karjeras sāka būdami 15 un 16 gadus veci,” turpina Mālnieks.

Foto: Raimonds Volonts

18 gadus vecais Kazazs rallijā brauc kopš 2022.gada, kad debija tika piedzīvota Sarmas rallijā (Ford Fiesta Rally4). Pagājušo sezonu sportists (Renault Clio Rally5) startēja gan Latvijā, gad arī Spānijā ''Renault Clio'' kausā. Šogad sportists pārkāpis uz pilnpiedziņu (Ford Fiesta Rally2), un šis būs viņa ceturtais rallijs šogad.

Rallijsprintā Alūksne Kazazs izcīnīja uzvaru rallijsprinta ieskaitē (rallija Alūksne absolūtajā ieskaitē viņam 12.vieta), Otepes rallijā nācās izstāties, bet Sarmas rallijā turku braucējam sestā vieta absolūti un 1.vieta rallijsprinta ieskaitē.

''Jā, Kerems ir ieskrējies un jau paspējis kopā nobraukt četrus ziemas rallijus, un tagad startēs Turcijas rallijā, kas, lai arī cik smieklīgi neskan, arī notiks ziemas apstākļos,” turpina Andris.


Foto: Edgars Leonovs

Mūsu stūrmanis piebilda, ka par sportista plāniem sīki nezinot, bet, ņemot vērā, ka viņa tēvs ir vairākkārtējs Turcijas čempions, tad Andris domā, ka jaunā braucēja tēvs arī noteikti vēlas, lai viņa dēls kļūtu par jaunāko Turcijas rallija čempionu.

Ceturtdien turku un latviešu apvienotā ekipāža aizvadīs testus, piektdien no rīta un pa dienu pierakstīs trasi, bet jau vakarā ar četrus kilometrus garo Superspeciālo ātrumposmu tiks dots starts rallijam.

''Jā, sanācis tā, ka man ziemas sezona turpināsies... Turcijā, lai arī cik dīvaini tas skanētu (smejas). Bet domāju, ka viss būs kārtībā un gūšu kārtējo jauno pieredzi, par kuru noteikti pastāstīšu pēc rallija,'' nobeidz Mālnieks.

Rallijam līdzi sekot var instagram.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png